Reizen met kids tips

Toen ik tijdens het Huisje Boompje Baby event in Groningen mocht spreken over ‘reizen met kids’ en hier tips voor mocht geven kreeg ik via Instagram heel veel vragen of deze tips ook ergens online stonden. Nadat ik tien dm’s met tips had verstuurd dacht ik, laat ik er even een artikel van maken, dan zijn deze tips voor iedereen altijd makkelijk terug te vinden. Dus hierbij mijn beste reizen met kids tips.

Reizen met kids tips
Reizen met kids tips

Reizen met kids vergt enige voorbereiding maar verder is het wat mij betreft niet een ‘mega ding’ al wordt dit er soms wel van gemaakt. Natuurlijk gaat niet altijd alles even soepel en relaxed als we zouden willen maar als je je goed voorbereidt is er eigenlijk niets aan de hand. Dat is dan ook mijn eerste en misschien wel de meest belangrijke tip, wees goed voorbereid. Een goede voorbereiding is denk ik 80% van het werk. En ik ga je daarbij helpen!

Naast een goede voorbereiding is je mindset net zo belangrijk. Probeer relaxed te zijn en om te gaan met alle struggles die op je pad komen. De lange rij bij het inchecken, een file, een gemiste afslag of vertraging. Hoe relaxter jij bent hoe chiller je kinderen zullen zijn. Zij voelen alle spanningen en worden alleen maar vervelender daarvan. Gewoon proberen niet te gestresst te doen of te reageren maak er een relaxte en fijne reis van voor iedereen.

Reizen met kids tips voor in het vliegtuig
Reizen met kids tips

Dat een goede voorbereiding het halve werk is, is een understatement als je reist met kids. Dus zorg ervoor dat je een lijstje met deze tips hebt en ze allemaal afvinkt voor vertrek.
– Vliegtijden
Vroeger lette ik tijdens het boeken van een vlucht op hele ander dingen dan nu. Wij zijn fan van nachtvluchten maar middenin de nacht vertrekken iets minder. Kijk welke tijden op dat moment handig zijn voor je kindje. Let op slaapjes en voeding, stel je zoontje of dochter slaapt altijd rond 1300 dan is om 1400 vliegen niet de beste keus want zodra ze dan moe beginnen te worden sta je bij de douane of moet je inchecken en dan zit je met een doodmoe en overprikkeld kind wat misschien helemaal niet meer kan slapen in het vliegtuig en dat is dus echt arelaxed.
– Ipads & Tablets
Al ben je nog zo anti als je 17uur naar Bali vliegt heb je 100% een schermpje nodig. Zoals dat alle Ipads of tablets goed zijn opgeladen en vol staan met hun lievelings films, series, spelletjes etc. Sommige dowloads verlopen na enige tijd dus check dit ook een dag voor de terugreis. Nu heb je tijdens lange vlucht altijd een schermpje bij je stoel maar als je 4 uur naar Spanje vliegt heb je dat niet en ik weet uit ervaring dat vier uur stilzitten zonder tablet aardig pittig is.
– Snacks en drinken
Ik neem altijd 6 of soms wel 12 pakjes houdbare melk mee. Want dan heb ik altijd een flesje bij de hand tijdens de reis en het is ook handig voor de eerste ochtend in je hotel. Want babies worden meestal wakker voor het ontbijt en er zit niet altijd (eigenlijk nooit) melk in de mini bar (behalve in Azië) dus dan zijn wat extra pakjes melk om de ochtenden door te komen echt winnen. Ik pak de snacks in op categorie in van die handige verschillende doorzichtige sluitzakjes. Zodat ik snel en makkelijk het zakje kan pakken wat ik nodig heb. Een zakje met wat gezondere dingen zoals rozijntjes, nootjes, crackers en liga. Een zakje met snoepjes, smarties en ander minder goed snoep en een zakje met fruit en knijpfruit, broodjes etc. Zodat als ik vind dat het tijd is voor een verantwoord snackje ze niet meteen al die ongezonde troep zien en niet meer blij zijn met wat ik ze op dat moment wilde geven.
– Speelgoed dat verbindt
Mijn kinderen hebben op vakantie eigenlijk helemaal geen speelgoed nodig want ze spelen eigenlijk met wat daar is of wat ze vinden maar ik neem wel vaak wat mee. Dingen waarmee ze met andere kinderen die niet dezelfde taal spelen ook mee kunnen spelen. Plastic boerderij dieren van de action en leeuwen en tijgers. Duikringen etc. Ook nemen we altijd papier, kleurboeken en kleurtjes en stickers mee. Yuki vindt dit vooral heel leuk en op elke vakantie zit ze met haar nieuwe vrienden of vriendinnen lief te kleuren en stickeren. Een setje auto’s neem ik ook allemaal mee, die dingen koop ik allemaal bij Action en geven we vaak ook weg aan locals.

Reizen met kids tips voor in de auto
Reizen met kids tips

Ik vond voor het eerst op ski vakantie gaan met de kids in de auto echt veel spannender dan met 1 kind en zwanger naar Bali. Maar ook deze trip viel mij enorm mee. We zijn vooral van het flink doorgassen en een paar keer kort stoppen voor een luier of plas. We hebben afgelopen jaar verschillende road trips gedaan en eigenlijk allemaal vielen ze heel erg mee. Naar een huwelijk in Frankrijk was het 9 uur rijden en onze laatste vakantie toen we in Fiss gingen skiën hebben we er 13 uur over gedaan. Natuurlijk heb je voor de ene trip meer nodig dan voor de andere maar toch heb ik hier nog wat tips en geruststellingen.
– Zorg dat je een potje bij je hebt voor als er opeens echt hoge nood is. Alles is beter dan een broek vol.
– Check van te voren één relaxte stop waar een speeltuintje zit of waar je even wat kunt eten als je dat wil zodat de kinderen ook rond kunnen rennen.
– Neem wat leuke voorleesboeken mee zodat de bijrijder kan voorlezen als ze genoeg hebben van hun scherm.
– Zorg dat er op de Ipads of tablets genoeg films en series maar ook spelletjes staan.
– Zoek wat leuke luisterboeken uit en zet die klaar, dat is voor iedereen leuk en zo gaat de tijd echt een stuk sneller.
– Neem genoeg eten en drinken mee (duh!) en maak vast een tasje voor de terugreis en leg die achterin de auto. Zo handig, echt!
– Ik had voorin een grote tas met eten en had 3 kleine plastic bakjes mee waar ik steeds stukjes appel, tomaatjes of nootjes of chips in deed. Scheelt heel veel plastic en geknoei.
– Zorg voor genoeg servetjes en billendoekjes die kan je in de auto niet genoeg hebben.