Seminyak

To Do

image

Er is geen stad waar je zoveel leuke, hippe, gezellige, lekkere, coole tentjes hebt als Seminyak. Nou misschien op New york na dan, maar dan noem je er ook wel een.
Amsterdam is er in ieder geval niks bij. Ik zou hier dan ook prima kunnen wonen en als zo’n so called drukke ‘Desperate housewife’ (ja die van die afschuwelijke serie) elke dag lunch, brunch, cocktails and dinner dates hebben. Heerlijk!
Maar helaas blijft het voor mij bij 3 weken…

Maar behalve eten kan je in Seminyak nog veel meer. Shoppen tot je echt niet meer kunt, lekker naar het strand, infinity pools in overvloed, manicure, pedicure, facials, massages, kappers, noem maar op. Seminyak has it all.
Ook qua hotels. Je kunt voor 50euro per nacht in een prima hotel zitten maar ook voor 1500 euro per nacht in een over the top luxe resort verblijven. Naast hotels kan je bijvoorbeeld ook een villa huren dan heb je net wat meer privacy dan in een hotel en toch de service die je tijdens je vakantie wilt. Helemaal ideaal als je met een grote groep bent want dan is het vaak nog goedkoop ook.

Shoppen.
Daar ontkomt je niet aan in Seminyak. Naast leuke marktjes die elke dag rond Seminyak Square zijn heb je ook genoeg echt goede mooie winkels.
Van Jl. Raya Seminyak tot Jl. Legian (ja deze loopt helemaal door tot Legian) heb je 2,5 km shop plezier) eat your hart out!

Anders leuke shoppingstreets zijn rondom mijn favoriete ontbijttentje Corner House op Jl. Laksmana en in de buurt rondom Watercress Jl. Batu Belig en ook in de area rondom Olive op Jl. Petitenget. Shoppen tot je erbij neervalt dus!

Mijn favo shopping streets op een rijtje:
Jl. Raya Seminyak
Jl. Legian
Jalan Laksmana
Jl Batu Belig
Jl. Petitenget.

Spa & welness.
In Seminyak zit op elke hoek van de straat wel een Spa en natuurlijk heeft elk hotel een uitgebreid Spa menu. Niet elke salon is even goed, schoon en professioneel.

Mijn favoriete salons in Seminyak zijn:
Bodyworks
Jari Menari
Amospa

image

Beach.
Seminyak heeft niet het mooiste strand, maar heeft wel talloze dikke beachclubs waar je de hele dag heerlijk van je cocktail kunt nippen aan de rand van het zwembad uitkijkend over de wilde zee. Vaak draaien er dj’s en van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat is het een groot feest! Dus even rustig een tukkie doen gaat ‘m niet worden hier ;-).

image

Klaar met shoppen en toch even in Seminyak naar het strand? Dan zou ik kiezen voor Potatohead. Redelijk nieuw en stukken cooler dan de gouwe ouwe Ku De Ta. Deze laatste is een tikkeltje ordinair en totaal niet bijzonder. Eidenlijk lig ik in Seminyak nooit op het strand want Seminyak staat voor mij voor shoppen en alleen maar eten dus heb ik daar simpelweg geen tijd voor.

Maar mocht ik een uurtje ‘vrij’ hebben kies ik voor Potatohead.
Het W hotel heeft ook een mooi terras aan het strand met allerlei fancy cocktails en is dus zeker ook een goede optie.

image

Mijn favoriete strand is Legian Beach. Parkeer je scooter bij Cocoon en loop rechts langs het strand tot je alle felgekleurde parasols ziet. Hier zit onder andere mijn grootste favoriet La Plancha. Hier kan je de hele dag heerlijk luieren en genieten van lekkere cocktails of gewoon een koude Bintang. Chille muziek, leuke mensen en een goede sfeer. Rond 1700 wordt het echter heel druk want de sunset is hier amazing! Als de zon onder is gaat het borrelen gewoon door dus blijven hangen tot de clubs open gaan kan hier makkelijk.

image

Heb je maar 2 dagen in Seminyak? Skip het strand van Seminyak en rij door naar Legian voor een sunset cocktail. Hier krijg je geen spijt van!

image

Mijn favoriete strandtenten zijn:
La Plancha
Bali Juice Park
Potatohead
Ku De Ta
W

image