Vegan Snack Shop

Elke winter leent Het Ijsboefje haar te gezellige winkeltje aan het Beukenplein uit aan een ondernemer. We hadden saté (dat was niet zo’n succes), er zat eens een healthy afhaal winkeltje en nu, deze winter opent hier de Vegan Snack Shop.

Vegan Snack Shop opent op het Beukenplein

Dit kleine zaakje kan wel eens een hele grote hit worden. Eigenaar Ali Sadiq begon met een klein kraampje op de Pekmarkt in Noord en dat was zo’n succes dat hij op zoek ging naar een grotere zaak. En wat zijn wij blij dat dat in Oost is! Nu West en De Pijp hun eigen Vegan Junk Food Bar heeft bleven wij toch wel een beetje achter. Al is Mr. and Mrs. Watson natuurlijk ook een hele goeie, we hadden nog niet een zaak waar je snel en makkelijk lekkere vegan snacks kon scoren. Nu wel dus.
Vegan Snack Shop© Charlotte Odijk

Vegan Snacken zonder soja en vleesvervangers

Wat mij van vegan voedsel vaak tegenstaat is dat het vol zit met ‘high processed food’ en soja. Dat lijkt mij niet altijd even gezond dus probeer ik die dingen zoveel mogelijk te vermijden. Sadiq eet al een tijdje veganistisch en wilde een plek creëren waar je betaalbaar veganistisch kunt eten zonder vleesvervangers of soja te gebruiken. Dat klinkt goed!

Wat staat er op het menu van de Vegan Snack Shop?

De Vegan Snack Shop serveert samosa’s, Indiaanse pakora, Vietnamese pho, Surinaamse roti chapati met dahl en naast deze snacks serveren ze ook allerlei soorten salades. Super gezond en cruel free dus. Tot maart is de Vegan Snack Shop in Oost open maar wordt dit een succes dan opent ‘ie zeker een nieuwe tent!

Meer vegan hotspots? Check hier de beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam.