Let’s go green bij het knappe Hotel Jakarta Amsterdam

Het is tijd om kennis te maken met een van dé groenste hotels van Nederland. En dan ook nog eens pal aan het IJ op het Amsterdamse Java Eiland. Do we have your attention? Hotel Jakarta Amsterdam is de naam. Een knapperd van heb ik jou daar, zowel qua innerlijk als uiterlijk. Aangezien we reizen naar verre subtropische oorden nog even moeten parkeren vanwege het C-woord, heeft deze hottie die tropical vibe fantastisch weten te coveren. En dan ook nog eens op een energieneutrale manier. Kijk, dan ben je een aanwinst!

Groen, groener, groenst bij Hotel Jakarta

Dit is me er wel eentje hoor. De green-minded peeps onder ons hebben ‘m vast al skyhigh op hun wishlist staan. Voor degene die nog wat bleu zijn op duurzaamheidsvlak (yes, we’re!) een korte introductie over Hotel Jakarta.

Hotel Jakarta Amsterdam hal

Begin 2018 hebben ze hun deuren geopend. Of beter gezegd, de deuren van hun duurzame, spectaculaire stulp. Puur natuur is hier in the lead. Zo zie je overal hout, hout en nog meer hout (inclusief FSC- of PEFC-keurmerk). Waar ‘m die duurzaamheid verder inzit? Er is vrijwel geen gebruik gemaakt van zogenoemde afbouwmaterialen. Uh whut?! Materialen die slechts als finishing touch worden gebruikt om het voor het oog net wat aantrekkelijker te maken. En die vaak in een mum van tijd vervangen moeten worden plus vaak niet recyclebaar zijn. Je snapt, werken met het moois van de natuur heeft die extra opsmuk niet nodig. Hotel Jakarta is meer van de natuurlijke elementen die oersterk zijn en hergebruikt kunnen worden.

Hotel Jakarta Amsterdam entreeMaar daar houdt ‘t niet op. Ze hebben namelijk ook een bups aan energiebesparende slimme snufjes ingebouwd. Zo vangen ze hun eigen regenwater op, waarmee ze de florissante binnentuin (noem het gerust een urban jungle) besproeien. Daarnaast zetten ze hun eigen opgevangen zonne-energie om naar elektriciteit, zodat jij een plons onder een warme douche kan maken. En zelfs de bedrijfskleding van de crew is op-en-top groen. Dan ben je dus echt goed bezig!

 Hotel Jakarta Amsterdam kamer

Wegdoezelen in een picture-perfect plaatje

Tot zover de duurzame chitcat. Nadat je overweldigd bent door de mini jungle in de hal is het op naar je kamer. Waar een kamer in het gemiddelde hotel meestal een klein gedrocht is, hebben ze bij Hotel Jakarta met de ruimte – negen van de tien keer inclusief compleet af te sluiten balkon – uitgepakt. Heer-lijk! Verder mag je ook hier weer veel natuurlijke materialen verwachten. Stel je zou als verrassing geblinddoekt in deze groene oase worden gedropt, dan zou je zo denken dat je je in een luxe Balinese kamer zou begeven. Point on! En zoals je waarschijnlijk al wel voelt aankomen, zijn alle kamers van alle gemakken voorzien.

Hotel Jakarta Amsterdam Rijsttafel

Begint je innerlijke ik om aandacht te vragen? Dan kan je aanschuiven in Café Jakarta. Van nasi goreng tot Aziatische snacks, en van gado gado tot Indonesische rijsttafel. Even over die laatste hè. Dit was de absolute hardloper van de avond. Schat dat maar zo 75% van de gasten hiervoor is gegaan. En lekker dat ‘ie is! TIP: Ze hebben een heus ‘Lopen naar de Tropen’-arrangement: een overnachting plus diner plus ontbijt. Ideaal voor als je er een complete mini-break van wil maken. Tuurlijk hangt er een prijskaartje aan (v.a. €230,-), maar hé soms moet je jezelf even kietelen lieve mensen. Uitgetafeld? Dan kan je zo doorrollen naar de skybar waar je met een good looking cocktail in je hand geniet van het uitzicht over A’dam.

Lang verhaal kort. De look & feel, de oprechte gastvrijheid van de crew en het heerlijke eten lonken naar je. Keep ‘m in mind als je zin hebt in een onbezonnen staycation waar het een BIG eco party is. Go, go, go!

Hotel Jakarta Amsterdam
Javakade 766
1019 SH Amsterdam