Best Beaches Cyprus

Cyprus heeft zoveel stranden dat je ze nooit allemaal kunt proberen. Voordeel van zoveel strand is dat je je eigenlijk niet hoeft voor te bereiden en gewoon het eerste de beste strand op kunt gaan, want het water is overal even mooi blauw. Maar niet elk strand is even mooi of relaxed. En niet elk strand heeft zacht zand of een leuk tentje waar je wat te eten en drinken kunt halen. Dus een beetje voorbereiding is wel handig. Zit je in één van de grotere hotels aan het strand dan hoef je je nergens druk om te maken want daar loop je zo via het ontbijt het strand op. Ideaal. Vooral de hotels in Paphos hebben dit. Meer weten over de hotels waar wij verbleven? Klik hier. Voor meer strand info, blijven lezen want dit zijn de Best beaches Cyprus.

Best beaches Cyprus
Best beaches Cyprus

Nissi Beach

Toen we in het Napa Mermaid hotel sliepen zijn we de eerste dag naar Nissi Beach gegaan. Een redelijk groot, druk en gezellig strand. Heel veel ouders met kids en verschillende tentjes waar je kon lunchen of broodjes kon halen. Het zand is prachtig en de zee fel turqoise en voor het strand ligt een klein eilandje waar je naartoe kunt lopen. Zo leuk om te doen! Van daaruit heb je ook een prachtig uitzicht over de baai.
best beaches cyprus

Glyki Nero Beach

Dit is het strand vlak voor het Napa Mermaid hotel en dat is echt meer dan prima. Het is een heel klein en knus strandje met een beachbar en een rustige zee. Je loopt in 5 minuten naar de Love Bridge (doen is leuk) en als je een stukje verder loopt dan kom je uit op het grotere Pantachou Beach.
best beaches cyprus

Makenzie Beach Larnaca

Nadat we de flamingo’s in het zoutmeer van Larnaca hadden bekeken gingen we lunchen en chillen aan het strand van Larnaca. Dit is een super groot, mooi strand met allerlei hippe beachclubs en mooie restaurants. Op het strand staan van die leuke Baywatch huisjes en de gezellige boulevard is altijd druk. Een strand voor families maar ook voor jonge mensen die komen partyen.
best beaches cyprus

Coral Bay

Toen we gingen lunchen bij de See You Beachbar bij Coral Bay was ik direct verkocht. Wat een gaaf strand en wat een mooie natuur!
best beaches cyprus

Afroditi beach

Dit is het strand bij Limassol voor de beroemde Aphrodite’s Rock. Het strand hier zelf vond ik niet zo super bijzonder maar het uitzicht op de rots van Aphrodite is heel gaaf en aan de andere kant heb je ook nog een prachtig strand zitten.
best beaches cyprus

Liopetri

Het totaal niet toeristische strand van Liopetri recht tegenover restaurant Demetrion is ook heel mooi. Overal kleine palmpjes, bomen die zorgen voor schaduw en hagelwit strand. Niet een strand met bedjes en bediening maar wel heel mooi en lekker rustig.
best beaches cyprus
Meer Cyprus tips? Klik hier.