Dutch Street Art Awards

Ik ben fan van street art. Of dit nu in New York, Aruba, Londen of Ijsland is. Street art is cool. Heeft iets spannends, iets rebels. Het is van iedereen, voor iedereen en zet je soms aan het denken. Maar street art van eigen bodem? Dat is toch wel heel cool. Vorig jaar was ik bij de Dutch Street Art Awards en zag ik de coolste werken voorbij komen. Dit jaar zijn deze awards weer en zijn er uit honderden inzendingen 70 kanshebbers geselecteerd. Ik ben heel benieuwd!
Dutch Street Art Awards

Wat zijn de Dutch Street Art Awards?

Het doel van de organisatie is straatkunstenaars die de publieke ruimte verrijken in het zonnetje zetten. Met de prijzen wordt een podium gecreëerd voor het beste werk van het afgelopen jaar. Meestal blijven de artiesten of het collectief wat erachter zit geheim maar hier kregen veel werken een gezicht. Ik ben altijd benieuwd hoe die kunstenaars eruit zien in het dagelijks leven en ik vind het leuk om te zien dat je soms van verre al een werk kunt herkennen. Soms aan de kleuren, een andere keer aan het handschrift. Stukje bij beetje leer je de Amsterdamse street art kunstenaars kennen. En met deze awards kan je hen laten zien dat hun werk gewaardeerd wordt. En dat vindt elke kunstenaar leuk, toch?
Dutch Street Art Awards

Help jouw favoriete kunstenaar winnen!

Benieuwd naar het overzicht van alle genomineerden? Klik hier. Zelf stemmen? Dat doe je hier.
Dutch Street Art awards

Uitreiking Dutch Street Art Awards

Voor het tweede jaar op rij organiseren Amsterdam Street Art en Boomerang Create de uitreiking van de belangrijkste Nederlandse prijzen voor straatkunst. Street art is een snel groeiende kunststroming die steeds belangrijker wordt en deze  awardshow wordt gehouden op 2 juni in de Posthoornkerk in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de eventpagina. Voor kaartjes moet je snel zijn want er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Een van mijn favo’s?
Dutch Street Art Awards