Donnies

Niets is zo lekker als af en toe een lekker broodje döner. Niet alleen na het uitgaan of na een uit de hand gelopen borrel. Ook als lunch (lees ontbijt) na een stevig avondje stappen gaat een dönertje er bij mij wel in hoor. Maar daarna voel je je toch altijd een beetje goor en die vette bek die krijg je maar lastig weg. Dat is een nadeel, en om over de “gezellige” döner hotspots maar te zwijgen. Die bestaan niet… En toen was daar Donnies.
Donnies Doner Amsterdam

Donnies zit sinds kort middenin de Pijp op het altijd gezellige Gerard Douplein Donnies. Dit is de enige hippe döner hotspot van Amsterdam. We like!

Donnie serveert klassieke broodjes döner maar ook ietwat hippere / gezondere varianten. En dat is mooi, want dan kun je dus vaker gaan en voel je je minder vadsig. Ik zie alleen maar voordelen. Naast pita’s kan je ook Turks brood bestellen bij je döner en allerlei gezonde en vega / vegan opties.
Donnies

Zo kan je je broodje (kip of vega) döner pimpen met courgette, aubergine, geitenkaas, pompoen en bijvoorbeeld kikkererwten. Maar je kan natuurlijk ook gewoon voor de classic gaan met knoflooksaus, ui, tomaat en jalapeños. Heb je vanaf nu trek in een broodje döner dan weet je waar je moet zijn. Naast lekkere broodjes hebben ze ook de bekende lokale biertjes, gin tonics en uiteraard een frisje. Ik ben heel benieuwd, dus ga hier snel een broodje halen!
Donnies
Photocredits: Raisa Kingma.

Benieuwd naar alle andere leuke ontbijt en lunch hotspots in de Pijp? Klik hier.
Oh en voor een lijstje met de leukste winkels moet je hier zijn.