BnB De Moerbei

Logeren bij De Moerbei

BnB De Moerbei op Texel zit in het dorpje De Cocksdorp en heeft in totaal drie 2-persoonskamers waarvan één kamer speciaal voor mindervaliden is. Handig als je bijvoorbeeld opa en oma mee wil nemen. Esther en Norbert runnen De Moerbei vol liefde en passie en gasten zullen hier nooit ontevreden vandaan komen. De kamers zijn fris, schoon en netjes en op websites zoals Booking.com en Zoover scoren ze torenhoge cijfers. En terecht. Zoontje Lucas stal mijn hart direct en zorgt voor gezellige gesprekjes en nuttige informatie tussen de bedrijven door.
BnB De Moerbei

Ontbijt op bed bij De Moerbei

Het ontbijt wordt ‘s ochtends geserveerd op de kamer of als je net als wij geluk hebt en de zon schijnt in de prachtige tuin. Ideaal want de kids kunnen na hun broodje lekker rondrennen en spelen terwijl paps en mams nog een koffietje nemen en genieten van de rust. Het ontbijt wordt zelf gemaakt en het merendeel van het fruit komt volgens mij uit de tuin. We kregen heerlijke yoghurtjes met granola en vers fruit. Maar ook roerei met spek, croissantjes, kaas, worst en jam. Er ontbrak niets.
BnB De Moerbei
BnB De Moerbei

De omgeving van De Moerbei

B&B De Moerbei ligt in De Cocksdorp en dat is een van de noordelijkste dorpen vlakbij het Wagejot (ja, dat meer wat roze kleurde) en bij strandtent Kaap Noord (Volharding 4). Dit was één van onze favorieten strandtenten want je hebt hier heerlijke banken aan het zand dus Yuki kon lekker rondkruipen en spelen terwijl wij genoten van de zon en broodjes kroket. Ook de vuurtoren van Texel zit op een paar minuten rijden van De Moerbei en dat is ook zeker een bezoekje waard. Je mag helemaal naar boven en daar heb je natuurlijk het gaafste uitzicht over het eiland.

Leuke dingen doen op Texel

Naast de vuurtoren, het Wagejot, Kaap Noord en De Cocksdorp is er nog veel meer te doen op Texel. Een weekend of midweek Texel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt hier zoveel leuke dingen doen, net als op Ameland en Vlieland trouwens. Wij waren maar twee dagen op Texel dus hadden niet zoveel tijd maar waar we wel tijd voor maakten was een bezoekje aan Ecomare. Super leuk voor Yuki en ook wij vonden dit heel leuk. De dieren worden twee keer per dag gevoerd dus zorg dat je op dat tijdstip er bent want dat is natuurlijk het leukst (klik hier voor de tijden) . Je kunt super dichtbij de dieren komen en je ziet allerlei soorten zeehondjes en bruinvissen. Zoek je iets meer spanning? Ga dan skydiven! Dit hebben wij op Ameland gedaan en ik denk dat dit in Nederland zeker de vetste plek is om te springen. Dat uitzicht is zoooooo cool. Winkeltjes kijken? Den Burg vond ik het leukste dorpje met leuke en handige winkeltjes en zelfs een aantal hippe hotspots! Mijn favorieten waren Peek streetfoodbar en Lokaal 16.

Voor meer Texel tips klik hier.