Ko Chang

To Do

image

Watervallen
Namtok Klong Plu is de meest bezochte waterval op Koh Chang. De waterval ligt in het Khlong Phrao Park en is te voet goed bereikbaar en duurt ongeveer 15 minuten. Dit was een van de gaafste watervallen ooit. De waterval komt uit in een meertje waar het water zo helder is dat kan je je nauwelijks voorstellen. De stroming die hieruit voortkomt is niet tegenop te zwemmen. Tip: ga heel vroeg, dan is het rustig en dan waan je je in de film The Jungle Book. Wij hadden het rijk voor ons alleen, magisch!

Namtok Klong Nueng is de grootste waterval op het eiland. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid is het hier niet echt druk. Je moet er ook echt met de auto heen want het is dik 1 uur rijden.

Olifantentocht
Als je dit wil doen moet je het hier doen. Je kunt een tocht door de jungle en een badder sessie boeken en dit laatste helemaal is een onvergetelijke ervaring. Je gaat met de olifanten de rivier in waar ze languit als baby’s gaan liggen en dan mag je ze schrobben, wassen, knuffelen en op ze klauteren. Hele bijzondere ervaring!

image

image

To Beach

image

White sand beach
De naam zegt het al… Het is tevens het langste strand (2,5km) en wordt ook wel Hat Sai Khao genoemd. Dit is het eerste strand wat je tegenkomt als je het eiland binnen komt rijden. Ik vond het strand niet zo bijzonder maar er zit een super leuk tentje Sabay Bar waar we elke avond cocktails dronken. Hier heb je super leuk zitjes op het strand, worden vuurshows gegeven, echt een spektakel, kan je dansen, waterpijp roken en gewoon genieten van al het moois om je heen.

image

“Lonely Beach”
Oftewel Hat Tha Nam vonden wij het leukste strand. Hier zit een beachclub: Nature Rocks. Dit is alles wat ik wil en nodig heb als ik op vakantie ben. Laidback, mooi, heerlijk eten, spot goedkoop en de hele dag en nacht open, en jaja Free Wifi. S’avonds worden er shows gegeven met vuurspuwers en dan zit je hier superromantisch. Echt een aanrader.

image

Het lange Hat Khlong Phrao strand is voorzien van veel hotels en is vooral goed voor wandelingen en het genieten van de zonsondergang. In het noorden loopt dit strand over in het rotsachtige Laem Chaiyachet. De zee zelf is, vanwege de sterke stromingen, niet echt geschikt voor zwemmers. Dus pas op met kids!

image

Kai Bae viewpoint.
Wauw. Wat mooi. Pak de scooter, volg de bordjes en geniet van dit waanzinnige uitzicht!