ROOTS festival 2016

Het Amsterdam Roots festival is terug van weggeweest en start morgen 30 juni wederom in het mooie Oosterpark. Wat kunnen we verwachten van Roots festival 2016? Veel! Denk aan heel veel muziek, theater, kunst, cultuur, lekkere hapjes, drankjes, veel gezelligheid en enorm veel leuke dingen voor de kids!

Kidsplein
Er is zoals altijd een Kinderplein waar de kleintjes lekker kunnen knutselen, en het Tropenmuseum Junior presenteert i.s.m. de Soepbus een actief kinderprogramma met De Soepbus. Deze bus maakte een reis naar Marokko en ging op zoek naar de lekkerste harira (Marokkaanse soep) en deze kunnen de kids proeven, terwijl ze luisteren naar de prachtige reisverhalen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen bij de bus onder begeleiding een mozaïektapijt maken, oefenen met Arabische kalligrafie, of de tekens van de Amazigh, de oorspronkelijke bewoners van Marokko helpen te ontcijferen.

Bazaar
Uiteraard ontbreekt ook dit jaar het vaste (en het leukste vind ik zelf) onderdeel van het Roots Open Air programma niet; de beroemde Roots Bazaar. Tal van kramen, (food)trucks, caravans en mooie tenten vormen een groot deel van dit festival decor. De Roots Bazaar biedt originele, vaak handgemaakte producten uit de hele wereld. Alle producten zijn gescreend en geselecteerd op een aantal eisen. De producten die hier te koop worden aangeboden zijn eerlijk, fair trade, milieu- en mensvriendelijk gefabriceerd en passen perfect bij het festival.

Er worden verschillende workshops gegeven voor jong en oud en de hele dag is er muziek. Dus neem je kleedje mee en ga genieten van al dit gezelligs in het Oosterpark dit weekend!

Roots Amsterdam Open Air
Toegang: GRATIS
Meer info? Klik hier.
Fotocredits: ROOTS Facebook