9 x Mommy Musthaves

Als kersverse moeder kan ik na een aantal weken zeggen dat dit écht 9 Mommy Musthaves zijn die je in huis moet halen voor je gaat bevallen. Of op je verlanglijst moet zetten voor als de baby er is. Zoveel dingen die stonden op “de lijst der lijsten” die ik nooit heb gebruikt, niet handig vond, lelijk vond of whatever.

Vanaf het moment dat je verlof aanbreekt komt er zoveel op je af… Niet alleen alle goede adviezen, tips, tricks en musthaves waar iedereen je maar mee overdondert. Maar ook alle merken, hulp attributen, handige weetjes en dingen die je volgens vriendin A en tante B echt moét hebben. Pffff ik werd er soms gek van. Nu na een aantal weken kan ik het een en ander een beetje relativeren en heb ik een top 9 gemaakt van tips, producten en dingen die voor mij echt essentieel waren.
Beck bewerkt colorista lpq bente

Bijvoorbeeld: niet alles wat op die verschrikkelijke lijsten staat heb je nodig en niet alles wil je nodig hebben. Soms zijn de kleinste oplossingen of handige tips van vriendinnen all you need. Zo kwam ik dus op een aantal producten waarvan ik kan zeggen, dit had ik eerder moeten weten of dit vond ik echt mega handig. Dus voor alle meiden die net zwanger zijn of zich al een tijdje begeven in de wereld van nieuwe merken, baby gadgets, tips, musthaves en weet ik veel wat nog meer… Deze 9 Mommy Musthaves kan ik je van harte aanbevelen:

Lectuur
9 x Mommy Musthaves

Buskruit met Muisjes
Dit boek kreeg ik van een vriendin tijdens mijn zwangerschap en ik heb het eigenlijk in één ruk uitgelezen. Informatief, grappig, veel goede tips en leuke stukjes voor the boyfriend. Eigenlijk moet je dit boek direct aanschaffen bij 15 weken zodat je je rustig kunt inlezen en voorbereiden en je niet allemaal onnodige onzin dingen in huis of in je hoofd haalt.

Nog een leuke lees tip: “Franse kinderen gooien niet met eten“. Dit boek kreeg ik van mijn moeder en nam ik mee naar Kaapstad. Op het strand heb ik dit boek verslonden en soms gierend van de pret hele passages voorgelezen aan Bo. Zoveel typische situaties, voorvallen en overdreven moeders passeren de revue. Maar naast dat het boek gewoon heel leuk wegleest staan er ook tal van goede en door medici ondersteunde opvoed lessen en tips in die mij onmisbaar lijken. Zo wil ik het dus ook gaan doen! Het boek kopen of cadeau doen? Bestel ‘m hier.

Handige musthaves en coole producten.

Sleepyhead
Niets is gezelliger dan met je kleine babytje in bed kruipen, samen knuffelen, wegdoezelen en in slaap vallen. Maar stiekem blijft er toch altijd die angst… Dat hoeft nu dus niet meer, want je legt je kleintje gewoon in de Sleepyhead tussen jullie in. Zo ligt ze dichtbij en in hetzelfde bed, maar zonder alle gevaren van dien. De randen gebruiken wij vaak als kussen en zo is uitslapen en blijven liggen in bed super knus en veilig.
sleepyhead nederland my travel boektje

Lodger Swaddler
Ok. Er zijn 10000 soorten hydrofiele doeken, maar de aller aller mooiste, fijnste en chillste zijn echt die van Lodger. Ze zijn niet goedkoop, maar elke euro meer dan waard. Wij pakken Yuki vanaf de geboorte in deze doeken in en ze vindt het heerlijk. De doeken zijn heel groot, lekker zacht, stretchy en hebben leuke prints. Je kunt ze trouwens overal voor gebruiken. Als dekentje, als inbakerdoek, om op te liggen in het park, tegen de zon of wat dan ook. Ik begon met één doek, maar zit op dit moment al op vijf. Ik blijf ze maar kopen, want naast heel handig zijn ze ook super leuk!

Mommy Musthaves Lodger Swaddler

Noppies
Buiten het feit dat ik het enorm lastig vond om leuke en handige babykleding in maat 50 te scoren kan je op de website van Noppies genoeg leuke newborn en prematuur kleding vinden voor je kleintje. Maar ook ik shopte hier regelmatig. De jurken, sportleggings, tankini’s en spijkerbroeken hebben mij nog redelijk modieus door mijn zwangerschap heen gesleept. Waar ik ook helemaal fan van was zijn de mooie, lekker zittende, voedings bh’s. Van heel goede kwaliteit, zacht, mooi van vorm en uiteraard erg gebruiksvriendelijk. Ook hebben ze hele handig en lekker zittende topjes met voedings functie. Dit ontdekte ik veel te laat waardoor ik de eerste week altijd zo aan het stuntelen was met aan en uitkleden. Een heel gedoe en dus helemaal niet nodig.
Noppies Rebecca Boektje Zomerjurk MyTravelBoektje

Wubbanub
Ik had al een stuk of 4 hippe coole speentjes gekocht voor Yuki, waaronder uiteraard een met tijgerprint en een roze met flamingo’s, terwijl ik eigenlijk van plan was om haar überhaupt geen speen te geven. Maar toen een vriendinnetje mij vertelde dat ik écht een Wubbanub moest kopen werd ik toch wel nieuwsgierig. Wubba watte? Een Wubbanub. Een Wubbanub is een speen met een pluche knuffeltje wat voorkomt dat het continue uit het mondje van je baby valt. Daarnaast stimuleert het de motorische ontwikkeling, bevordert het de zuigreflex en de speen is van hoogwaardige kwaliteit en medisch ontwikkeld door Soothie (dat is dé speen van Philips). Klinkt allemaal heel goed en verantwoord en na 500 x een huilende baby en een uitgevallen speen ben je blij dat je je Wubbanub kunt pakken. Redelijk onmisbaar en een super leuk kraam cadeau voor je zwangere vriendin!
Wubbanub Musthaves baby

Stokke Tripp Trapp
Een Tripp Trapp is in ieder huis waar kids wonen terug te vinden. In sommige huizen staan ze in rijen opgesteld, want ze kunnen hier jaren in of op blijven zitten. Maar Stokke heeft sinds kort wat nieuws, en dat is een newborn zitje wat je klikt op de stoel. Zo kan je kleintje dus gezellig bij je ‘aan tafel’ zitten als jij even een broodje eet. Ik geef Yuki hier ook heel vaak de fles in, of als ik aan het werk ben dan zet ik haar naast mijn bureau en kijkt ze gezellig mee. Heel handig en gezellig.
9x mommy musthaves

Bugaboo Suncanopy
Na het lezen van al die enge artikelen over of je nu wel of niet hydrofiele doeken over de kap van je kinderwagen moet hangen tegen de zon, de gevaren, nare verstikkings verhalen etc. ben ik mij gaan verdiepen in hoe het dan wel zou moeten. Je ziet tegenwoordig veel moeders met van die ‘speciale’ doeken met clips vastgemaakt aan de kap, maar dat vind ik geen gezicht en het ziet er nog steeds niet heel comfortabel en safe uit.

Feit is en blijft dat als je de kap van je kinderwagen omhoog hebt en er een doek over heen hangt, dit dan betekent dat er bijna geen ventilatie kan plaatsvinden en alle warme lucht in de wagen blijft hangen. Zelfs zonder doek tegen de zon kan het eigenlijk al gauw te warm en benauwd voor het kindje worden, zeker als het echt warm is.

Na speuren en zoeken op internet stuitte ik op de Breezy Zonnekap / Suncanopy van Bugaboo. Dit leek mij de perfecte uitkomst!
bugaboo suncanopy

Deze zonnekap beschermt van top tot teen (want je kunt de kap vergroten!) tegen de zon en biedt extra ventilatie doordat de kap voorzien is van luchtdoorlatende netstof. De stof is water- en oliewerend en heeft een beschermingsfactor van UPF 50+. De netstof is heel fijn en laat een zacht verkoelend briesje door en beschermt dus ook tegen muggen. Hoe handig! Is het echt snikheet dan kan je de raampjes helemaal open ritsen en er zit een geïntegreerd zonnescherm bij wat je helemaal uit kunt vouwen.

Dit leek mij by far de beste en meest veilige optie. Maar aan deze optie zat ook een kinderwagen vast, maar daar had ik helemaal nog geen onderzoek naar gedaan. Maar na mij te verdiepen in het merk Bugaboo en het ontstaan hiervan (jongen die zijn hele leven al een passie heeft over hoe je zo comfortabel mogelijk van A naar B komt, die vroeger “the coolest kid in town” was en zelf zijn eerste skelter fabriceerde. Kwam uiteindelijk terecht op de Design Academy in Eindhoven en ontwikkelde daar de beste buggy ever voor zijn kindje. The rest is history…) was ik direct om. Ik ging voor de Bugaboo! Wat ik stiekem ook wel leuk vond was dat ik zag dat ze een cupholder hadden. Stiekem heel cool en nog handig ook!
bugaboo

Puckababy
De Puckababy kreeg ik van een van mijn bff’s en ik heb dus het geluk gehad het nooit zonder te hoeven doen en dus altijd redelijk rustige nachten gehad. Vriendinnen die de Puckababy pas na maanden terror ontdekten noemen het een geschenk uit de hemel…

In het kort; de Puckababy is een inbakerslaapzakje voor newborn baby’s die vaak vanaf 4/5 weken wat meer slaap ‘probleempjes’ kunnen krijgen. Zelfs artsen die het strakke inbakeren afraden, bevelen het inbakerslaapzakje van Puckababy wel aan. Het slaapzakje zit als een lief, zacht coconnetje om de baby heen en biedt de geborgenheid die de baby nodig heeft om goed te kunnen slapen. Het zit niet strak en is ook nog eens warmte regulerend. Daarnaast vond ik het ook nog een veiliger idee dan zelf zitten knutselen met doeken, want tja, je weet nooit of het echt helemaal veilig is en of je het echt goed doet. En die stress en zenuwen is voor geen enkele (uitgeputte) moeder goed.
Binnenin  zit een buikband die de baby veilig op zijn of haar plaats houdt en zorgt ervoor dat ze niet naar beneden kan schieten. Ook schijnt de lichte druk van de buikband extra verlichting bij darmkrampjes te bieden. De armpjes liggen losjes over de buikband, maar blijven binnenin het zakje zodat je kindje zich niet wakker kan slaan in zijn of haar slaap. Ik kreeg meteen een heel veilig gevoel toen ik haar voor het eerst hierin stopte en het ziet er ook wel grappig uit, alleen dat lieve kleine kopje wat eruit steekt. Het schijnt dat de Puckababy het kindje het gevoel geeft wat ze ook in je buik had. Warm, vertrouwd, geborgen en tevreden en dit zorgt voor een betere, diepere en veel rustigere slaap.

Wij hebben in ieder geval nooit problemen gehad met onze Yuki met slapen. Of dit nou komt omdat we haar altijd inbakerden met een Lodger Swaddler of in de Puckababy deden, geen idee. Misschien is het gewoon een chill kind, maar het is altijd het proberen waard en heel veel moeders zweren hierbij!

Na al deze handige tips zin gekregen om nog een korte (of lange en verre) babymoon te regelen? Check hier mijn artikel met beste babymoon bestemmingen.
Beste Babymoon Bestemmingen Haagse Strandhuisjes Kijkduin weekend aan zee nederland

Trouwens, tijdens mijn kraamperiode heb ik een aantal verschrikkelijke cadeaus gehad, maar ook een aantal waarvan ik heel blij werd of die heel handig bleken. Eentje daarvan is het boek ‘Oei, ik groei!’. Mocht je iets willen hebben wat het meest lijkt op een gebruiksaanwijzing, bestel dan dit boek. Ik heb me er niet teveel door laten beïnvloeden, maar ik had nog nooit van ‘sprongetjes’ gehoord en dat was wel even lekker om van de voren te weten…

9 x Mommy Musthaves

Oh, en als laatste tip, als je weer een beetje in shape wil komen (wat bijna onmogelijk lijkt want je hebt niet eens meer tijd om je haar te borstelen, laat staan te koken en gezonde boodschappen te doen) ik kreeg het boek Good Food in 20 minuten cadeau en dat is een hele goeie.

Ideaal voor moeders met baby’s die nergens meer tijd voor hebben behalve luiers, flesjes etc. Laurianne geeft je in dit boek tips en recepten voor quickfix-ontbijtjes, voedzame lunches en diners, lekkere snacks en snelle sapjes. Alle recepten zijn super simpel en binnen 20 minuten staat er iets lekkers en gezonds op tafel. Bonus: alle recepten zijn gluten-, koemelk- en suikervrij.
my travel boekje recepten

Wil je dit boek winnen? Hou dan Facebook & Instagram in de gaten!
Meer tips voor leuke dingen met kids? Klik hier.