Reykjavik activiteiten & tours

Er is zoveel moois te zien en gaafs te doen in Reykjavik dat kiezen erg moeilijk is. Het beste is toch om een tour te boeken van 09.00uur tot 18.00uur dan zie je het meest op de gemakkelijkste manier. Wij hebben de Golden Cirkle tour gedaan en die beviel heel erg goed. Zo krijg je de leukste highlights te zien en brengt de bus je overal heen. Is weer eens wat anders dan een ‘hop on hop off’.

S’ochtends om 09.00uur neemt de bus je mee naar de eerste stop. Langzaam komt de zon op en ontwaakt het eiland:

image

The Blue Lagoon mag je niet missen dat is de aller gaafste ervaring ooit. Boek je bezoek hier aan het einde van de dag, rond borreltijd. Dan is het donker en zwem je onder een sterrenhemel in de vrieskou. Geweldig! En natuurlijk hebben de Ijslanders hier ook weer gedacht aan de dorstige toeristen, want in de Blue Lagoon is een bar waar je heerlijke cocktails, sapjes en bier kunt halen.

image

Bij de Geysir moet je ook een stop maken, dit is zo’n bijzonder fenomeen. Ijsland is trouwens extreem goed ingericht op het toerisme. Bij elke point of interest zit een leuke bar, wat winkeltjes of een restaurantjes en in alle bussen heb je free wifi 😉 

image

image

image

Ijsland Tips My Travel Boektje

De waterval Golfoss is ook echt de moeite waard. Waag je aan de lange tocht naar beneden en geniet van een waanzinnig uitzicht!

image

Ijsland Tips My Travel Boektje

Ijsland Tips My Travel Boektje

Ijsland Tips My Travel Boektje

Uiteraard mag je Ijsland niet verlaten zonder het noorderlicht gezien te hebben. Vraag bij aankomst direct aan de balie wat de voorspellingen zijn voor de komende paar dagen en boek dan een tour. De gids haalt je op bij je hotel en in een grote bus ontvlucht je de stad. Doordat er zoveel licht vanuit de stad komt ben je meestal een halfuur onderweg en dan ergens in the middle of nowhere….
Noorderlicht Ijsland Tour
Ijsland Tips My Travel Boektje