Skien in Arosa

Het skigebied
Sinds de winter van 2013/2014 zijn Arosa en Lenzerheide verbonden met elkaar. Het skigebied Arosa – Lenzerheide is daardoor met ruim 225 km aan pistes één van de grootste skigebieden van Zwitserland. 
IMG_0549
Arosa-Lenzerheide biedt mogelijkheden voor alle soorten skiërs. De pistes zijn voornamelijk blauw en rood zijn (prima te doen dus) maar er zijn ook een aantal super steile zwarte buggel pistes voor de echte daredevils. 

Wil je gewoon relaxed skiën neem dan de afdalingen aan de westkant van Lenzerheide dit zijn over het algemeen makkelijke en brede pistes.
Ben je een carver? Neem dan de rood/blauwe afdaling vanaf de Stätzerhorn deze is zo breed dat je echt alle ruimte hebt voor de langste bochten. De oostkant van het skigebied van Lenzerheide is steiler en extremer. Dus hou je niet zo van een uitdaging, skip deze dan maar!
IMG_0467
Arosa heeft ook een prachtig skigebied. Een gevarieerd piste-aanbod en als je met kids bent is het hier ideaal. Overal zijn speciale faciliteiten voor kinderen en ze komen hier prima de berg af. Ben je een liefhebber van langlaufen dan kan je hier ook je lol op want er is een groot aantal paden die hiervoor geschikt zijn. 

De beste hotels in Arosa zijn het Tschuggen Grand Hotel en Hotel Kulm Arosa. Meer weten over deze hotels klik hier.

Lekker lunchen op de piste? Daar is Arosa heel erg geschikt voor. Mijn favoriet is de Hornlihutte en in Lenzerheide Motta. Klik hier voor meer lunch tips.

Uiteten? Aifach en Piz Kulm zijn 2 restaurants die je niet moet overslaan. Klik hier voor Aifach. Wil je meer weten over Piz Kulm klik dan hier.

IMG_0705-1
Veiligheid. Voor je eigen veiligheid wordt overal aangeraden een helm te dragen. Dit is niets geks want werkelijk iedereen draagt een helm. Ik koos voor een helm van SINNER. Simpel omdat dit de coolste zijn en de beste prijs kwaliteit verhouding hebben. Handig: je kunt je GoPro erop plakken zodat je de tofste filmpjes kunt maken! Meer weten over helmen van SINNER? Klik hier.  

IMG_0710-1
Fashionable on ski’s?
Ik koos dit jaar voor een skipak van O’neill. Deze pakken zijn naast cool ook super handig, echt overal is aan gedacht! Geen zwarte logge jassen, maar mooie lichte jacks met allerlei handige vakjes en van die ingebouwde mouwtjes waar je met je duim doorheen kan zodat je nooit sneeuw in je handschoenen krijgt.

Don’t forget: goggles. Deze zijn echt onmisbaar. Ik had een paar van O’neill waar ik helemaal de blits mee maakte. Vergeet je trendy zonnebril, deze heb je alleen nodig op het terras!
IMG_0654 (1)

Alle tips voor Arosa en Lenzerheide zijn de vinden op mijn blog!

Ski shortlist:
Blauwe pistes:111 km
Rode pistes:87 km
Zwarte pistes:27 km
Totaal:225 km

17 sleepliften
18 stoeltjesliften
7 gondels
geen treinen
capaciteit: onbekend
IMG_0670
Seizoen start:eind november
Seizoen einde:12 april
Gletsjer :-
Min hoogte:1475 m
Max hoogte:2865 m

csm_Alpinsap_Winter_21117b026e
IMG_0546