Nachtje Amsterdam? Check in bij Room Mate Aitana Hotel

Het is weer tijd voor een lekker-weg-in-eigen-land onderkomen. Eén in de hoofdstad met roots in Spanje. Talking about Room Mate Aitana Hotel met uitzicht op ‘t IJ. Of vanaf ‘t IJ, wat je wil, want hier kan je met de auto, fiets, lopend en per boot je entree maken. Doen ze goed in het ‘Venetië van het Noorden.’

Slapen in het ‘huis van een vriend(in)’

Voor wie uit het overzeese naar Amsterdam komt of gewoon aan de andere kant des Vaderlands woont, in allebei de gevallen wil je een verblijfsplek die voelt als thuiskomen. Bij Room Mate Aitana Hotel doen ze niet anders. Once upon a time…Ken je dat verhaal van die drie Spaanse vrienden (Kike, Gorka en Carlos) die jaren geleden tijdens hun dagelijkse kopje koffie over hun eigen hotel dagdroomden? Ze openden er niet veel later één in Madrid (Room Mate Mario), niet veel later volgden meer steden en de rest is geschiedenis. Wat ze in hun eigen stad misten, was een hotel dat bij hun eigen verblijfswensen en die van vrienden paste. Wat ze zochten, was een hotel op een centrale ligging tegen een betaalbare prijs waar ze vooral wegblijven van services waar het gros geen gebruik van maakt, waar het ontbijt als een huis staat en tutoyeren de norm is. Voor de drie hoteliers smaakte het hele avontuur al snel naar meer. Anno nu is het een keten van ‘stedelijke hotels en appartementen’, waarvan Room Mate Aitana Hotel er één is. Vier dat ze zijn!

Room Mate Aitana Hotel Amsterdam

Gewoon goed. En dat is goed!

Nog kort terugkomend op het deel ‘roots in Spanje.’ Zoals je inmiddels weet, is Room Mate een Spaanse hotelketen. Geen hotelfabriek waar er geen ‘boeh’ of ‘bah’ tegen je wordt gezegd. Wees gerust. Er zijn dagen dat je niet van ze hoort, want ze behoren niet tot de grootsten der aarde, maar laten we dat nou juist hartstikke fijn vinden.

Goed, om de daad bij het woord te voegen, heeft Room Mate Aitana Hotel precies dat wat je nodig hebt. En dat, dat is meer dan zat. Zo zijn de zeer ruime kamers gevuld met een royaal bed, bureau, tv en kan je je eigen kopje koffie of thee zetten. En ook de badkamer is van alle gemakken voorzien (lees: regendouche, toilet, föhn, vanity kit). Toegegeven, het zijn niet de allergezelligste kamers (ze zijn echt dikke prima), maar ze doen waar ze voor zijn bedoeld. Grootste deel van de tijd hobbel je toch buiten rond.

Room Mate Aitana Hotel Amsterdam

Meer services? Meer services! Voor de bollebozen die sport(school) ademen, is er een fraaie fitnessruimte. Oh, en een bar. En als je wil kan je je boot voor de deur parkeren. Binnen een poep en een scheet sta je in hartje Amsterdam: van de Negen Straatjes tot – voor wie wil – de Nieuwmarkt, het Leidseplein of één van de andere toeristische trekpleisters. Om de volgende dag fris en fruitig langs het uitgebreide ontbijtbuffet te wandelen en je slag te slaan. Kom d’r maar in versgebakken omelet, English breakfast (die van de bonen en sausages), knapperige croissants, net-als-thuis-schaaltje yoghurt.

Room Mate Aitana Hotel Amsterdam

Lang verhaal kort: het was een geslaagd nachtje uit. Fijne mensen, goed eten en een prima kamer. Bij Room Mate Aitana Hotel slaap je vanaf zo’n €200,- per nacht. Ze doen wel eens aan korting, dus houd het in de smiezen. Voor hartje Amsterdam – en de huidige hotelbranche – is het een nette prijs voor wat je krijgt. Enjoy your stay!

Website | Instagram