Kindergym Friends call me Jim

In Amsterdam opende vorige week de eerste vestiging van kindergym Friends call me Jim. Dit is een hypermodern nieuw gymconcept voor kinderen tussen de twee en zeven jaar oud waar ze naast heel veel plezier maken onder begeleiding van een coach ook hun ontwikkeling en motoriek ontwikkelen. Dat leek mij wel leuk om eens te doen met Yuki. Die is namelijk dol op klimmen en sinds Tun Fun soms voor moeders nét iets too much is… Is een beetje afwisseling wel lekker.
Kindergym friends call me jim

Kindergym Friends call me Jim

Kinderen bewegen steeds minder en zeker in de grote steden kan dit soms problematisch worden. Vaak zie je kinderen spelen met Ipads, computerspelletjes of voor de tv hangen en ik denk dat juist voor die doelgroep kindergym Friends call me Jim heel goed is. Zodra Yuki haar ogen open doet ‘s ochtends begint ze direct ‘buiten toe mama, ja buiten toe’ dus ik hoef denk ik niet bang te zijn dat ze te weinig naar buiten gaat of buiten speelt maar wie weet als ze wat ouder wordt.
Kindergym Friends call me Jim

Lekker klimmen en klauteren bij Kindergym Friends call me Jim

Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor een goede ontwikkeling op motorisch-, cognitief- en sociaal vlak en we weten allemaal dat weinig of niet bewegen op de lange termijn ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid en het gewicht van je kind. Oprichter Erwin Wiering zegt hier op een unieke manier op in te spelen “Onze programma’s sluiten naadloos aan op de digitale wereld waar kinderen nu in opgroeien, waardoor we op een waanzinnige manier hun aandacht weten te grijpen. De digitale stimuli die we gebruiken leiden echter tot een positieve en gezonde impuls. Zo creëren we voor elk kind de basis om zijn leven lang plezier in sporten en bewegen te hebben.”
Kindergym friends call me jim

Het programma Jim Stories en Characters

In het begin werden er 10-weekse programma’s (Jim Stories) aangeboden maar nu zijn er maandabonnementen die je kunt afsluiten, veel handiger! Met dit abonnement kun je 1 of 2 keer per week naar een vaste les komen. Voor het abonnement geldt een maand opzegtermijn, maar je kunt ook nog steeds (zoals wat ik doe) een losse les boeken of een Intro les volgen (voorheen proefles). Deze lessen zijn voor kids van 2 tm 7 jaar en Yuki en zelfs Ravi vinden het elke keer feest! De lessen worden beleefd als verhaal, met elke week een nieuwe aflevering. Onder begeleiding van een coach nemen geanimeerde Jim Characters, zoals Strong en Bendy, de kinderen op speelse wijze mee in een virtuele fantasiewereld. Interactieve projecties en led-verlichting vormen een parcours van hindernissen en obstakels die de kinderen samen afleggen. Door op de grens van hun niveau nieuwe dingen te proberen, ontwikkelen de kinderen nieuwe motorische vaardigheden en zelfvertrouwen.
Kindergym Friends call me Jim

Playscape studio voor kleintjes

Yuki mocht voor het eerst (ze was nog nét geen 2) meedoen aan een groepsles in de Playscape studio. Onder begeleiding van een coach (meer een soort van lieve juf) speelden de kinderen hier spelletjes en mochten ze klauteren en klimmen. Ja, moeders mocht ook meedoen met haar 33 weken zwangerschap… Ze hadden voor de kindjes een klim en klauter parcours uitgestippeld met onder andere matten, glijbaantjes, ladders, tunnels, blokken etc. En middels een wekelijks wisselend fantasieverhaal (wij  waren dit keer in de jungle) brengen ze de kindjes in beweging. Yuki vond het in het begin een beetje spannend want we hadden eigenlijk nog nooit zoiets gedaan. Zoveel veel grotere en oudere kindertjes en een nieuwe juf maar na tien minuutjes was het ijs ontdooit en rende ze gillend van plezier achter iedereen aan en klom en gleed dat haar een lieve lust was. Ze kon overal op, over, in en bij dus ook voor kindjes van net twee kunnen hier prima terecht.
Kindergym friends call me jim
Kindergym Friends call me Jim

Krantje lezen of een beetje werken terwijl je kind aan het sporten is

Aan de ouders van de wat oudere kids is ook gedacht. Zij kunnen wachten tot de les in de Lightscape voorbij is in een ‘design-savvy’ omgeving die van alle gemakken is voorzien. Je kan vanachter de geluiddichte glaswanden naar de kinderen kijken terwijl je een krantje leest, koffietje drinkt of je mail wegwerkt achter de laptop. Ook aan kleintjes van onder de twee jaar oud is gedacht, die zich – tijdens de les van broer of zus – kunnen vermaken in de speel- en voorleeshoek. Dus ook zij kunnen zich hier prima vermaken. Die speelhoek heeft een mini trampoline, er zijn voorleesboekjes, er is een huisje en je kunt er van zachte, grote, leren blokken allerlei dingen bouwen.

 

Vanaf 3 jaar mogen de kindjes dus naar de Lightscape studio. Maar kinderen van 4 t/m7 jaar kunnen ook lessen volgen in de Playscape studio. Er is een heel handig rooster online te vinden en zo kan je de perfecte les voor jouw kindje makkelijk boeken.
Kindergym Friends call me Jim

Handige les info

Kindergym Friends call me Jim locatie zit in de Bartholomeus Ruloffsstraat 9 in Amsterdam-Zuid en een les duurt 45 minuten en vindt plaats in een kleine groep van zeven tot vijftien kinderen, onder begeleiding van een professionele coach / gymleraar.
Voor kinderen van 2 en 3 jaar zijn de groepen nooit groter dan 8 en bij de leeftijden van 4 t/m 7 jaar kunnen maximaal 15 kinderen meedoen. Een abonnement kost 79 euro per maand voor 1 les per schoolweek en losse lessen voor 2 en 3-jarigen zijn  24 euro.
Voor meer info, tijden en prijzen klik hier. Benieuwd naar hoe het er aan toe gaat daar? Ze hebben een heel leuk en informatief filmpje gemaakt zodat je direct weet hoe het werkt en wat de achterliggende gedachte nou precies is. Bekijk dan hier het filmpje dan weet je direct alles!
Kindergym friends call me jim

Na de gym even een broodje eten? Hier een handige lijst met de leukste kidsproof hotspots in Amsterdam. Geen zin in een kindercafé check dan hier de leukste hotspots met kinderstoel.