De leukste kunst voor in huis

De leukste kunst voor in huis? Ik vind het een hele zoektocht kan ik je vertellen. Ik heb heel veel inspiratie opgedaan via het account Artist Curated van Romy Boomsma. Daar heb ik echt veel gave artiesten gevonden, maar ik ben ook een aantal keer naar de Affordable Art fair geweest en ik scroll en zoek mij een ongeluk ‘s avonds op Instagram en Pinterest. Heel vaak krijg ik vragen over posters die ik thuis heb hangen, waar wat van is en waar ik mijn inspiratie vandaan haal, dus ik dacht het wordt tijd voor een ‘De leukste kunst voor in huis’ artikel’.

De leukste kunst voor in huis
De leukste kunst voor in huis

Ik ben totaal geen kenner en heb weinig design shit in mijn huis en ik heb al zeker geen kunstwerken aan de muur waar je een jaarsalaris voor neerlegt. Ik denk sowieso niet dat ik zo’n type ben. Ik ben veel te snel uitgekeken op dingen, of dan wil ik opeens weer iets heel anders… Tot nu toe werk ik vooral met betaalbare kunst, veel posters van verschillende websites en af en toe wat werk uit Gallery’s. Onze art wall in de keuken is echt een mix van zelfgemaakte tekeningen van de kids, kunstwerken uit Thailand, posters van webshops etc. Een zooitje van van alles en nog wat dus. Op zoek naar iets betaalbaars en leuks? Hier mijn beste tips:

Artist Curated
Een leuk Instagram kanaal waar heel veel verschillende kunstenaars worden uitgelicht. Via die accounts kom je dan snel weer bij andere accounts uit en zo heb je voor je het weet een hele dosis inspiratie in één keer.

Desenio
Ik ben soms opeens klaar met iets en dat moet dan per direct anders en voor dat soort buien en uitspattingen zijn websites met betaalbare posters zoals Desenio echt een uitkomst. Super veel leuke dingen voor de kinderkamers en tegenwoordig hebben ze ook vaak collecties van nieuwe kunstenaars of ontwerpers.

I am Fy
Geen idee meer hoe ik bij deze postershop terecht kwam maar ik heb hier echt mega veel posters met lijsten gekocht. Ze hebben zoveel en vaak net weer iets anders dan bijvoorbeeld Desenio. Ook kan je hier meer scoren dan alleen posters ze hebben ook meubilair, leuke kleden en lampen en andere accessoires voor in huis. Mega veel leuke dingen én vaak goede kortingen en acties.

Anna + Nina
Mijn favo winkel in Amsterdam voor eigenlijk alles. Cadeautjes, mooie sieraden, gave posters, kandelaren, boeken, onderzetters en ik kan nog wel een uur doorgaan. Ze hebben trouwens ook amazing kleden en lijstjes voor aan de muur om je art wall mee op te fleuren.

Amy Maye
Amy Maye leerde ik kennen via Instagram en ik vond haar werken echt fantastisch. Prachtige vormen, mooie materialen en de sfeer die de werken aan een ruimte geven is gewoon bijzonder. Toen ze ging experimenteren met bladgoud was ik de eerste die mij aanmeldde voor een werk.
De leukste kunst voor in huis

Atelier Andrea
Atelier Andrea vond ik ook via Instagram en het leuke bij haar is dat ze mooie art prints verkoopt (zoals die coole billen die bij ons naast de tv hangen) maar ook unieke stukken verkoopt en zelfs schilderijen op maat.
De leukste kunst voor in huis

Wet Paint Boutique
Love alles van Wet Paint Boutique maar de Yvet Loves Laurent is toch wel mijn lievelings. Ook zij verkoopt limited art prints maar maakt ook te gekke ‘originals’.
De leukste posters voor in huis

Enkel Art Studio
De dames van Enkel Art Studio leerde ik kennen door hun, misschien wel beroemdste en meest verkochte art print, Let’s go bananas. In alle kleuren van de regenboog te verkrijgen en niet weg te denken uit menig interieur. Wij hebben een Mithai boven onze bank hangen en elke dag ben ik daar nog zo blij mee!

Field of Hope
Hariatie van Field of Hope ken ik al jaren en ben dol op deze vrouw. Toen ze begon met Field of Hope was ik zwanger van Yuki en kreeg ik een mini potje met stempelzegen en een gedroogd bloemetje wat ik nog altijd in mijn kamer heb staan. Nu hebben we boven ons bed een prachtig exemplaar van haar hangen wat ze helemaal speciaal in opdracht voor ons heeft gemaakt. Ze maakt vrij werk, maar je kunt bijvoorbeeld dus ook je trouwboeket bij haar inleveren en daar iets van laten maken.
De leukste posters voor in huis

Andere kunstenaars, websites of werken die ik tof of mooi vind zijn:
Studio Mirte
The Posterclub
Rotganzen
Jamelarmand
House of Hackney
Ra Studio Interiors
Atelier Bludd
KunstmeteenR
Just Snek ijsjes