Ko Kood

image

To Do
De meest populaire attractie van het eiland is de Klong Chao waterval. Normaliter is dit een 3 traps waterval met een bijna sprookjesachtig meertje, waarin het hele jaar een verfrissende duik kan worden genomen. Ik zag mijzelf al helemaal zwemmen. Maar omdat het zo extreem had geregend de afgelopen dagen was deze meest sprookjesachtige waterval verandert in een kolkende woeste rivier. Hoe dichterbij we kwamen hoe harder het donderen van het water klonk en op een gegeven moment konden we werkelijk niet verder of we zouden worden meegesleurd de kolkende massa in.
Omdat wij geen genoeg konden krijgen van dit fenomeen zijn we dwars door de jungle (op onze slippers, wat achteraf geen goed idee bleek…. leeches everywhere) getrokken en hebben we de hoogste top beklommen. Wauw!! Wat een uitzicht, wat een gedonder en wat een natuurlijk geweld! Een van de gaafste ervaringen uit onze levens. Vol adrenaline liepen we terug naar de scooter, nog een tocht van zon 40 minuten. En beneden aangekomen…. Gatver!!! Zaten we beide onder de bloedzuigers. Be aware!

image

Vlak achter Klong Chao Beach tussen Away Resort & Sunset Bar zit het View Point Cafe. De naam zegt het al. Hier moet je geweest zijn.

image

Ook de Sunset Bar is een echte aanrader! Deze bar zit langs de hoofdweg die dwars door het Klong Chao gebied gaat. Het is een van de weinige zaken op Koh Kood waar je s’avonds nog cocktails kunt drinken en kunt genieten van de prachtige zonsondergang.

Ko Kood is eigenlijk ideaal voor elke soort vakantie. Romantische get away voor honeymooners, maar ook een ideale strandvakantie voor gezinnetjes met kleine kids!

image