Becca’s Brownies

Ik ben denk ik het enige meisje op aarde wat geen brownies lust. I know, this sounds crazy, but i am. Ik heb wel duizend soorten brownies gegeten. Van de speciale bakker, van de Amerikaanse bakker, de brownies van vriendin A, de brownies van vriendin B, brownies met noten, brownies zonder noten. Brownies met een chocoladelaagje erop, ertussen, erin of erover. IK LUST GEEN BROWNIES.

Tot ik ergens op een verjaardag (tegen beter weten in) een stuk brownie achteloos in mijn mond stak. Oh my god dit is lekker! En nu is het hek van de dam (you know me) en bak ik elke week brownies… Help! Maar ik ben de lulligste niet, dus ik deel dit recept graag met jullie. Want iedereen die niet van brownies houdt, lust deze vast wel.

Wat heb je nodig voor Becca’s Brownies?

170 gm roomboter (3/4 cup)
500 gm donkerbruine basterdsuiker (1 pakje)
3 grote eieren
1 theelepel zout
zakje vanillesuiker
360 gm zelfrijzend bakmeel (2 2/3 cup)
± 300-350 gm pure chocolade (bv Delicata van AH)
walnoten* (deze skip ik vaak want ik vind brownies zonder noten lekkerder…)

Zo maak je Becca’s Brownies

Smelt de boter in een pannetje
Voeg de suiker toe en laat deze een beetje laten afkoelen.
Doe alles in een grote kom (of keukenmachine) en mix één voor één de eieren er doorheen.
Dan zeef je het meel en zout boven de kom en voeg je de vanillesuiker toe en mix dit allemaal goed tot een gladde massa.

Dan hak je de chocolade en walnoten grof in stukken en meng je deze er doorheen.

Smeer het bakblik in met boter (formaat ± 23 cm x ± 33 cm) en giet hier het mengsel in. Zet het blik in het midden van de voorverwarmde oven (± 165º) en bak de brownies ongeveer 25-30 minuten. Check ze af en toe, want ze mogen niet té lang (het moet lijken alsof het nog niet gaar is). Dan haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen. Het zakt dan in elkaar en als het een beetje afgekoeld is snij je er mooie vierkantjes van.

Tip: brownies drogen heel snel uit (en dan zijn ze meteen niet lekker meer) dus bewaar ze goed luchtdicht in een trommel of tupperware. Wist je trouwens dat je ze ook heel goed kon invriezen? Dan heb je elke dag van de week wat lekkers bij de koffie…

* de smaak van de walnoten komt beter uit als ze even 4-5 minuten in de oven (170º) worden geroosterd (niet weglopen, want ze verbranden heel snel).

Trek gekregen in brownies maar geen zin om ze zelf te maken? Check hier de beste high tea hotspots van Amsterdam. Oh en bij Benji’sCorner Bakery, Bar Bukowski en Ms. Crumbs hebben ze ook mega lekkere taarten!