BROOKS

BROOKS zit in het voormalige Coffee Company pand en steelt compleet de show op de Beethovenstraat. Het entree is tevens de entree voor het super hippe design hotel wat erboven zit (ruim 55 kamers dus geen kleintje) en alleen al de aankleding van de receptie is indrukwekkend.Stijlvol, super trendy maar toch warm en gezellig. De vloer is amazing en de combinatie van houten visgraat panelen aan de muur met turqoise printjes is te gek. Stoer, chique en hip tegelijk. We like.

BROOKS
Tot zover dus de inrichting, daar hebben we niets op aan te merken. Nu de rest nog… En ook de rest is goed. Meer dan goed eigenlijk. De menukaart bestaat uit een mix van lekkere hapjes en snacks, salades, mooie vleesgerechten, veel vis en ook een truffel risotto.
BROOKS
We beginnen met hummus met pita brood en een krokant gebakken cracker en de aubergine pizza. Beide heel lekker maar de aubergine pizza is toch wel echt mijn favoriet. Gegrilde aubergine met buffelmozzarella, vijgen en zoete tomaatjes. Hmmm echt heerlijk.
BROOKS
Daarna krijgen we steak tartare met een mooie eierdooier on top en de truffel risotto. Beide prachtig opgemaakt, goed van smaak en structuur. De steak tartare wordt wel een beetje nattig als je de hele dooier er doorheen mengt maar dat was misschien mijn fout. Ook had ‘ie ook nog wat extra zout en peper nodig maar dit kan je naar eigen smaak natuurlijk toevoegen. Het zuurtje on the side vond ik verrassend en heel lekker smaken. De wijn smaakte goed en de service is vriendelijk en snel. Daar houden wij van.
BROOKS

Waar we nog meer van houden? Toetjes! We nemen peer met ijs en een kaasplankje met twee verschillende dessertwijnen. Goede keus! Het krentenbrood bij het kaasplankje is super lekker en de verschillende soorten kaas vullen elkaar goed aan. Het waren niet de meest bijzondere soorten kaas, maar daar hou ik dus wel van. Gewoon milde tot pittige kazen met een grote lepel appelstroop geserveerd.
BROOKS

Zin in een gezellig avondje in het chique Zuid? Dan is Brooks echt een aanrader. Ondanks dat het officieel ook een hotel restaurant is (dit valt helemaal niet op omdat je niets merkt van het hotel) kan je Brooks beschouwen als gewoon een goede hotspot waar je met vrienden, collega’s of je ouders heerlijk kunt dineren, lunchen of ontbijten. Dikke like!

Direct reserveren? Klik dan hier.
Adres: Beethovenstraat 43.

Voor meer hippe diner hotspots klik hier.
Brooks zit trouwens vlakbij een van min favo winkels en lunch hotspots voor als je met de kids bent. Kennen jullie MiniMarkt al?

-Oktober 2016, MyTravelBoektje