Frankfurt

image

Frankfurt is een super leuke stad waar je heel veel kunt doen. Ideaal voor een weekendje weg met je lief, shoppen met vriendinnen of een te gekke bachelor. Het is met de auto nog geen 4uur rijden dus zelfs na werk vertrekken is een prima optie.

image

In Frankfurt heb je verschillende wijken. Bornheim tussen de Bergerstrasse en Merianplatz is een beetje zoals de Pijp in Amsterdam. Westend is de bankierswijk dus het duurste deel van de stad. Innenstad is het centrum hier zit ook de Zeil (shoppen!). Sachsenhausen is aan de andere kant van de rivier dat is het oudere gedeelte van de stad. Hier is het vooral rond borreltijd leuk. Veel bars, cafe’s en bierstuben.
Ostend is waar het s’nachts gebeurt. Clubben is wat je hier het best kunt. Door de jaren heen zijn hier vele oude leegstaande fabrieken omgebouwd tot kicke clubs.

image

Ik was nog nooit in Frankfurt geweest maar ben helemaal enthousiast! Super veel gave restaurants, ideaal shoppen, coole clubs en genoeg musea en andere leuke dingen om te doen. Een weekend is eigenlijk te kort je kunt je hier makkelijk 4 dagen vermaken.

image

To Do
Shoppen
In Frankfurt kun je mega shoppen. Ze hebben heel veel winkelcentra en leuke kleine straatjes met boetiekjes en andere leuke winkeltjes.
De Zeil is de bekendste shopping street. Hier moet je sowieso heen. Het is een soort Kalverstraat maar dan 4x zo breed. Heerlijk slenteren langs alle winkels.
Hier zitten ook 2 grote bekende shoppingmalls: My Zeil (heeft Free Wifi super handig) en de Zeil Gallerie. Dus al regent het je kan nog steeds prima shoppen.

image

Zeil Gallerie heeft trouwens ook een uitkijkpunt op de 7de verdieping met een café dat is dus ook een leuke plek om even uit te rusten.  Als je binnenkomt bij de Zeil Gallerie en je neemt meteen de trap naar beneden kom je bij Rag Bar (super lekkere raw food bar met top smoothies en healthy snacks)
Andere leuke shop straten zijn de Meisengasse en de Kaiserstrasse. De Goethestrase is de duurste winkelstraat van Frankfurt, een beetje zoals de Pc in Amsterdam.

Museum of Modern Art
In de Altstadt op de hoek van de Dom- en Brauchbachstrasse zit het MoMa. Door de driehoekige vorm kreeg het museum de bijnaam “tortenstuck” en je begrijpt ik kreeg direct zin in taart. Dus het werd een heel kort bezoekje maar het was zeker de moeite waard. Er is heel veel te zien van Pop-art tot Fotografiekunstwerken en werken van Andy Warhol. De tentoonstellingen veranderen maandelijks dus er is elke keer wat nieuws te zien.

image

Judisch Museum
Aan de Untermainkai zit het Joods museum van Frankfurt. De Judengasse, een ander museum zit op de Borneplatz. Dit wordt momenteel gerenoveerd maar is in 2015 weer open. Het museum is gebouwd om de overblijfselen van een aantal huizen in de “Judengasse” het Joodse ghetto in Frankfurt heen. Een bijzonder stukje overgebleven geschiedenis en iets wat ik heel graag zou willen zien. Helaas was het museum dus nog gesloten.

image

Stadsstrand
Met lekker weer poppen er allemaal coole toffe stadsstranden op in Frankfurt. Helemaal te gek! De coolste plek is wel de Long Island Summer Lounge. Alleen open met mooi weer en vanaf 16.00uur (in het weekend vanaf 14.00). Het adres is: Parkhaus Borse, Parckdeck 7. Vlakbij de Meisengasse / Kaiserhofstrasse.

Kleimarkthalle
De Kleimarkthalle is een overdekte markt bij de Zeil waar je allerlei lekkernijen kunt scoren maar waar alle mensen vooral wat lekkers komen eten. Van bratwurst tot flammkuchen, ze hebben er van alles!

image

Markt
Op Zaterdag ochtend tot 14.00 is er langs de Main ook een rommel/antiekmarkt. Als het lekker weer is is het heel leuk om hier langs de kraampjes te struinen. De skyline van Frankfurt op de achtergrond levert een prachtig plaatje op.

image

Wandelen langs de Main
De Main heeft prachtige wandelpaden aan weerszijden en wanneer het zonnetje schijnt is dit echt heel leuk om te doen. Teveel gegeten en moet je de calorieën er even afrennen? Dan is dit de ideale plek! Maar ook picknicken in het gras is hier heel leuk om te doen bijvoorbeeld.

image

Love Locks
De middelste brug over de Main de Eiserner Steg brug, beter bekend als de “love lock bridge”. Verliefde stelletjes hangen hier een slotje aan met een lieve tekst of hun initialen ingegraveerd. Heel leuk om te doen!

image