Flax & Kale

Ben je de tapas, paëlla en broodjes jamón zat? En wil je na een paar avonden flink doorzakken en veel teveel eten eens super healthy lunchen? Ga dan naar Flax & Kale. Dit is de meest healthy hotspot van heel Barcelona, waar ze enorm veel bijzondere (vegan) creaties op het menu hebben staan en verder alles bio en organic is.
Flax & Kale Healthy Vegan Hotspot Barcelona breakfast lunch dinner juice

De juices en smoothies zijn niet normaal lekker, vooral de smoothies, dat zijn een soort gezonde softijsjes. Alle broodjes en crackers zijn gemaakt van speltmeel of noten en zaden en ze hebben een scala aan gezonde (suikervrije) en vegan taarten en cakes.
Flax & Kale Healthy Vegan Hotspot Barcelona breakfast lunch dinner juice

Flax & Kale is een enorm grote zaak dus als je met kleintjes op pad bent of met een grote kinderwagen dan kan je hier moeiteloos terecht. Ook hebben ze een gezellig en zonnig terras en zit er een Theresa’s juice bar bij de entree. Dus ook even snel een sapje scoren kan je hier. Ben je echt heel fanatiek en dol op hardlopen, dan kan je na je dagelijkse rondje hier even stoppen voor een super gezond ontbijt of een gezond groente sapje.
Flax & Kale Healthy Vegan Hotspot Barcelona breakfast lunch dinner juice
Ik ging voor een mezze platter met allemaal gezonde huisgemaakte flax seed crackers en humus en een kale salad en ondanks dat het echt iets te gezond was voor mijn doen, was het wel lekker. Om de trek nog een beetje te stillen heb ik nog een extra smoothie en stuk carrotcake besteld want je moet toch wat na zo’n lichte lunch.
Gezond lunchen Barcelona flax en kale
Flax & Kale zit vlakbij Plaza Catalunya en Universidad dus lekker in het centrum. Ideaal als je aan het shoppen bent of als je een beetje een relaxte plek zoekt om met je laptop te werken. Er zitten veel locals, studenten, health freaks, hipsters en toeristen, een leuke mix dus.
Echt goedkoop is het niet, maar je weet in ieder geval wel zeker dat alles wat je hier op je bordje krijgt met liefde, zorg en toewijding is gemaakt.
Gezond ontbijten en lunchen in Barca flax&Kale

Theresa Juicery Barcelona