Gili Islands

image

De Gili Islands zijn vanaf Bali perfect te doen. Helemaal als je ze combineert met bijvoorbeeld Nusa Lembongan. Gili Trawangan is het drukste eiland. Ik vond het een beetje te ‘salou achtig’. Ben je 18jaar en wil je gewoon alleen maar partyen en op een bounty eiland chillen dan is Trawangan helemaal te gek.

Maar ben je al wat ouder (bah dat klinkt vreselijk) en wil je gewoon chillen en genieten van al het mooist om je heen maar wel elke avond uiteten en cocktails drinken dan is Gili Air helemaal jou ding. Gili Meno is nog minder te doen en dat vind ik dan weer net iets te saai.

image

Gili Air is het eiland wat het dichtst bij Lombok ligt. Het is toeristischer en drukker dan Meno maar stukken relaxter dan Trawangan. Trawangan daarentegen heeft weer de meest luxe resorts. Veel mensen doen een combinatie en dat is natuurlijk altijd leuk! Dit jaar kozen wij voor Gili Air.

image

To Do
Snorkelen & duiken
Je kunt hier prachtig snorkelen en duiken. Bij elk hotel zijn excursies te boeken of diploma’s te halen. Als je echt een fervent duiker bent kun je elke dag de zee op. Snorkelen is echter net zo leuk en je kan bijvoorbeeld ook een toch boeken dan vaar je de hele dag met een grote snorkel boot langs alle eilanden. Met een beetje geluk kom je naast honderden gekleurde vissen ook zeeschilpadden tegen. Zo gaaf!

image

Sunset
De mooiste sunset heb je bij de Legend Bar op het rustige deel van het eiland in het noorden. Vlakbij Bintang Beach. De Legend Bar heeft hele lekkere cocktails en goed eten dus als je hier rond de lunch heen fietst, lekker een beetje zwemmen, wandelen en wat eet en dan rond 18.00 een mooi plekje op een van de lounge bedden of zitzakken zoekt dan zit je echt front row.

image

Chillen
Gili is echt een chill eiland. Alles is er even mooi en relaxed en helemaal gemaakt om gewoon uit te rusten. Er is geen gemotoriseerd vervoer dus je kan ook nergens heen. Alles doe je op de fiets of per paard en wagen. Dus vergeet echt even alles en geniet gewoon van al het moois om je heen.

image
Meer Bali tips? Klik hier.