Bacchus Wijnfestival is dit jaar twee weekenden

Het Bacchus Wijnfestival is dit jaar twee weekenden want ze vieren hun eerste lustrum! Van 8 t/m 10 juni en 15 t/m 17 juni zal het Amsterdamse Bos weer worden omgetoverd tot een openlucht wijnfestival vol wijn, muziek en hapjes.

Een flesje wit? Of liever rood?

In de afgelopen edities is er heel wat wijn doorheen gegaan. Hoeveel exact? Maar liefst 57.832 flessen wit, 48.942 flessen rood, 14.577 flessen rosé en bubbels. Lekker aantal! Ruim 60.000 bezoekers heeft het Bacchus Wijnfestival sinds de eerste editie in 2014 mogen verwelkomen en dit jaar wordt het dus nog grootser en cooler aangepakt.
Bacchus Wijnfestival is dit jaar twee weekenden!

Bacchus Wijnfestival 2018

Bacchus Wijnfestival tovert het Amsterdamse Bos om tot het ultieme zomerfeest met wijn, eten en uiteraard muziek. Genieten blijft het credo en dit jaar krijgen bezoekers bij binnenkomst direct een wijnglas zodat ze zich direct kunnen storten op het proeven van al het moois wat hier geschonken wordt.

Wat voor wijnen kunnen we verwachten?

Bacchus Wijnfestival biedt een groot aantal Amsterdamse wijnwinkels een plek om hun mooiste wijnen te presenteren en laten proeven. Geen wijnkennis? Bacchus Wijnfestival is bij uitstek de plek om laagdrempelig veel te leren over wijnen. Ga uitgebreid proeven bij de speciale proeftafels en in de tenten en laat de sommeliers je meenemen in hun verhalen. Een perfect glas wijn is al vanaf €3,- verkrijgbaar. De meer gevorderde wijnliefhebbers zullen verheugd zijn over de bijzondere en zeldzame wijnen die verkrijgbaar zijn en kunnen hun wijnkennis testen bij de blindproeverij van Paul Mas en oude jaargangen drinken bij Bar Wijnig van Steven de Peven.
Bacchus Wijnfestival is dit jaar twee weekenden!

Drinken maakt hongerig

Ook hier is uiteraard aan gedacht en overal op het festival terrein staan kleurrijke mobiele keukens zorgen voor een goede wijn spijs combinatie. Dit jaar koken Restaurant Entrepot, Kaagman & Kortekaas, Gebr. Hartering, Taka, Bar Alt en Arles onder de vlag MUNCHIES op Bacchus Wijnfestival de sterren van de hemel. Wil je ‘gewoon’ een frietje, oesters of een borrelplankje? Geen probleem! Die zijn letterlijk slechts enkele stappen verwijderd van de sterrenchefs.

Drinken, eten en… Dansen!

Je hoort allerlei verschillende soorten muziek op Bacchus maar op dit moment zijn Mr Wix, Vic Crezée, Rob Black, Sunny Jansen, Willy Party, Alamaison, Sunny en Dick On Jazz bevestigd.

Kaarten à €15,- zijn online en bij deelnemende wijnwinkels verkrijgbaar. Ook zijn er diverse arrangementen verkrijgbaar. Een ‘Dik Voor Mekaar’ kaart geeft voor €50,- één dag entree, bij binnenkomst een glas gevuld met Crémant de Limoux en 10 munten voor eten en drinken. ‘Vier Dikke Vrienden’-kaarten geven voor €200,- vier personen entree, 40 munten en een fles Domaine Paul Pas Crémant de Limoux. Alle prijzen zijn exclusief servicekosten.

Photocredits: Max Kneefel.