Koh Chang

image

Letterlijk betekend dit ‘olifanten eiland’. Koh Chang is qua grootte het tweede eiland van Thailand en heeft minder dan 6000 inwoners. Het ligt redelijk dichtbij Bangkok dus een populaire bestemming voor mensen uit de grote stad.

Koh Chang is eigenlijk een berg die oprijst uit de zee, begroeid met jungle-achtige wouden. Aan de buitenrand is een weg rond het eiland, die alleen in het zuidelijkste puntje onderbroken is. Die weg loopt over vele heuvels, waarvan sommige heel erg steil zijn. Vaak eng met een scooter vooral als het donker werd. Maar de wegen zijn in goede conditie, er is alleen geen verlichting 😉

De meeste resorts bevinden zich aan de westkust van het eiland. Hoe verder naar het zuiden, hoe rustiger het wordt. Koh Chang is een eiland voor jonge mensen die veel willen doen, zien en feesten. Maar het eiland is ook heel knus en gemoedelijk en leent zich uitstekend voor een vakantie met kleine kids.

Het eiland heeft allerlei super knusse kleine dorpjes die opgebouwd zijn aan en langs de centrale weg. Weinig verkeer en heel overzichtelijk.

To Sleep

image

Wij zaten in het Aana Resort aan de Klong Prao rivier. Het hotel is wat verouderd en hoewel wij de executive honeymoon suite hadden voel het toch wat tegen. Wat wel heel leuk is is de ‘fireflies tour’ maar die kan je ook boeken als niet hotel gast. Echt heel bijzonder om mee te maken. Het restaurant ligt aan de rivier en heeft een heel mooi uitzicht.

image

Oh en het ontbijt: ik heb daar een nieuw lievelings gerecht ontdekt: krokante cocos poffertjes. To die for!

image

Andere mooie hotels zijn:
The Dewa Koh Chang, Panviman, The Chill en Amari Emerald Cove.