Robadora

Tijdens ons laatste tripje in Barca ontdekten we Robadora, een locale hotspot in de upcoming wijk El Raval. Robadora is een soort van hippe tapasbar annex restaurant. Niet alleen de inrichting is hip, een mix van rauw en industrieel met felle kleuren en Aziatische invloeden, maar ook het menu is helemaal van nu.
Robadora Hippe Tapas El Raval Barcelona
Bij Robadora zal je geen klassieke tapas op het menu vinden, maar meer een mix van speciale Catalaans / Spaanse gerechten in tapas style. Denk aan gefrituurde visjes, Spaanse croquettas met truffel en rundvlees, edamame en veel kleine vleesgerechten.
Robadora Hippe Tapas El Raval Barcelona
De zaak is redelijk groot en heeft verschillende soorten tafels. Gezellige tweezitjes, riante banken voor groepen van 6 personen en een kingsize tafel voor ‘toda la familia’. Aangezien dit een echte locale hotspot is, is het tussen 18:00 en 21:00 nog redelijk rustig en kan je zo aan tafel. Maar wil je een hapje eten rond 20:30 dan moet je echt reserveren want ze zitten elke avond helemaal vol.
Robadora Hippe Tapas El Raval Barcelona
De croquettas waren mijn favoriet. De binnenkant had veel weg van een kalsvleeskroket qua structuur en de smaak was romig met een vleugje truffel. Echt heel erg lekker. We bestelden boquerones en vinagre (een andere favoriet van mij) en tevens een klassieker. Catalaanse meatballs en de aller lekkerste pork spareribs ever. Wel een beetje vettig, maar zo vol van smaak.
Robadora Hippe Tapas El Raval Barcelona
Robadora Hippe Tapas El Raval Barcelona
Robadora is de ideale plek om met een groep vrienden rond een uur of 21:00 lekker te gaan borrelen en dan te blijven hangen voor het diner. De meeste tapas barretjes in Barca zijn traditioneel, toeristisch of serveren alleen pinxtos en na een paar dagen ben ik daar altijd wel klaar mee. Maar het concept van shared dining / tapas is en blijft mijn favoriet. Dus wil je in een hippe scene eten reserveer dan een tafeltje bij Robadora. Creatief, cool, gezellig en daarbij komt dat je niet schrikt van de rekening aan het einde van de avond.
Robadora Hippe Tapas El Raval Barcelona
Ben je met je pasgeboren baby op stap dan merk je vast wel dat niet in alle Spaanse restaurants ze zitten te wachten op kinderwagens. Deze grote dingen zijn vooral een sta in de weg en dan is het niet handig om in een klein tapasbarretje te gaan zitten. Bij Robadora kan je gerust reserveren want de zaak is groot genoeg voor jullie 2 én de kinderwagen.

Klik hier om meteen een tafeltje te reserveren.
Meer Barca tips? Klik hier!