Marriot Phuket Merlin Beach

Het laatste hotel waar we zouden verblijven was het Marriot Phuket Merlin Beach. Dit lag op een kleine 3 uur rijden van het Centara Grand Krabi en dit was weer een heel ander soort hotel. Ik had verwacht dat het iets meer in de drukte zou liggen, zodat we wat meer buiten het hotel konden doen, maar dat viel eigenlijk een beetje tegen. Nu had je echt niks nodig of niks te zoeken buiten het resort want je had er echt alles, maar ik hou er eigenlijk niet van om zo ‘opgesloten’ te zitten in een resort.
Marriot PHuket

We zijn 7 jaar geleden op Koh Phagnan geweest en daar hadden we zo’n fantastische plek ontdekt. Een prachtige en hele rustige baai (Thong Nai Pan Noi) waar verschillende hotels zoals het Panviman resort en Anantara Rasananda Koh Phangan Villas resort onder andere aan lagen. En op deze baai kwam een klein straatje uit met allemaal winkeltjes, restaurantjes, barretjes en tentjes zaten. Dat vind ik dus ideaal dan kan je eten wanneer en waar je zelf wil en hoe je niet elke avond in het hotel te eten.
 Marriot Phuket Merlin Beach

Marriot Phuket Merlin Beach
Als ze ergens Kerst serieus nemen is het wel in dit hotel. Bij binnenkomst kregen Yuki en Ravi direct een mega grote Marriot Kerst knuffelbeer en in de lobby stonden kersthuisjes zo groot als ons tuinhuis helemaal versierd, overal gigantische stapels met ingepakte cadeaus, ik heb wel vier Kerstmannen ontdekt en ze hadden zelfs een gigantische arrenslee met hertjes en lampjes. Echt niet normaal zo mooi en hysterisch tegelijk. Kids waren natuurlijk door het dolle heen dus die wilden elke dag spelen bij het cadeautjes Kersthuis. Wel fijn want elke avond is er live muziek in de bar bij de lobby, dan konden wij een drankje drinken en wat Yuki in de Kerststal aan het spelen en Ravi stond meestal te swingen bij de band.

De restaurants
Marriot Phuket Merlin Beach

We hadden in het Marriot Phuket Merlin Beach halfpension en kregen bij het inchecken een voucher met data en dan konden we laten afvinken of we deze wilde inzetten met de lunch of het diner. Ook hier had je meerdere restaurants en deze lagen bijna allemaal aan het zwembad of het strand. Overal hadden ze een extreem uitgebreid kindermenu met gezonde en makkelijke opties. Veel burgers, pizza en friet en natuurlijk een overal mooie buffetten. Er zat ook een klein Italiaans restaurant wat echt top was. Mega lekkere pizza’s, goede pasta’s en super kindvriendelijk. Relaxte hiervan was, dat je ook pizza’s kon ophalen en op je kamer kon eten. Dit deden we met de kids de laatste avond voor vertrek en die vonden dat helemaal te gek. Vooral Yuki was mega aan het genieten van onze ‘pizza party’ in de kamer. Het ontbijt was hier ook echt top. Heel groot, veel keuze en weer allemaal andere en hele lekkere dingen.
Marriot PHuket
Wat we na een aantal dagen ontdekten en wat dus heel chill was, was dat ze een soort Phuket Coffee Corner in het hotel hadden waar je broodjes en tosti’s kon laten maken, koeken, fruit, shakes en natuurlijk koffie kon eten en halen. Je hebt gewoon niet altijd zin om aan tafel te gaan met kids dus hier kon je gewoon een tosti avocado op bruin brood laten maken en deze bij het zwembad of op het strand opeten. Heel relaxed.

Het Strand
Marriot Phuket Merlin Beach

Het strand en de baai waren hier heel mooi. Wel erg rotsachtig dus strandschoentjes zijn aan te bevelen want het eerste deel van de zee bestaat vooral uit rotsen. Dat zie je vooral goed als het eb is. Dit was elke dag aan het einde van de middag. Dan trok de zee zich terug en ging de zon langzaam en heel mooi onder. Je kon dan heerlijk borrelen en pizza’s eten bij de beachbar en met de kids schelpjes zoeken, visjes kijken, krabbetjes vangen en klimmen over de rotsen heel diep de zee in. Er zijn ook hier op het strand geen bedjes maar er is genoeg plek om op en rond het strand lekker te kunnen chillen en zonnen.
Marriot PHuket

De zwembaden
Marriot Phuket Merlin Beach

Dit hotel heeft ook enorm veel zwembaden en deze zijn echt gigantisch! Je hebt een soort van main pool met een poolbar in het midden (heel relaxed en elke dag tussen 5 en 7 buy 1 get 2) en er is een klein kinderzwembad en je hebt nog een groot zwembad met een glijbaan en basketbal netten waar ook veel kids spelen. Dan is er nog een gigantisch zwembad bij de pool villa’s en dat zag er zo relaxed uit. Wij waren in het super hoogseizoen en daardoor waren er maar een beperkt aantal kamers beschikbaar maar mocht je een pool villa kunnen boeken moet je dat zeker doen. Ik zag daar constant mensen drijven op zitzakken en met cocosnoten en cocktails dat zag er zo chill uit, niet normaal. Je kamer zit dan letterlijk aan het zwembad dus je springt vanuit je bed zo het zwembad in. Echt ideaal. Kan je zwemmend naar het ontbijt 😉
Marriot Phuket Merlin Beach

De kidsclub

De kidsclub in dit hotel was ook weer helemaal geweldig. Ze hadden een grote ballenbak, twee klimmuren, een glijbaan, een grote verkleedhoek en een lange knutseltafel. Overal leuke speelgoedjes van super pedagogisch verantwoord houten speelgoed tot gewoon coole andere toys. Autootjes en fietsjes om op rond te rijden en een mega tv scherm met allerlei playstations en spelcomputers. Daar zaten alle oudere kinderen de hele dag te gamen dat snap je.
Marriot Phuket Merlin Beach

Er werken ook regelmatig dingen georganiseerd en naast de kidsclub hadden ze een soort voetbalveldje waar ze biljart maar dan met ballen hadden. Geen idee hoe dat heet, maar dat het een hit was weet ik wel. Het was een kunstgras veldje waar ze een biljarttafel hadden nagemaakt met gaten en leren voetballen in alle kleuren en dan kon je dus biljarten met voetballen. Heel leuk en heel populair bij kids en ouders.

Extra leuk; een springkussen!
Marriot Phuket Merlin Beach

Elke middag werd er rond drie uur een gigantisch springkussen opgeblazen en als Yuki deze zag kwam ze direct het zwembad uit en wilde ze alleen nog maar klimmen en glijden. Ravi moest natuurlijk ook mee en dat omhoogklimmen was nog een beetje lastig voor hem, maar dat glijden vond hij zo te gek. Echt mega leuk dat ze dit deden voor de kinderen en aangezien het op het grote grasveld was achter het kinderzwembad en naast het Beachcafé stond het niet in de weg (keek je er ook niet de hele tijd tegenaan) en kon je zelf met een drankje ernaast gaan zitten. Heel relaxed.
Marriot Phuket Merlin BeachMarriot Phuket Merlin Beach

Sporten op vakantie
Marriot Phuket Merlin Beach

Ook in dit hotel deden ze veel aan sport en kon je veel sportlessen volgen. Bo had hier een hele coole muay thai kickbokstrainer waar hij een paar keer helemaal kapot door werd gemaakt. Ze hadden zo’n vechtring in het midden van het grasveld staan waar ze in de brandende hitte trainden en dat zag er heel spectaculair en vermoeiend uit.

Oud en nieuw in Thailand vieren
Marriot Phuket Merlin Beach

Met Oud & Nieuw werden kosten nog moeite gespaard hier. Wát een happening maakte ze ervan, niet normaal! ‘S ochtends bij het ontbijt waren alle meisjes en jongens van de bediening al helemaal verkleed en hadden ze vette make up op, overal glitters, gekleurde jurkjes en pakjes aan. Je kwam meteen in de stemming. De hele dag werden er activiteiten en dingen opgebouwd dus iedereen kreeg er helemaal zin in. Wij hadden een Gala diner bij onze boeking gekregen en mochten dus aan het exclusieve all inclusive diner aansluiten. Er werden optredens verzorgd, er was een band, een dj en er werd door iedereen flink gedanst. Het buffet was grootser, mooier en ruimer dan ooit. Van verschillende soorten pasta’s tot verse oesters, kreeft, hele geroosterde varkens lagen er op de tafel en er was een toetjes buffet, zoiets heb je nog nooit gezien. Na het eten verkasten wij voor een drankje naar de tuin waar een grote dansvloer gemaakt was en waar alle kids op rondrenden en dansten en de ouders nog even relaxed een afzakkertje konden drinken. Behalve wij, want die podiumbeesten van ons die klommen regelmatig op het podium en dansten bij de band… Maar los daarvan was het echt een top avond. Rond 22:00 gingen we naar boven, de kids vielen als een blok in slaap en aangezien bij beach view hadden konden wij nog genieten van het fantastische vuurwerk om 12 uur. Er werd gedanst tot zeker een uur of 2, misschien wel 3 dus als je echt wil partyen dan kan dat dus ook.
Marriot Phuket Merlin Beach

Leuke tripjes met kids
Green Elephant Sanctuary Park Phuket

Aangezien ik dus nergens op een boot mocht en vastberaden was om iéts te gaan doen zochten Yuki en ik bij de Tui desk in het hotel een half daytrip uit naar het Green Elephant Sanctuary Park op ongeveer 45 min. rijden vanaf ons hotel. Dit bleek echt een schot in de roos want de kids vonden dit echt waanzinnig leuk en ook voor de ouders is het echt een leuk uitje. Ook steun je met je komst het park en de opvang en zorg voor mishandelde of geredde olifanten dus echt een win win. Wil je meer weten over deze trip? Check dan hier het artikel en de foto’s.

Benieuwd naar onze hele Thailand trip? Ik geef allerlei handige tips en beschrijf onze hele route in het artikel naar Thailand met kids. Naast dit hotel verbleven we in meerdere kindvriendelijke hotels in Thailand die de moeite waard zijn om even te checken.