Weekend Vlieland

Een weekendje weg? Geen zin in een citytrip maar wil je wel echt het gevoel hebben er even helemaal uit te zijn? Dan zijn de Waddeneilanden echt perfect. In Ameland ben ik een paar jaar geleden geweest en vanaf dat moment was ik verkocht. Dit jaar was Vlieland aan de beurt. Dit keer met z’n drietjes dus een iets andere insteek maar net zo leuk.

Vlieland blijkt net als Ameland ideaal voor een lang weekend, een nachtje of een hele week weg. Er is enorm veel te doen en te zien en Vlieland is enorm kindvriendelijk. Er zitten luxe hotels, mooie restaurants en als het weer meewerkt kan je hier de lekkerste strandvakanties houden.

Hotels

Vlieland heeft enorm veel mooie, luxe hotels dus er is genoeg keus. Wij hadden een ruime familiekamer in het chique Badhotel Bruin en dat was een groot succes. Middenin de Dorpsstraat van Vlieland zit dit luxe, gezellige en super mooie hotel en het is alles wat je nodig hebt en nog meer. Prachtige kamers, een fantastisch restaurant, een mooie spa, goede service en een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Ga je met de kleintjes weg? Ze hebben super de luxe familie kamers inclusief speelgoed voor de kleintjes en er is een kinderspeelkamer.

Hotspots voor ontbijt lunch en diner

Gestrand.
Als je aankomt met de boot dan is dit een van de eerste restaurants die je ziet en tevens de mooiste van het eiland. Hip, gezellig, kindvriendelijk en ze serveren heerlijke broodjes en maaltijden. De inrichting is hip en knus tegelijk en de bediening zoals overal op het eiland heel vriendelijk.

Leut.
Leut is een hippe koffiebar in de Dorpsstraat waar je naast heerlijke koffie en ontbijtjes ook leuk kunt lunchen, een taartje kunt eten of borrelen. De inrichting is stoer en hip en ze hebben een lekker en gezellig (verwarmd) terras.

Restaurant Bravoure.
Bravoure is het restaurant in Badhotel Bruin en daardoor ideaal voor als je hier slaapt. Kleintje in bed, paps en mams met een goede fles wijn en de babyfoon beneden. Ze hebben heerlijke steak tartare, entrecote, salades, klaasplankjes en meer.

Borrelen.
Borrelen kan je overal op Vlieland, maar wij kozen voor een gezellige bruine kroeg waar we Texelse biertjes dronken en ons te goed deden aan bitterballen, kaassoufleetjes en ander lekkers. ‘T Praethuys is ondanks dat het een echte bruine kroeg is prima om met kleintjes te borrelen. Ze hebben zelfs kinderstoelen!

Leuke dingen doen op Vlieland

Naast naar het strand gaan, paardrijden, zwemmen, wandelen en eten kan je op Vlieland nog veel meer.
Een absolute must is het huren van fietsen. Overal op het eiland kan je dit doen en het is echt een aanrader. Zo kan je in 1 dag het hele eiland verkennen en je vergapen aan de prachtige natuur. Bospaden, zandweggetjes langs het strand en een flinke tocht over de dijk.

Zeehondentocht tijdens een weekend Vlieland is de kers op de taart!

Eigenlijk kan je Vlieland niet bezoeken zonder een tocht naar de zeehonden. Met een super snelle rubberboot vaar je met (40 mijl p/u) rondom het eiland en de schipper vaart zo dicht mogelijk langs de zonnende robben. Als je geluk hebt komen ze zelfs naar de boot toe en geven ze een showtje weg.

Ontdek jij tijdens je weekend Vlieland nog andere leuke tips? Laat een berichtje achter hier beneden en ik zet ze op mijn lijst voor de volgende keer. Benieuwd naar alle Vlieland tips?