Paasrecept heerlijke bananencake

Met Pasen wordt er altijd flink uitgepakt bij ons thuis. Uitgebreid ontbijten en een grote family brunch staan hoog op de agenda en iedereen is elk jaar dan ook weer druk in de weer met de boodschappen, recepten en wie doet wat. Ik besloot dit jaar een heerlijke bananencake te maken. Ik heb een try out gedaan en deze is zo goed bevallen dat ik heb besloten mijn Paasrecept met jullie te delen.

Het leuke aan bananencake is dat je met een simpel en gezond basisrecept continue kunt variëren en deze kunt blijven aanpassen zoveel je wilt. Krijg je een chocolade gek op bezoek? Gooi er dan pure en witte chocolade brokken doorheen.

Paasrecept heerlijke bananencake

Het recept voor deze heerlijke bananencake met karamelsaus

Wat heb je nodig? Voor de cake:
280 gram patentbloem
1 theelepel baking soda
200 gram gezouten Lurpak boter
150 gram bruine basterd suiker
2 grote eieren
3 à 4 rijpe bananen
150 gram Grieke of Turkse yoghurt
Poedersuiker

En voor de karamelsaus:
200 gram kristalsuiker
75 ml water
125 ml room
50-100 gram Lurpak ongezouten boter

Hoe maak je het

Het is recept is redelijk simpel en ook niet keukenprinsessen moeten dit makkelijk kunnen. Verwarm als eerst de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm royaal in met Lurpak roomboter.

Doe de patentbloem & baking soda gezeefd in een kom. Vermeng de Lurpak boter en basterdsuiker in een aparte kom. Klop de eieren en vermeng het met de Lurpak boter en basterdsuiker. Pureer de rijpe bananen en voeg deze toe aan het mengsel. Meng de patentbloem, baking soda met het bananenmengsel. Giet het mengsel in de cakevorm en bak gedurende 50-60 minuten in de oven.

Doe voor de karamelsaus de kristalsuiker en het water in een pan met een hoge rand en zet op het vuur. Breng het mengsel aan de kook en laat het net zo lang koken totdat het een lichtbruine kleur krijgt. Voeg de room toe en laat het koken tot 104 graden Celsius.  Neem de pan van het vuur, laat het afkoelen en voeg de boter in blokjes toe. Roer het goed door, totdat het een gladde karamelsaus wordt.

Serveer de bananencake met een fikse klodder yoghurt, royale laag karamelsaus en top het geheel af met poedersuiker.

Voor meer lekkere Lurpak recepten klik hier.