TIWYA x Hilton: Aziatische ontdekkingstocht in Rotterdam

Alleen de naam maakt al nieuwsgierig! TIWYA (spreek uit Ti-Wa-Ya) is de afkorting voor This Is What You Are. Net voor lockdown #2 waren wij uitgenodigd op de persopening van deze nieuwste hotspot aan de Kruiskade in Rotterdam. Deze combinatie tussen een restaurant, bar & club neemt je mee naar authentiek Indonesië. Niet alleen qua smaak, maar ook qua hele sfeer en beleving. Helaas mocht dit avontuur niet lang duren: een paar weken na opening werden de maatregelen aangekondigd en lockdown #2 was een feit. Gelukkig voor ons zijn ze meteen aan de slag gegaan met een tof nieuw concept om deze tijden wat draaglijker te maken!

TIWYA x Hilton: Aziatische ontdekkingstocht in Rotterdam
Foto credits @MIESMEDIA

Ti-Wa-Ya

Bij binnenkomst waan je je meteen in een oosters sfeertje. Veel planten, donkere kleuren en knusse hoekjes. Niet alleen het interieur is in stijl, maar ook de keuken: verwacht een moderne interpretatie van de Indonesische cuisine. Kleurrijke recepten met seizoensgebonden producten zijn onderdeel van een shared dining menu. Rendang, saté van kippendijen, sayer lodeh zijn een aantal van de gerechten die wij hebben geproefd deze avond. En dat was genieten!

Naast dit fantastische voedsel staan cocktails centraal: van oude klassiekers tot signature recepten. Niet voor niets: de bedoeling is dat (wanneer het OOIT weer kan haha) je na het dineren gezellig een drankje blijft doen, terwijl het restaurant wordt omgetoverd tot een club. Op de openingsavond moesten we braaf blijven zitten met onze cocktails in de hand, maar ik zag het feestje al helemaal voor me.

TIWYA x Hilton: Aziatische ontdekkingstocht in Rotterdam

TIWYA x Hilton: Elevator to the tropics

Helaas ging ook dit zittende feestje niet door en moest TIWYA een aantal weken na opening weer tijdelijk sluiten. Maar een ondernemer blijft een ondernemer: al snel was er een nieuw concept geboren. Een concept dat precies inspeelt op wat iedereen nu juist zó mist: een romantische date night, buitenshuis borrelen en je laten verrassen door heerlijk eten en cocktails. In samenwerking met het Hilton Rotterdam kun je t/m eind februari de gehele TIWYA beleving ervaren op de 7e verdieping van het hotel. De hele verdieping is ingericht in TIWYA stijl en in je eigen kamer kun je genieten van het uit 14 gerechtjes bestaande Flavours of TIWYA menu. Extra gaaf: tijdens je overnachting heb je beschikking tot een eigen PA! Meer info over dit toffe arrangement? Check de website hier.

Foto credits @Visuals by Lex
TIWYA x Hilton: Aziatische ontdekkingstocht in Rotterdam
Foto credits @MIESMEDIA

Benieuwd naar onze andere Rotterdam tips? Check dan onze Rotterdam pagina op de website.