Naar Bali met kids

Je bent net bevallen en tussen de voedingen en slapeloze nachten door droom je weg van een vakantie. Het liefst naar een tropisch oord, met prachtige hotels, hagelwitte stranden, een warme zee en de mooiste ontbijtjes en super de luxe hotels of juist een simpel hutje aan het strand. Of misschien heb je wel een kleintje van bijna twee zoals onze Yuki. Die lekker aan het ontdekken en groeien is en alles wil behalve stilzitten. Waar je zielsveel van houdt en de hele dag vol liefde achteraan holt maar soms ook wel eens zin hebt in een boek, een cocktail, een zwembad en rust. Nou helemáál dan is Bali the place to go. Waarom? Dat ga ik je uitleggen want naar Bali met kids is het beste idee wat je kunt hebben!
Naar Bali met kids

Naar Bali met kids

Drie weken Bali met mijn lief en Yuki was natuurlijk een geweldig vooruitzicht maar dat het zó super leuk, relaxed en gezellig zou zijn had ik nooit kunnen of durven dromen. We waren allemaal zo relaxed en gelukkig daar en alles ging zo soepel. Tuurlijk hebben we geluk met Yuuk want ze is heel makkelijk, maar ook al loopt alles niet zo soepel, naar Bali met kids is echt een aanrader. Iedereen en alles is zo kindvriendelijk. Overal waar je komt (of dit nu een luxe resort of restaurant is of een klein tentje langs de weg) komen ze meteen met kinderstoelen aangelopen, nemen ze de kleintjes van je over en doen ze alles om het hun en jullie zoveel mogelijk naar de zin te maken. Reizen in Bali is ook enorm relaxed met kids want je kunt alles met een taxi doen (heb je een driver nodig laat dan even een berichtje achter onderaan deze pagina want wij hadden een geweldige driver daar die goed Engels sprak, met een goede kidsproof auto en veel bagageruimte) en je kan zelfs als je wil een scooter huren met een zitje voorop voor je kleintje. Wat je ook kunt doen is een draagzak meenemen en dan kleine ritjes op de scooter doen met je kleintje op je buik. Ik was toen al redelijk ver in mijn tweede zwangerschap dus Yuki op mijn buik is niet heel comfortabel, maar dit is heel goed te doen. Vooral kleine stukjes in het plaatsje van je hotel. Maar als je een hotel boekt op een goede locatie dan kan je met de buggy overal naartoe lopen. En dat is echt ideaal! Op de Gili Islands doe je trouwens alles op de fiets. Lekker dat je zo mobiel bent en ook de kinderen vinden dit top want er is zoveel te zien.
Naar Bali met kids

Reistips voor een te gekke vakantie naar Bali met Kids

Boek een nachtvlucht of een vlucht op een gunstig slaap tijdstip

Waar de meeste ouders het meest tegenop zien zijn de vlucht en de jetlag. Nu gaan naar Bali bijna alleen maar nachtvluchten dus die eerste angst is zo getackeld. Want hoe vervelend of makkelijk je kind ook is, ze worden op een gegeven moment moe, gaan out en worden (hopelijk voor jullie) zo laat mogelijk wakker. Wij vlogen met KLM en vertrokken om negen uur ‘s avonds, ideaal want normaal is dat Yuki’s bedtijd. In het vliegtuig nog even wat gegeten en een filmpje gekeken en toen hebben we haar een flesje warme melk gegeven (krijgt ze normaal niet maar leek ons nu wel handig), in haar slaapzak gedaan en rond tien uur half elf was ze in een diepe slaap. Geen gejammer, geen gejank en hoopvol keken wij elkaar aan. Wat zou het chill zijn als ze pas wakker wordt over een uur of tien… En toen zijn wij ook gaan slapen en eigenlijk werden we tegelijk wakker net voor het ontbijt en met dus nog maar een uur of anderhalf te gaan. Wat chill! Dan moet je even een tank stop maken, dat vond ik wel irritant want het is dan nog maar twee en een half uur en die pak je het liefst meteen door. Maar goed, even eruit, rondrennen, benen strekken en nog twee uur filmpjes kijken en we landden op Denpasar. So far so good. Dan denk je dat je er bent maar dan moet je nog door de douane en dat duurde misschien wel ander halfuur. Oké dat was niet heel chill en wij hadden hier zelf natuurlijk ook geen zin in maar Yuki leek het best oké te vinden. Inmiddels was het best laat en toen moesten we nog ruim een uur met de taxi (druk verkeer en een chauffeur die het hotel niet kon vinden…) maar om elf uur lokale tijd waren we dan eindelijk in het huisje. De laatste tien minuten in de taxi was Yuki er helemaal klaar mee maar ik vermoed dat dat ook door onze gemoedstoestand kwam want ik was ook mega gefokt en chaggo want ik wilde er nu gewoon zijn. Grappig hoe zo’n kindje dat lijkt te voelen. Dus, STAY CALM. Hahaha hoe moeilijk het ook is. Eenmaal in het huisje was alles weer koek en ei, lekker met z’n alle onder de douche, drie zakken chips gegeten en cola, bier en melk gedronken en om half één lagen we allemaal te tukken. De volgende dag iedereen pas om half tien wakker dus dat was helemaal top. Uitgerust en ready for Bali!

Naar Bali met kids, hoe zit dat met die jetlag?

Nou om eerlijk te zijn zag ik daar het meest tegenop maar dat viel enorm mee. De eerste nacht hebben we allemaal doorgeslapen want je wordt natuurlijk mega moe van een zeventien uur durende vlucht en die hele reis. We hebben de eerste dag eigenlijk meteen ons ‘normale’ ritme opgepakt. Rond één uur Yuuk naar bed en rond negen uur weer en dat werkte prima. Gek genoeg werd ze rond half één Bali tijd al een beetje moe, dus haar ‘s middags laten slapen was geen enkel probleem. Ze leek dus nergens last van te hebben alleen de tweede en derde nacht werd ze rond half één wakker maar toen waren wij voor ons gevoel ook al ‘uitgeslapen’. Die wakkere periode hebben we gewoon in bed doorgebracht, beetje knuffelen, giechelen en proberen te slapen en na anderhalf uur sliep ze weer gewoon door tot acht uur ‘s ochtends. Dus eigenlijk is ze welgeteld twee nachten even wakker geweest maar daar hebben we allemaal niet heel veel last van gehad. Ik zou ook wel de eerste paar nachten na de vlucht op één plek blijven zodat iedereen kan wennen aan het bloedhete weer, het tijdsverschil etc. Wel zo relaxed. Wat natuurlijk ook helpt is dat je op vakantie bent dus dat je kunt uitslapen, de hele dag niets ‘moet’ en sowieso veel relaxter bent. En ben je zelf ook helemaal kapot dan doe je toch allemaal een lekker tukje in de middag? Heerlijk.
Naar Bali met kids

Wat is handig om mee te nemen in het vliegtuig en voor op reis?

Ik had bij de HEMA allemaal kleine, leuke cadeautjes gekocht voor Yuki die we eventueel ook aan kindjes daar zouden kunnen geven. Op Schiphol koos ze direct een blauwe raceauto van twee euro en dat was hét item van de vakantie. Naar de rest heeft ze niet of nauwelijks omgekeken dus die hebben we weggegeven aan lieve kindjes of aan mensen die in het hotel werkten en zelf kinderen hadden. Naast speelgoedjes zijn boekjes en een Ipad met spelletjes en Nederlandse filmpjes vooral voor in het vliegtuig een absolute must. Wij hadden speciaal een koptelefoon gekocht voor in het vliegtuig maar ze vond haar Kikker & vriendjes filmpjes op de Ipad toch leuker. En de films die we in het vliegtuig keken vond ze net zo leuk zonder geluid. Of het echt een miskoop is durf ik nog niet te zeggen, denk meer gewenning want af en toe vond ze het wel leuk om ‘m op te zetten. Wie weet gaan we ‘m nog eens gebruiken misschien als ze wat ouder is.

Koekjes, crackers, chippies, melk en rozijntjes

Ik had voor we vertrokken een tasje gepakt met allemaal lekkere en redelijk verantwoorde snacks voor Yuki. Zodat ik haar kon omkopen als ze vervelend was (iets waar ik normaal fel op tegen ben en nooit doe maar voor zo’n lange reis leek mij dit wel handig) en ik er in ieder geval zeker van was dat ze niet vervelend zou worden omdat ze hangry was. Want dat wil je niet. Dus ik had van Ella’s Kitchen een paar pakjes (ook extra voor gewoon daar voor het geval je niets kon vinden wat ze wil eten) met pasta bolo ingepakt, en wel vijftien zakjes met knijpfruit, dozen rozijntjes en die gepofte smikkelsticks met aardbei banaan (die vindt Yuki mega lekker) en die andere smikkelvingers in verschillende smaken. Wat crackertjes, en zakjes appel, peer en wortel van de Albery Heijn. Zo kon ze elke keer zelf kiezen of kon ik haar omkopen als ze zich begon te vervelen of als ik het idee had dat ze trek had maar we even niet ergens waren waar we wat eten konden kopen. In principe kan je in Bali alles kopen wat je nodig hebt maar je weet het nooit en om iets achter de hand te hebben is in geval van nood HEEL relaxed. Ik had nog een pak Nutrilon over en dat heb ik ook ingepakt voor het geval dat en dat bleek een goede call. Want als je ergens heel laat aankomt en er is niets voor handen kan je altijd terugvallen op een flinke fles melk en kleintjes moeten echt extra veel drinken in die hitte dus een extra fles is altijd goed.

Hoe doe je dat met bagage?

Dat was een redelijke uitdaging. Bo vond dat we maar één koffer mee mochten nemen maar dat bleek toch niet heel handig. Of beter gezegd, onmogelijk. Dus Yuki had haar eigen koffertje mee en Bo en ik deelden een hele grote Samsonite koffer. Die koffer is sowieso mijn beste en meest belangrijke travel essential want er past zoveel in en hij weegt zelf nauwelijks iets zodat je stiekem altijd een paar kilo meer mee kunt nemen. Het is even een uitgave (hij is niet goedkoop) maar je hebt levenslang garantie (mits je de koffer natuurlijk normaal gebruikt) en hij rijdt zó soepel. Extra leuk, je kan er gratis je naam op laten zetten. Dus we hadden twee koffers mee en een buggy. Voor deze reis gebruikten we de Gb Qbit+ dit is een zustermerk van Cybex en bleek dus een hele goede travelbuddy. De buggy is heel licht, Yuki zat er heerlijk in en met slechts één handeling klap je ‘m in en uit. Ja, zelfs ik. Ik ben een drama met buggy’s en dit soort inklap systemen maar zelfs ik kreeg deze buggy moeiteloos in en uit elkaar en dat is echt heel handig kan ik je vertellen. Verder hadden we ook een draagzak mee, maar op de een of andere manier gebruiken we die nooit of nauwelijks. Nu hebben we ‘m denk ik vier keer gebruikt en dat is voor ons doen veel, maar daarvoor hadden we ‘m niet mee hoeven slepen eigenlijk. Ik zie vriendinnen om mij heen altijd alleen maar met die draagzakken in de weer maar wij hebben eigenlijk altijd alleen de buggy nodig. Handig want daar kan Yuki in als ze wil en als ze niet wil kan ze lopen en onderin kan ik mijn altijd veel te zware handtas of strandtas kwijt. Daarnaast is het in Bali natuurlijk bloedheet dus weet ook niet of het echt lekker is voor zo’n kleintje om zo geplakt tegen je vader of moeder aan te zitten. Maar goed, ieder z’n ding. Andere gouden tip zijn ipv waterschoentjes (kom op, die vindt niemand lekker zitten) Duukies Beachsocks. Echt onmisbaar op Bali en Gili. Overal op het strand ligt koraal, veel scherpe steentjes en schelpen en zelfs ik baalde dat ik geen strand schoentjes bij mij had. Yuki banjerde overal zonder enige moeite overheen en Bo en ik jammerend achter haar aan.
Naar Bali met kids

Rondreizen door Bali met kids of blijf je op één plek?

Wij hebben in die drie weken Bali best veel gedaan. We zijn in zeven verschillende hotels geweest en hebben half Bali doorgereisd. Het ligt er denk ik een beetje aan hoe lang je wil gaan maar wij merken dat we drie dagen op dezelfde plek eigenlijk wel genoeg vinden. Dan krijgen we allebei zoiets van, we hebben het wel gezien hier. Dan willen we wat nieuws. Nieuw huisje, nieuwe omgeving, nieuwe tentjes en nieuwe avonturen. De enige plek waar we ruim zes dagen zijn gebleven was Gili Air en dat was eigenlijk alleen maar omdat de zee en het strand daar zo relaxed is voor kindjes. Bali zelf heeft een heel gevaarlijke zee en het strand is lang niet overal kidsproof dus zit je vaak bij beachclubs aan het zwembad. Maar omdat Yuki het strand ook zo leuk vindt vonden we dit een goeie oplossing. Daarnaast is Gili Air ook super relaxed en rustig en fiets je het hele eiland over dus je bent overal in no time en onderweg is er zoveel leuks te zien.
Naar Bali met kids

De leukste kidsproof hotels van Bali

Puri Beji Villas Canggu

Wij begonnen onze vakantie in Canggu in de B&B van Puri Beji Villas. Dit is een geweldige oase van rust in het soms nogal hectische Canggu. Je kunt hier een immens grote dikke villa huren waar je met een paar gezinnen of de hele familie inclusief opa en oma een geweldige vakantie kunt vieren, maar ze hebben ook een bed & breakfast met kleine huisjes. Hier verbleven wij en dat was echt ideaal. Je hebt een klein huisje voor jezelf met een terras, ligbedden en een groot zwembad (het zwembad deel je met de twee andere huisjes) en elke ochtend op het door jezelf gekozen tijdstip krijgt je een fantastisch ontbijt geserveerd. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien en wil je met een ander stel met kids op vakantie maar niet zo op elkaars lip zitten dan is dit echt een uitkomst! Puri Beji ligt vlakbij het strand van Berawa en op loopafstand van de beachclub FINNS. In de buurt zijn genoeg leuke restaurantjes en met de auto of scooter ben je in no time overal. Mijn favoriete hotspot en ideaal ook voor met kids is La Laguna en dat zit hier heel dichtbij. Wat ook heel leuk is om te doen is ‘s avonds eten bij Berawa’s Kitchen. Dat is een soort grote binnentuin met allemaal kleine restaurantjes. Je kunt hier heerlijk Indisch eten maar ze hebben ook goede pasta bolognese voor de kleintjes, burgers en andere dingen. Het zijn allemaal kleine aparte tentjes en iedereen kan dus wat anders eten. Zoek een plekje in de tuin of neem een tafel dichtbij de speeltuin. Meer weten over de bed & breakfast van Puri Beji? Lees dan hier de complete Puri Beji Villas review.

Atoll Haven Villas – Gili Air

Atoll Havens ligt in het noorden van Gili Air en zodra je de deur naar je villa opent krijg je het ‘wauw’ gevoel. Via een houten vlonder die als het ware over het zwembad heen loopt kom je bij het huisje. Er is een prachtige, luxe openlucht badkamer aanwezig, een walk in closet en je hebt een eigen terras aan het privé zwembad met een zithoek, koelkast en watermachine. Echt ideaal. De villa’s liggen praktisch aan het strand en je kunt gratis van fietsen gebruik maken. Ook hier krijg je elke ochtend een heerlijk ontbijt met pancakes, wentelteefjes, eieren en broodjes en er zit altijd iemand bij de receptie die je kan helpen met het maken van reserveringen, het uitzoeken van leuke trips etc. Wij vonden deze villa’s echt perfect want hier was ‘thuis’ blijven al een vakantie op zich. De locatie was ook echt top, je kunt lopend naar het strand en je zit aan de kant waar ze de mooiste zonsondergangen hebben. Als we Yuki ‘s middags thuis lieten slapen lagen wij lekker aan ons eigen zwembad met een koud (0.0) biertje en een boek en zo was het dubbel vakantie! Meer weten over Atoll Haven? Lees dan hier de complete Atoll Haven Villas review.
Naar Bali met kids

The Sanctuary Villas – Gili Air

Logeren bij The Sanctuary Villas op Gili Air is in één woord gewoon FANTASTISCH. De villa’s zijn extreem groot en heel ruim opgezet. Je hebt een enorm terras met ligbedden, een zithoekje, een open woonkamer, een buitendouche bij het zwembad, twee slaapkamers en een enorme buiten badkamer. Er zit een keuken in en de villa heeft twee verdiepingen dus je zit niet zo op elkaars lip mocht je met een ander stel reizen. Wij verbleven hier met z’n drietjes en dat was gewoon helemaal top. Als Yuki haar middagdutje deed dan lagen wij lekker bij het zwembad te chillen en hadden we het gevoel ook even met z’n tweetjes weg te zijn. Lekker de hele dag in je blote kont rondlopen en zwemmen helemaal geweldig. De locatie is ook top, in het wat rustigere Noorden, vlakbij het strand en vlakbij allerlei leuke, hippe hotspots. Je krijgt gratis fietsen bij je verblijf en de staff is niet normaal lief, aardig, behulpzaam en gezellig. Yuki had vanaf dag één een oogje op Pian en dat werd met de dag erger. Zodra ze wakker werd wilde ze meteen met hem gaan spelen en als we ‘s avonds terug kwamen moest hij haar gewoon naar huis brengen want anders kregen we haar gewoon niet mee. Maar niet alleen Pian, alle jongens die bij Sanctuary werken zijn echt geweldig. Super (kind) vriendelijk, enorm behulpzaam en niets is teveel gevraagd. De villa’s hebben ook een grote algemene voortuin waar kinderen kunnen rondrennen en voetballen dus wil je een paar dagen of zelfs een week naar Gili met het hele gezin dan zou ik hier zeker boeken. Meer weten over Sanctuary Villas? Lees dan hier de complete The Sanctuary Villas review.
Naar Bali met kids

Slow Villas – Gili Air

Ben je op honeymoon en wil je een super de luxe design villa huren op een paradijselijk eiland? Boek dan een paar nachten bij Slow Gili Air. Een oase van rust, een mooie spa en fantastische villas hebben ze hier. Elke villa heeft een enorme tuin, dus ben je hier met kids dan is dit ook zeker een aanrader want die kunnen hier zwemmen en rondrennen wat ze willen. De villas liggen iets meer in het midden van het eiland dus eigenlijk alles is heel dichtbij en over alles is hier werkelijk waar nagedacht. De kamers zijn prachtig ingericht, zelfs het bamboo bedje van Yuki was op en top ontworpen en paste helemaal in het design van de kamer. De keuken is super de luxe, de buiten badkamers zijn prachtig en het is natuurlijk fijn dat er een spa bij zit. Enige nadeel vond ik dat je voor 75K (oké dat is nog geen vijf piek, maar toch) fietsen moest huren terwijl de prijzen van de villas niet heel laag zijn en je bij bijna alle hotels de fietsen en gratis bij krijgt en dat je toch wel last hebt van het ochtend gebed. Hier kan je natuurlijk niets aan doen want over heel Gili schalt dit gebed uit de speakers maar bij de andere twee hotels (iets meer in het noorden) hoorde je helemaal niets. Goed om bij stil te staan dus, hoe meer je in het midden van het eiland zit naar de haven toe hoe meer ‘last’ je hebt van het gebed. Meer weten over Slow Villas? Lees dan hier de complete Slow Gili Air review.
Naar Bali met kids

Karma Kandara – Uluwatu

Uluwatu ligt in het meest zuidelijke deel van Bali en is een echt surfers paradise. Vier jaar geleden verbleven wij al in Uluwatu maar meer bij het echte surfers gedeelte Blue Point Beach. Onwijs gaaf en gezellig maar totaal niet handig met kids. Dit jaar kozen we voor een ander deel van Uluwatu namelijk vlakbij Pandawa Beach. Hier zit het super de luxe Karma Kandara hotel en als je hier incheckt wil je nooit meer weg. Dit hotel bestaat uit prachtige pool villa’s met één, twee, drie of zelfs meer kamers, een privé zwembad, een mooi terras en helemaal geweldig, ze hebben een eigen lift naar het strand. Je hoeft dus niet dagelijks drieduizend traptreden (zoals op veel plekken in Uluwatu) af te strompelen in die bloedhitte, je gaat gewoon met het liftje. Karma Kandara heeft ook een heerlijke beachclub waar je de hele dag kunt chillen, lunchen en dineren maar als je een klein stukje naar rechts loopt zit daar (nog geen drie minuten lopen over het strand) het beroemde Sundays Beach Club dus kan je lekker afwisselen en hoef je niet telkens bij dezelfde tent te zitten. Karma Kandara heeft trouwens het meest uitgebreide kindermenu wat ik ooit heb gezien. ‘S middags kreeg Yuki een bordje pasta bolo of iets van noodles met kip en een beker melk en on the side een bakje verse groente. Je kon zelf kiezen tussen een bakje komkommer, tomaatjes, broccoli, worteltjes etc. Echt heel fijn dat ze niet elke avond pizza of frituur hoeft te eten. Meer weten over Karma Kandara? Lees dan hier de complete Karma Kandara review.
Naar Bali met kids

Katamama – Seminyak

In het leukste deel van het mooie hart van Seminyak zit het super hippe en gezellige Katamama hotel. Dit hotel zit zo goed als ‘aan’ de beroemde Potatohead Beachclub vast dus je begrijpt, je zit hier helemaal in the scène. Het hotel voelt warm en huiselijk aan terwijl het stiekem úber hip is. Je hebt een eigen cocktailbar in je kamer (oké GOALS), een lekker terrasje, een groot bad en er is een gemeenschappelijk zwembad. Maar je hebt ook automantisch een bedje bij Potatohead Beachclub als je in het hotel zit dus wat je ook wil hier zit je goed. Daarnaast zit je echt middenin het leuke deel van de stad dus je valt over de leukste hotspots, restaurantjes, winkels en clubs. Qua locatie ook ideaal. En ja ook dit hotel is super kindvriendelijk dus ook met kleintjes is dit de perfecte plek om een paar dagen Seminyak te ontdekken. Yuki kreeg zelfs haar eigen badkamer set met baby shampoo, conditioner, bodymilk etc. Meer weten over Katamama? Lees dan hier de complete Katamama review.
Naar Bali met kids

Tugu Bali – Canggu

Hotel Tugu zit op de allerleukste plek van heel Bali, het hart van Canggu. Naast mijn favoriete beachclub The Lawn en middenin the place to be. Maar het hotel is zo afgeschermd van de drukte dat je je in een oase van rust waant als je hier binnen stapt. Het hotel zelf lijkt net een museum, zo prachtig. Overal enorme Indonesische kunstwerken, vijvers vol vissen, prachtige beelden, boeken en schilderijen. De kamers zijn enorm ruim en hebben een eigen zwembadje, een vijver met vissen die Yuki zo vaak ze wilde mocht voeren (een enorme hit dat begrijp je) én wat helemaal top was, is dat je hier je ontbijt krijgt waar en wanneer je wil. Wij gingen ‘s ochtends vaak bij één van Canggu’s vele hippe hotspots ontbijten en als Yuuk dan ging tukken bestelden we de lekkerste nasi, bubur ajam en andere ontbijt gerechten en die werden dan op de kamer of bij het zwembad uitgeserveerd. Maar het hotel heeft nog veel meer. Meer weten over Tugu Bali in Canggu? Lees dan hier de complete Tugu Bali review.
Naar Bali met kids

Extra tips voor als je naar Bali gaat met kids

Yuki eet over het algemeen best goed altijd. Ze wil alles proeven en vindt eten echt een feestje. Maar toch vond ik soms het menu wat beperkt. We kozen voor haar vaak voor soto ayam, pasta bolognese, af en toe pizza, bubur ayam (een soort kippensoep met rijst), lasagne en ontbijten deed ze het liefst met een smoothiebowl met pindakaas, banaan en cacao nibs. Dat vult lekker en is redelijk gezond. Broodjes avocado met ei hebben ze ook overal en ze dronk zich gek aan fruitsappen en melk. Het brood op Bali is niet altijd wat ik haar in Nederland ook zou geven en na twee dagen lunchen met witte sandwiches met pindakaas en jam (was toen helaas het enige wat ze hadden op die plek voor kids) kreeg ze enorm last van haar ontlasting. Ze zat helemaal verstopt en dat was zo mega zielig. Ze gilde het uit en na één dag vol verwoede poep pogingen en heel veel huilen heb ik een apotheek opgezocht (zit in Seminyak op elke hoek van de straat) om een tube Microlax te halen. Ik heb hier vroeger ook altijd heel veel problemen mee gehad en zodra ik teveel stokbrood at op vakantie dan had ik ook dagen buikpijn en kon ik nauwelijks naar de wc dus ik weet precies hoe vervelend het is. Zoek je een grote apotheek in de omgeving Seminyak met goed personeel dan kan ik je Apotek Kimia Farma aanbevelen. Ik werd hier heel goed geholpen en dat is altijd wel fijn in het buitenland. Microlax heet hier trouwens Laxarec gel sodium laurilsulfate en ik had een tube van 45mg. Ik vond daarna trouwens ook nog gewone Microlax maar één keer spuiten was gelukkig voldoende. Let dus goed op met wit brood bij die kleintjes en het schijnt dat ze echt veel meer moeten drinken dan je denkt. Ze zweten enorm veel dus je zou eigenlijk een volle fles van 200 cc extra moeten geven. Na dit poep incident hebben we dat ook gedaan en kreeg ze elke dag een flinke fles melk extra en daarna heeft ze nooit meer problemen gehad. Haar angst voor poepen bleef nog wel even aan en ze probeerde het de hele tijd op te houden maar zodra ze door kreeg dat het ‘weer goed’ was, was alles ook echt weer goed.
Naar Bali met kids

Waarom is naar Bali met Kids zo’n aanrader?

Het land is heerlijk relaxed en je kunt er gemakkelijk rondreizen. Overal kan je met de auto in een paar uur zijn dus je hebt geen gedoe met binnenlandse vluchten, oncomfortabele treinen of ander reis leed. Je huurt gewoon een chille wagen met een goede chauffeur en je kan het hele eiland rond. Ik heb een geweldige en enorm betrouwbare chauffeur dus laat even een berichtje onder dit artikel achter en ik stuur je zijn telefoonnummer. De hotels zijn super de luxe en eigenlijk is alles enorm kindvriendelijk. Niet alleen de hotels maar alle restaurants zijn compleet kidsproof en het personeel is dol op kleintjes. Ze entertainen de kinderen vol liefde en plezier dus je kunt zelf rustig eten.
Daarnaast is Bali relatief veilig en voel je je hier ook echt super safe. Bali is over het algemeen nog heel goedkoop, als je veel nasi campur eet dan ben je ook in de luxe restaurants niet meer dan een paar euro kwijt en mocht je bepaalde dingen niet lusten kan je overal terecht voor pasta, pizza, hamburgers etc.
Het weer is over het algemeen heerlijk en de beste reistijd is wat mij betreft eind april begin mei. Net voor de schoolvakanties, net na het regenseizoen en dan valt het met de hitte nog wel mee.
In principe is alles wat je nodig hebt voor kinderen daar te koop. Of dit nu melkpoeder is, luiers, kleding, schoentjes, wat dan ook. Bali is natuurlijk heel toeristisch dus overal is aan gedacht. Op elke hoek van de straat zitten winkeltjes en apotheekjes en kleine supermarkten dus je zit nooit zonder.
Dit zijn natuurlijk allemaal praktische dingen maar Bali is gewoon een prachtig eiland waar je heerlijk kunt eten, rond rennen op het strand, oeverloos kunt zwemmen en waar je op sommige plekken wordt gewekt door aapjes op het terras.
Vooral Gili Air was heel chill met een kleintje. Lekker op de fiets overal naartoe. Alle restaurantjes en mooie strandjes zijn heel dichtbij want overal ben je binnen tien minuten. Fietsen over het eiland vonden we alle drie ook echt heerlijk. De wind in je haren, zoveel te zien. Yuki begon bij elke koe die ze zag enthousiast boeeeeeh te roepen, bij elke kip te kukelen en leerde elke dag nieuwe woordjes.
Naar bali met kids

De leukste kidsproof hotspots?

In principe zijn alle restaurants en hotspots op Bali en Gili kidsproof. Maar enkele hebben een speeltuin, een grote tuin of grasveld waar ze kunnen rondrennen of een ander extraatje. Daarom maakte ik een lijstje met de leukste kidsproof hotspots op Bali en Gili Air.
Naar Bali met kids
Deze vakantie was de mooiste afsluiter die we ons als gezin van drie konden wensen en alle mooie en dierbare herinneringen zullen we voor altijd koesteren. Nu wordt het tijd om ons op te maken voor nummer vier. En stiekem zijn we al nieuwe vakanties aan het boeken voor als hij er straks is. Wordt vervolgd…

Check hier alle Bali tips en ik heb ook een lijst vol hippe hotspots zodat je altijd Bali’s Best Breakfast en lunch hebt!
Na Gili Air terug naar Bali? Check dan hier de lijst met Best Breakfast Bali. Nog niet overal een hotel? Dit zijn mijn favoriete hotels op Bali en Gili Air. Ga je sowieso naar Gili Air? Check hier dan de leukste hotspots van Gili Air voor ontbijt, lunch, diner en cocktails on the beach.