BAUT Paradijs

Donderdag 26 januari is de officiële opening van BAUT Paradijs op het Paradijsplein in Amsterdam Oost. Maar gisteren waren wij uitgenodigd door team BAUT om vast te komen proeven en kijken. Qua proeven zit het bij BAUT altijd goed met Michiel van der Eerde achter de potten en pannen maar dit keer keken we ook onze ogen uit. Het prachtige pand waar vroeger de CMA zaal zat is omgetoverd tot een waar BAUT Paradijs. Een gigantische kroonluchter siert het plafond (een beetje à la The Jane) en op de grote wand boven het podium is met graffiti een prachtige Adam en Eva geschilderd. BAUT is terug in Oost en hoé.
BAUT Paradijs
<h2>BAUT Paradijs de locatie </h2>
Het BAUT circus verruilde de te coole (laten we BAUT & Dreesmann niet bagatelliseren want dit was echt een unieke plek) locatie op het Rokin om terug te gaan naar haar roots: terug naar Amsterdam Oost. Maar om terug te keren waar je ooit begon, moet je wel echt met iets unieks komen. En dat deden ze. Het schitterende karakteristieke gebouw in Oost achter het winkelcentrum Oostpoort werd in een paar weken grondig verbouwd en is alleen van buiten nog te herkennen. De CMA zaal was oud Amsterdams, met een tikkeltje Moulin Rouge. Veel rood, kleedjes, goud en protserige kroonluchters. Op haar manier bijzonder en charmant, maar niet echt BAUT waardig. Tijd voor een grondige verbouwing dus.
BAUT Paradijs
Werkelijk alles is eruit gesloopt. Je herkent niets meer terug, op het podium na is echt alles weg. De muren zijn kaal gehouden en geven het restaurant een stoer karakter. De verschillende vides zorgen ervoor dat de ruimte optimaal wordt benut en zo zit je altijd ‘front row’. Je kijkt uit op borrelende mensen of op de gigantische Adam en Eva die op de muur geschilderd zijn (zelfs aan de appel is gedacht, zie jij ‘m?). De keuken is gigantisch en helemaal open dus je ziet team BAUT live je gerechten maken en dat is natuurlijk heel leuk.
BAUT Paradijs
De verschillende niveaus geven het geheel een speels karakter en doen mij een beetje denken aan restaurant Pompstation. Deze verdiepingen lenen zich trouwens ook uitstekend voor etentjes met grote groepen. Het podium boven de keuken is ook af te huren voor kleine gezelschappen en heeft ook een eigen tap (handig!). Ideaal dus als je een borrel of walking dinner wilt geven.

In het weekend is er een DJ en mogen ze door tot 03:00 dus wellicht kunnen we hier ook nog eens een dansje wagen. En overdag? Overdag zijn ze gewoon open voor lunch, koffie en een broodje kroket. Ja je leest het goed. Naast de klassiekers en goddelijke steak tartare kan je hier overdag ook gewoon een echt Amsterdams broodje kroket eten. Top toch!?

BAUT Paradijs is trouwens ook heel ‘kindvriendelijk’. Het benedendeel is groots opgezet en er is genoeg ruimte om met je kinderwagen relaxed te zitten. BAUT Paradijs is er niet alleen voor de hippe kip of de yup maar ook echt voor de mensen uit de buurt. Jong en oud is hier welkom en van de zomer hebben ze een gigantisch terras helemaal rondom.
BAUT Paradijs

<h2>Het diner</h2>

En wat betreft het menu? Dat lijkt erg op het menu van de eerste BAUT op de Wibautstraat. De kaart is verdeeld in onder andere Azië, Nederland, Frankrijk en al mijn lievelings gerechten staan er weer op. We beginnen met oesters Aziatische stijl en een bubbeltje. Prima begin van onze datenight, toch?
BAUT Paradijs
Voor iemand die eigenlijk geen oesters lust (shhhht) zijn deze toch echt wel heel erg lekker. Daarna nemen we uiteraard de rossini en de steak tartare, de schol van Hollandse bodem en een heerlijke salade met truffel, artisjok en pijnboompitten. Allemaal heerlijk, rijk aan smaak en mooi opgemaakt.
BAUT Paradijs
Als dessert nemen we een kaasplankje en het beroemde BAUT chocoladetaartje. Deze loopt niet uit zoals het hoort als ik hem open snij maar het is wel het aller lekkerste chocoladetaartje wat ik OOIT heb gegeten. De salted crumble, de kersen en het vanille ijs passen subliem bij de volle chocoladesmaak en nu ik hieraan terug denk loopt het water mij weer in de mond.
BAUT Paradijs

BAUT Paradijs is meer dan geslaagd en we zijn dolgelukkig dat ze hier ruim anderhalf jaar mogen blijven, maar we hopen natuurlijk dat ze hier nooit meer weggaan. Donderdag 26 januari gaan ze officieel open dus zorg dat je vast een tafeltje reserveert voor die week!
BAUT Paradijs

Voor meer hotspots in Amsterdam Oost klik hier.
Kan je geen tafeltje meer krijgen bij BAUT Paradijs? Reserveer dan bij Restaurant C. Zeker ook de moeite waard!

Photocredits CMA via Google.