Spinazie feta pakketjes uit de oven

Yuki is deze week nog aan het “wennen” op de basisschool en omdat ik haar al voor één uur moest ophalen konden we samen uitgebreid door de supermarkt struinen en samen een lekker gerechtje bedenken. Yuki vond dat er kaas in moest en ik koos groente (loedermoeder) en toen kwamen we samen op spinazie feta pakketjes uit de oven. Lekker, snel en makkelijk te maken en redelijk kidsproof.

Spinazie feta pakketjes uit de oven
Spinazie feta pakketjes uit de oven

Eigenlijk is dit meer een soort van ‘borrelhapje’ want alleen een paar van deze pakketten weghakken is een beetje too much dus je zou er een lekker tomaten of groentesoepje bij kunnen serveren of een salade. Want het is echt meer een voor of bij-gerecht.

Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.

Ingrediënten voor deze spinazie feta pakketjes uit de oven

6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
125 gr ricotta (ik gebruikte gewoon 1 heel pakje)
1 ei
1 theelepel tijm
200 gr verse spinazie
handje geraspte kaas
feta (met geitenkaas kan ook)
honing
snuf peper en zout (ik gebruikte peper, zout en knoflookmix)

Wat heb je verder nodig?
Bakplaat met bakpapier

Hoe maak je het?
Spinazie feta pakketjes uit de oven

Leg de plakjes bladerdeeg uit op de bakplaat en laat deze even ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de spinazie totdat deze geslonken is. Laat de spinazie daarna uitlekken in een zeef. En neem dan een kommetje en meng hierin de ricotta met peper, zout en kruiden en voeg vervolgens de spinazie toe.
Spinazie feta pakketjes uit de oven

Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een beetje van het ricottamengsel met daarover een handje verkruimelde feta of geitenkaas en that’s about it! Vouw de punten naar het midden. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee, zodat ze straks goudbruin worden in de oven. Bestrooi tenslotte met wat geraspte kaas. En dan bak je de bladerdeeg hapjes in ca. 15-20 minuten gaar in de oven. Mega simpel en dus ook echt leuk om met kids te maken. Weinig gedoe en geklieder en max een halfuur bezig.
Spinazie feta pakketjes uit de oven

Wat ook leuk is om te maken met kids en ook nog eens heel gezond is, is zoete aardappelsoep met avocado. Of cakepops of flamingo donuts. Iets gezonder maar net zo leuk zijn frozen banana popsicles.