Chiang Mai

image

To Do
Chiang Mai staat bekend om alle uiteenlopende activiteiten. Van jong tot oud, van dare devils tot cultuursnuivers, voor ieder wat wils!
Hier een greep uit de dingen die wij gedaan hebben en allemaal leuk waren.
Zip line
Karen village long necks
Elephant farm
Tiger kingdom (200thb lunch buffet)
Snake farm & show

Saturday Market
The Saturday market wordt ook wel de Wui Lai Market genoemd en wordt gehouden in het zuid westelijke deel van de oude stad tegenover de Chiang Mai Gate. Ook deze markt is dik een km lang en gaat over de gehele lengte van de Wui Lai Road.
Deze markt is elke Zaterdag vanaf 1600 tot middernacht en net zoals bij The Sunday Market de hele weg is afgesloten voor verkeer.
Hier is van alles te koop, te zien en vooral ook te eten.

Sunday market
The Sunday Market, ook wel walking Street genoemd. Dit is een grote markt in het midden van de oude stad. De markt begint bij de Tha Phae Gate en is ongeveer een kilometer lang tot aan de Ratchadamnoen Road. De markt is elke zondag open van 1600 tot middernacht.

Wat je echt moet doen (als je durft) de zipline tour. Als een aap vlieg je de jungle door van platform naar platform. Over rivieren, bergen en paden. Helemaal te gaaf!!

image

Chiang Mai is een stad waar je je 3 dagen gemakkelijk kunt vermaken. Vanuit hier kan je goed doorreizen naar andere Noordelijke steden zoals bijvoorbeeld Chiang Rai & Pai.

image

image

image

image

Kortom Chiang Mai is voor shop a holics een waar walhalla want er zijn wel duizenden kraampjes en stalletjes met bikini’s, t-shirts, schoenen, prullaria, souveniers, jurken, tassen, you name it they have it.
Daarnaast is er genoeg spannends te beleven en te doen en kan je er heerlijk eten.

In tegenstelling tot Bangkok vind ik Chiang Mai wel een stad die leuk te ontdekken is met kinderen. Er zijn veel kindvriendelijke activiteiten en je waant je in deze stad nog veiliger dan in Bangkok.