Georgie’s Wintergarten

Georgie’s Wintergarten ’18 staat weer voor de deur en ik heb van horen zeggen dat dit echt hét festival is waar je heen moet. Fuck de rest, Georgie’s is het helemaal. Zet 7 juli en de Riekerhaven vast dik in de agenda dan komt het helemaal goed.

Wie de FUCK is Georgie’s?

Georgie is een man die eerst in de Houthavens en daarna op Ruigoord een kleinschalig Kunst en Muziek Festival zou organiseren. Onder de noemer Georgie’s kon deze vredelievende allemansvriend online terug gevonden worden, al werd je daar veel wijzer van. Het festival doopte hij – alle communicatie kwam en komt nog altijd voort uit het gedachtengoed van Georgie – Wundergarten en alleen gelijkgestemden waren welkom. Al was dit allemaal bullshit, dit is gewoon een goed verhaal. Drie jaar later hangt er nog altijd een mysterieuze vibe rond Georgie’s memorabele feesten en groeide het festival uit tot een steevast uitverkocht tweejaarlijks festival, zowel in de zomer, Georgie’s Wundergarten, als in de winter, Georgie’s Wintergarten. Maar ondanks het steeds groter en populairder worden blijft de vibe hetzelfde.

Vredelievend, inspirerend en camera- en telefoonloos festival

Het belangrijkste doel van Georgie is om een festival neer te zetten waar het draait om oprecht en echt samenzijn. Verbroedering, een lief gebaar, samen ontdekken, nieuwe vrienden maken en vooral met zijn allen, samen, genieten zonder ruis van digitale communicatie. Dit streven zette de organisatie er toe om dit seizoen camera’s en telefoons pertinent van het festivalterrein te weren. Aan niemand wordt pardon verleent: telefoons en camera’s moeten bij binnenkomt opgeborgen worden in de daarvoor bestemde, bewaakte kluisjes. Op deze manier staat de dag van Georgie’s Wintergarten niet in het teken van het beste filter, algoritmes, live streams en stories. En dat is TE GEK! Het is een positieve vorm van isolatie waarmee gezamenlijk een inspirerende plek wordt gecreëerd, afgesloten van de buitenwereld en het constant ‘aan’ staan voor likes, volgers of whatever.

Festival Souvenir wanted? Iemand kwijt?

Praktische problemen worden opgevangen door meeting points waar festivalbezoekers elkaar terug kunnen vinden. Polaroids en fotohokjes zorgen alsnog voor geliefde, tastbare herinneringen.

De échte hipster vindt dit festival vast al ‘geweest’ maar verheug jij je dit jaar wel al op het zo geheimzinnige festival waar iedereen het al jaren heeft? Dan hier vast een kijkje op de geheimzinnige loctie. Want die is nieuw!  Het festivalterrein Westerweide aan de Wethouder van Essenweg in Amsterdam Nieuw-West is de perfecte locatie voor Georgie’s Wintergarten. Waarom? Het ligt aan het water en tussen de bomen en heeft een beetje een sprookjesachtige vibe De Line up? Die wordt (hoe cool!) bewust geheim gehouden. Soms vind ik dit soort ‘krampachtig underground cool hip bij zijn meemaken’ gedoe een beetje treurig maar Georgie’s is gewoon écht vet.

Muziek, kunst, cultuur, theater, optredens en meer

Zoals elk jaar zal het festival in het teken staan van kunst, muziek, theater en performances en waar het vorig jaar echt HEEL koud was, staan er nu in de verwarmde tenten ook hot tubs. Bikini mee dus!

Heb jij al kaartjes?
Tickets koop je hier a €45 .