Bangkok

image

Wauw wat een stad!

Groot, druk, warm maar: Fantastisch!! Er is hier zoveel te zien en te doen, maar langer dan 2 dagen bij aankomst en 2 dagen bij vertrek moet je niet blijven. Alle eilanden en andere plekken zijn zoveel mooier…

Het leukste deel in Bangkok vind ik Shukumvith. Zorg dat je daar in de buurt je hotel neemt (liefst op loopafstand van Soi11 en de Sky Train) Voor die laatste tip zul je me dankbaar zijn. Bangkok is enorm druk en warm en de beste en meest comfortabele manier van reizen is dan ook met de skytrain. Maar als je een halfuur moet lopen voor je bij de halte bent…. dus boek je hotel op nearby skytrain station.

To Sleep
Ramada Encore Hotel Shukumvith
In dit hotel verbleef ik de eerste keer in Bangkok. De ligging is perfect. Paar minuten lopen naar de halte van de skytrain, dichtbij de normale metro en een super relaxed dakterras met zwembad en een goed restaurant en romantische cocktailbar. Goedkoop, behulpzaam personeel, wifi en een heerlijk ontbijt, wat wil je nog meer.
Het hotel heet tegenwoordig Galleria10, verder is er niks veranderd dus no worries!

image

Lebua state tower
Onze Thailand reis eindigde wij in het Lebua State Tower hotel. Fantastisch, adembenemend gaaf uitzicht. Het allerlekkerste, meest uitgebreide, overheerlijke ontbijt. Met pannekoeken, sushi, huisgemaakte granola, vers fruit, gebak, dim sum, brood etc etc alles even vers en lekker.

De service is geweldig, de bedden heerlijk en de kamers groot. Probeer een kamer zo hoog mogelijk te krijgen en neem ‘normale’ schoenen mee want je mag geen Skybar of restaurant in het Lebua betreden op flipflops (al zijn ze van Chanel)
Toch deed het hotel een beetje fabriekachtig aan, grote drommen aan mensen, veel Russen en grote groepen. De ligging van het hotel is weer heel anders dan het Ramada Encore en persoonlijk vond ik het een minder leuke buurt.
Mocht je alleen op doorreis zijn en een nachtje slapen als een Prinses op de erwt en ontbijten als een Koning dan is dit het hotel voor jou.

Een ander waanzinnig hotel is het Muse Hotel.

image