Peutergymmen bij Wow Nederland

Waar ik met Yuki en later ook met Ravi bijna wekelijks de vinden was bij Friends call me Jim is deze kindergym helaas al maanden gesloten door Corona. Maar ik ontdekte een andere hele leuke kindergym in Amsterdam die wordt georganiseerd door Toddler Sense – Wow Nederland.

Toddler Sense – Wow Nederland
Peutergymmen bij Wow Nederland

Toddler Sense is overgewaaid vanuit het buitenland naar Nederland en dus nog niet zo heel erg bekend. Peutergymmen kennen we wel al hier maar dit is veel meer dan alleen bewegen en spelen. Elke Toddler Sense les zit vol activiteiten en leuke avonturen waar de kids hun energie kunnen verbranden en essentiële fysieke, communicatie-, sociale en intellectuele vaardigheden leren te ontwikkelen.

Elke week heeft een nieuw thema. En elke week doen ze weer nieuwe, andere dingen. Ze mogen vrij spelen en klimmen, skippy ballen en rondrennen maar na een halfuur begint de les met de juf. De juf heeft allerlei activiteiten bedacht die hun vaardigheden prikkelen en ontwikkelen. Slaan met houten stokjes op pannen, spelen met lichtsnoeren, tikkertje doen met gekleurde ballen, spelen met hoepels en een bal hoog houden met een zwart net. Samenspel en interactie is hier dus ook heel belangrijk.

Peutergymmen bij Wow Nederland
Peutergymmen bij Wow Nederland

Peutergymmen bij Wow Nederland? Dat is een multi-zintuigelijk avontuur voor kleintjes vanaf 13 maanden tot en met 5 jaar! Het eerste halfuur van de les mogen ze vrij spelen in de speelruimte / gymzaal. De apparatuur en klim opstellingen stimuleren veel verschillende vaardigheden, van sociaal (nieuwe vrienden maken) tot fysiek (klimmen, rollen, stuiteren), emotioneel (het is zo leuk!), creatief (een huis bouwen), intellectueel (leren obstakels te overkomen) en nog veel meer. Voor de kids voelt het gewoon als plezier maken maar stiekem leren ze dus ook heel veel.
Peutergymmen bij Wow Nederland

Buiten de gymzaal kunnen ze ook leuk spelen met allerlei mooi speelgoed en leuke spelletjes en daar zit ook de grote keuken. Hier kunnen oudere kinderen kooklessen volgen. En je kunt hier je partytje geven! Je hebt verschillende cursussen Baby Sensory en Hello Baby en voor de wat oudere Toddlers Sense en Mini Professors.

Mini Professors bij Wow Nederland
Peutergymmen bij Wow Nederland

Bij Mini Professors zijn ze gepassioneerd door wetenschap en willen ze de jonge generatie inspireren. Tijdens deze lessen gaan de ‘Mini Professors’ in een warme en gastvrije omgeving de wetenschap verkennen en bewonderen, maar waar ze ook veel levensvaardigheden aanmoedigen zoals vragen stellen en vragen beantwoorden, leren om op je beurt te wachten, samen delen en te socializen. Heb jij een kleine wetenschapper in de dop? Kinderen kunnen met Mini Professors beginnen zodra ze 2 zijn. Alle lessen volgen dezelfde vaste structuur, maar het onderwerp is elke week anders. Met meer dan 80 verschillende onderwerpen leert je kleintje elke week iets nieuws. Elke les begint met het Mini Professors lied, hierna volgt een inleiding van het onderwerp, een experiment, een op maat gemaakte video, een verhaal, een tweede experiment en, vervolgens wordt er afgesloten met een samenvatting. Meer weten of meteen opgeven? Klik dan hier voor meer info.
Peutergymmen bij Wow Nederland

Wow World heeft een waanzinnige locatie in de Pijp op de Karel du Jardinstraat en daar worden allerlei verschillende lessen gegeven. Je kunt hier klikken naar de website of volg ze op Instagram en blijf zo op de hoogte.