Flamingo Donuts

Yuki’s verjaardag was een groot feest! Op de dag zelf werd het gevierd met de opa’s en oma’s en een mooie taart, op de crèche kreeg ze een feestje en uiteraard gaven wij zelf ook nog een klein tuinfeest ter ere van onze 1 jarige doerak. De maanden voor haar verjaardag heb ik mij verdiept in allerlei soorten traktaties. Van super gezond en leuk (dat moet op de opvang) tot super leuk en minder gezond (gewoon omdat het kan). Een van de leukste dingen die ik tijdens mijn zoektocht vond waren de ‘Flamingo Donuts’. Deze traktatie is te simpel en heel erg lekker. Want wie houdt er nu niet van donuts? Vooral de decoratie om de traktatie heen en het versieren van de donuts is heel leuk om met de kids te doen al moeten ze daar wel wat ouder voor zijn dan Yuki natuurlijk…

Wat heb je nodig voor deze flamingo donuts?

Een doosje mini donuts
Roze glazuur
Roze papier
Vrolijke rietjes
Zwarte stift
Flamingo Donuts

Hoe maak je deze flamingo donuts?

Een lekker kort lijstje aan ingrediënten deze keer, daar houden wij van! Maar dat houdt niet in dat het heel makkelijk te maken is. Dit recept zelf is natuurlijk peanuts, alleen moet er wel geknutseld worden! Maar ook dit is leuk om te doen met de kids.

Leg alle donuts op een grote schaal of een groot bord. Verwarm vervolgens het zakje roze glazuur in een bak met heet water en laat dit 5 minuten liggen. Vervolgens haal je het zakje eruit en knip je het bovenste hoekje eraf. Nu kan je het glazuur over de donuts verspreiden. Als het glazuur op de donuts zit laat je dit minimaal een half uur afkoelen. In deze tijd begin je alvast met het uitknippen van de flamingo’s. Je kan een simpel plaatje uitprinten in kleur maar je kunt ze ook zelf tekenen en knippen uit roze papier. Als je donuts zijn afgekoeld leg je de flamingo op het bord en leg je de donut precies in het midden. Prik vervolgens 2 vrolijke rietjes in de onderkant als poten en tadaaaa je hebt een prachtige traktatie!

Benieuwd naar de rest van mijn recepten? Check ze hier allemaal!