Amsterdam Light Festival

28 november begint de 8e editie van het Amsterdam Light Festival en natuurlijk kan je vanuit de hele stad genieten van de prachtige lichtkunstwerken, maar als je het Amsterdam Light Festival écht goed wil beleven dan raad ik je aan om een ticket voor een boottocht met LOVERS Canal Cruises te boeken. Het Amsterdam Light Festival heeft elk jaar 1 thema en dit jaar maar liefst 19 Kunstenaars en dus ook 19 lichtkunstwerken waar je 53 dagen lang van kunt genieten.

Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival bestaat sinds 2012 en zoals de meeste wel weten is dit een jaarlijks terugkerend lichtfestival in de binnenstad van Amsterdam. Het festival vindt plaats in de maanden december en januari en gedurende deze periode zie je overal door de hele stad de meest mooie, grappige en bijzondere lichtkunstwerken en -installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten.

Het evenement is een publiek-private samenwerking dus iedereen kan gratis van alle lichtkunstwerken die door de stad verspreid staan genieten, je hoeft hier niet speciaal kaartjes voor de kopen. Maar als je wel een kaartje koopt krijg je natuurlijk allerlei extra’s en kan je meer zien dan alleen de openbare tentoonstellingen.

Disrupt! is het thema van dit jaar tijdens het Amsterdam Light Festival

Het idee van het Amsterdam Light Festival is dat kunstenaars vanuit de hele wereld licht gebruiken om je aandacht te trekken, je wakker te schudden of je misschien wel een op andere gedachten proberen te zetten. Naast het bezoeken van de tentoonstelling is er nog veel meer te doen tijdens het festival. Ieder jaar worden er tal van activiteiten rondom lichtkunst georganiseerd. Hierbij kan je denken aan wandelevenementen, exposities, concerten en filmvertoningen. Super populair is altijd het event wat wordt georganiseerd in Artis. Dit jaar is dat “doe de slaapwandeling en ontdek Artis in het donker”. Er zijn trouwens ook hele leuke workshops voor kinderen. Benieuwd naar het volledige programma? Klik dan hier.
Amsterdam Light Festival

Bekijk het Amsterdam Light Festival vanaf het water

Vanaf het water de lichtkunstwerken bekijken is natuurlijk het aller gaafst en bij LOVERS Canal Cruises hebben ze verschillende arrangementen hiervoor. De bekendste en tevens ook populairste afvaartlocatie is die bij Restaurant Loetje vlakbij het Amsterdam Centraal Station. Bang voor een lange rij of wachttijd? Op zaterdag en in de kerstvakantie hebben ze een extra opstaplocatie aan de oostzijde van het Centraal Station. Maar je kunt ook opstappen op het op het Leidseplein. Je kunt kaartjes voor allerlei verschillende soorten luxe boten kopen, maar mocht je echt voor de meest spectaculaire foto’s willen gaan dan moet je echt de semi-open boot tickets nemen. Want doordat deze boot geen ramen heeft kan je prachtige foto’s maken van de kunstwerken. Alle boten zijn trouwens voorzien van audiocommentaar in het Nederlands en Engels, dus tijdens de rondvaart krijg je ook nog eens informatie over de kunstwerken en de kunstenaars. En stiekem is dat toch wel leuker dan er ‘gewoon langsfietsen’.
Amsterdam Light Festival

Prijzen en tickets

Wil je een kaartje kopen voor het Amsterdam Light Festival rondvaart in een Semi Open Boot dan kost dit € 24.50. LOVERS heeft alleen maar comfortabele, moderne boten en allemaal zijn ze voorzien van audio commentaar in het Nederlands en Engels. Een rondvaart duurt ± 75 min en 10 minuten voor vertrek kan je inchecken. De boten zijn verwarmd, er is Glühwein en je kunt onbeperkt drankjes bestellen en er zijn snacks aan boord. Klinkt als het ideale uitje, niet!?

Kinderprijzen
0 – 3 jaar: gratis
4 – 13 jaar: € 16.50

Wil je meer weten over het Light Festival klik dan hier voor de website.
Photocredits: Light Festival Amsterdam. (Copyright beeld: Janus van den Eijnden)
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met LOVERS canal cruises.
Amsterdam Light Festival

Al plannen voor Kerst? Uiteten gaan met Kerst is als je het mij vraagt een mega goed idee. Check hier de leukste restaurants die open zijn met Kerst.