Canggu

Canggu

image

De ontdekking van deze vakantie. Ik was al eens op Bali geweest een aantal jaren geleden en toen was er in Canggu nauwelijks wat te beleven. Nu is Canggu met stip mijn favoriet.
Canggu ligt ongeveer 20 minuten ten noorden van Seminyak, halverwege de weg naar Tanah Lot. Het strand is niet echt het ideale chillstrand maar er zijn zeker stukjes waar je goed kunt liggen. Eigenlijk is het strand meer voor surfers en kiters want er zitten een aantal beroemde surfspots langs deze coastline. Maar het zwarte glitterstrand met een zee vol mannelijk schoon kan de pret nauwelijks drukken toch?

image

Canggu is het nieuwe Seminyak. Groen als Ubud, met aan alle kanten uitgestrekte rijstvelden en prachtige tempeltjes. Maar ook veel leuke winkeltjes, bikini shops en ongelooflijk veel coole hippe barretjes, cafe’s, restaurantjes en lunchtentjes.
Als ik ergens zou kunnen wonen op Bali dan zou ik kiezen voor Canggu. No doubt.

To Do

image

Tanah Lot
Pura Tanah Lot is denk ik de bekendste Balinese tempel van Bali. Het ligt in zee boven op een rots. Prachtig om te zien, helaas ben je nooit de enige. Tijdens sunset is het werkelijk waar adembenemend mooi alleen struikel je over de statieven en selfie stokken en is er nauwelijks meer wat te zien. Maar overslaan? Nee dat kan echt niet!

image

Beach
Canggu heeft verschillende stranden. Zoals ik al zei niet echt het ideale chill strand maar prachtig zwart glitterstrand met een wilde ruwe zee en redelijk wat wind. Veel stranden worden gedomineerd door surfers en kiters dus is vriendlief een surfer kan hij hier de hele middag los in het water en jij vol gas shoppen, naar de kapper, de spa en lekker lunchen.

image

Het leukste strand is toch wel Echo Beach. Daar gebeurt het allemaal en hier zitten veel leuke winkeltjes, restaurantjes en cafe’s.
Andere stranden zijn: Pererenan Beach, Selasih Beach, Seseh Beach en Mengening Beach.

image

Shoppen
Canggu heeft verschillende leuke straatjes met winkeltjes. Rondom Echo Beach heb je allemaal leuke bikini en kleding winkeltjes BauXo zit daar ook dat is een super leuk winkeltje http://shop.bauxo.com
Op Jalan batu bolong heb je ook leuke kleding shops zitten tussen alle hippe restaurantjes in en er zijn talloze marktjes.

image

Sunday Market
Samadi Bali organiseert een farmers market een keer in de zoveel tijd op zondag. Dit is een geweldig event wat een beetje lijkt op de NeighbourFoodMarket in Amsterdam. Kleding, eten, drinken en vooral: genieten staat hier centraal. Super leuk om heen te gaan!

Verder schijn je in Canggu goed te kunnen golfen, hebben ze talloze goede spa’s en kan je er zelfs paardrijden! Yoga freaks komen hier ook aan hun trekken. Samadi Bali schijnt een van de beste scholen te zijn.

image

 

 

image

 

 

image

 

 

image

 

 

image

 

 

image

 

 

image

 

 

image
Opzoek naar een fijn hotel? Klik hier!