Leut

In de Dorpsstraat van Vlieland zit een super leuk, hip en gezellig koffietentje genaamd Leut. Van buiten ziet het er meteen al heel gezellig uit. Ze hebben een klein terras met overal mooie bloemetjes, gekleurde dekentjes en heaters en de hele dag door zitten mensen hier te genieten van een kop koffie met een groot stuk taart of te borrelen met biertjes en snacks.

Ontbijten bij Leut

In de eerste plaats zag ik Leut meteen als de perfecte ontbijt hotspot. Goede koffie, heerlijke huisgemaakte taarten, zelfgebakken koekjes, soja latte’s en verschillende soorten yoghurtjes. Daarnaast hebben ze heerlijke smoothies, sapjes, croissantjes en uitgebreide ontbijtjes. Helemaal perfect.

Leut heeft meer dan lekkere ontbijtjes

Maar ook voor de borrel en een biertje kan je hier prima aanschuiven. Het verwarmde en knusse terras stroomt rond een uur of vijf vol met dagjes mensen, locals en toeristen. Ze schenken heerlijke Texelse biertjes, bitterballen, Vlielandse worst, chips, nootjes etc.

Leut is echt een super leuk zaakje en valt op tussen alle wat meer bruinere kroegen en chiquere restaurants. Echt zo’n koffietentje die je in Amsterdam ook veel ziet. Voor meer info check hier hun website.

Heb je nog geen hotel? Badhotel Bruin kan ik van harte aanbevelen, wat een feestje om hier te verblijven!