Uluwatu

image

De Bukit Peninsula is het zuidelijkste puntje van Bali. Het schiereiland (ook wel ‘Bukit’ genoemd) is verbonden met Kuta via Jimbaran door slechts 1 weg. Verdwalen is dus onmogelijk. Vanaf Kuta met de taxi naar Uluwatu duurt ongeveer 20/25 minuten dus het is redelijk dichtbij. Uluwatu is prachtig en zeker een bezoek waard. Vanuit hier kan je ook makkelijk uitstapjes maken naar Jimbaran en Nusa Dua.

image

To Do
Surfen
Uluwatu staat bekend als ‘Surfers paradise’. Nergens wordt zoveel gesurft als in Uluwatu. Althans zo lijkt het. Recreatief of grote wedstijden, Uluwatu is het toneel van alles wat met surfen te maken heeft. Leren surfen kan je hier dan ook heel goed!

image

Tempel Pura Uluwatu
Deze beroemde tempel vond ik eigenkijk het bezoeken niet waard. De tempel zelf mag je niet in en is daardoor een beetje een teleurstelling maar het uitkijkpunt is wel heel erg gaaf. Je kan rondwandelen langs de cliff en langs alle kleine tempels. Daarnaast leuk voor de kids, wederom een monkey forest (met echt scary monkeys dus pas op!) Adres: Jl. Raya Uluwatu.

image

Kecak & Fire Dance
Deze dans is heel gaaf om gezien te hebben. Een goede combinatie met het bezichtigen van de tempel want dat zit hier vlakbij. De dans duurt een beetje lang maar al met al toch wel leuk om te doen en te zien. Vooral met kids want er komt veel vuur en toneelspel bij kijken. Adres: Kawasan Wisata Pura Uluwatu (naast Uluwatu Temple).

image

Blue Point
Het coolste surfdorp in Uluwatu. Single Fin de hotspot van dit moment zit hier ook. Dit dorpje is tegen een hoge cliff opgebouwd en via talloze treden kom je uit op het strand. Al is dit niet echt een strand te noemen meer een baai in een grot. Vanuit hier peddelen alle surfers de zee op. Fantastisch uitzicht en echt genieten van al het surf talent in de zee!

image

Beach
Uluwatu heeft verschillende stranden welke allemaal worden gedomineerd door surfers. Maar dames, dit is totaal geen straf…
De leukste stranden zijn:

image

Bingin Beach
Een mooi strand met allemaal leuke restaurantjes en tentjes. Vlakbij een van mijn favoriete tentjes The Cashew Tree. De weg erheen is wederom een redelijke klim, maar het allemaal waard. Goed surfen en een zandstrand. Voor kids misschien wat minder handig want de zee kom je moeilijk in.

image

Padang Padang
Een super leuk klein strand waar vaak Ripcurl surfcontests worden gehouden. Het ligt aan een brug en via een (enge) apenrots moet je een heel smal paadje af en dan kom je op het kleine strandje. Hier zitten wat kraampjes en locals die eten en drinken verkopen maar verder is het heel rustig.

image

Thomas Beach
Heel rustig, verlaten, ongerept en mooi. Geen strandtentjes of restaurantjes. De weg erheen is een ware hel en the best workout you can get. Maar het is het waard!

image

Verder heb je nog een paar andere gave stranden en dit zijn:
Nyang Nyang
Dreamland Beach
Balangan Beach

image

El Kabron
Een hippe Spaanse dikke beachclub. Pas vanaf 12.00uur open en minimum spent 600.000 per persoon. Je moet hier dus echt gaan lunchen of dineren anders want met een paar drankjes krijg je het niet op. Het is niet goedkoop want omgerekend ongeveer 40 euro maar als je bij je hotel geen zwembad hebt en gewoon zin hebt om lekker dik te doen is dit een perfecte keuze.