Florence Villa Parrano

Of ik mee wilde naar Florence om daar in Villa Parrano een kookcursus te doen. En of ik het leuk vond om ook wat olijfolie boerderijen en wijnhuizen te bezoeken? Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken, natuurlijk!!

Toen ik erachter kwam dat ik soms wat overgevoelig reageerde op lactose was ik ontroostbaar. Ik ben namelijk een kaas freak! Kaas kan overal op, moet overal op en is overal lekker bij. Maar iemand attendeerde mij op kaas van Uniekaas. Dat is blijkbaar de enige kaas zonder conserveermiddelen en kleurstoffen (vandaar de wat lichtere kleur) en mensen met een lactose overgevoeligheid kunnen vaak wel tegen de kazen van Uniekaas.
IMG_4614
Met een groepje pers, waaronder mijn blogger friends Karine van The Digitalistas en Sabine van Your Ambassadrice vlogen we naar Florence. Wat ons exact te wachten stond wisten we niet, maar dat het zó mooi zou zijn, dat had niemand verwacht!

IMG_4854
Villa Parrano
In the middle of nowhere ligt Villa Parrano, verscholen achter bossen en struiken, met slechts een zanderig, hobbelig pad wat erheen gaat.  
Vanaf het eerste moment dat je hier aankomt voel je de rust, vrede en kalmte op je afkomen. Het is er zo mooi… Echt een droompaleis. De villa is groot maar knus opgezet. Prachtig ingericht, een adembenemend uitzicht en een fantastische tuin. Een paradijs op aarde.
IMG_4554
Bij Villa Parrano kan je tot rust komen, genieten van de natuur en lekker luieren bij het zwembad. Maar je kunt hier ook een of meerdere dagen een kookcursus volgen. 
Schermafbeelding 2015-05-04 om 18.21.00
Tuscookany is de kookschool van deze villa en Franco de chefkok en zijn vrouw zwaaien hier de scepter. Ik ben een redelijk goede kok maar zelf ravioli maken? Kon ik dacht echt? Jazeker! En dat niet alleen!
Schermafbeelding 2015-05-04 om 17.08.58
Gevulde ravioli, tiramisu met eigengemaakte lange vingers, de echte Italiaanse biscotti en gevulde artisjokken. We did it all. En lekker dat het was!
Schermafbeelding 2015-05-04 om 17.08.38
Wil je meer weten over Tuscookany en Villa Parrano? Klik hier.
Leuke andere activiteiten in Florence? Klik hier.IMG_4962
Grazie mille Parrano!
IMG_4606

Foto credits: Saskia de Wal / SaskiaDeWal.nl