De beste rooftops van Amsterdam

Rooftops zijn hot. Van New york tot Barcelona, Tel Aviv en Berlijn, rooftops zijn the place to be. Helemaal in de zomer, dus tijd voor een lijstje met de beste rooftops van Amsterdam. Want wij hebben er zeker een aantal. Maar wat zou nou de aller leukste?

De beste rooftops van Amsterdam
de beste rooftops van amsterdam

Bureau

Bureau is een vrij onbekende hotspot in Amsterdam maar écht de moeite waard om te bezoeken. Wat mij betreft is dit de nummer één van de lijst met de beste rooftops van Amsterdam. Bureau, officieel restaurant bureau is stoer, creatief, bio en ze doen veel aan sustainability. Ze houden op het dak zelfs een eigen kippen ren. Hoe bedoel je kakelverse eieren ‘s middags op je broodje. Bureau serveert een lekkere lunch met een soep van de dag, tosti’s, wat salades en broodjes met verschillende soorten kroketten. ‘S avonds kan je aanschuiven voor een heerlijk drie of vier gangen menu. Voor photocredits en reserveringen klik hier.

Canvas

Canvas op de zevende in het Volkshotel aan de Wibautstraat is een van de bekendste rooftops van Amsterdam. Veel ruige feesten zijn hier gegeven en vroeger was het een tikkeltje te hipster, maar sinds de upgrade van het restaurant is ook het terras een stuk toegankelijker. Het is niet enorm groot maar altijd heel gezellig én ze hebben een hot tub!

W lounge

Al een tijdje een bekende hotspot waar het en beetje draait om zien en gezien worden. But hey, they have a pool! Je kan hier de hele dag door genieten van luxe en goede service maar zorg (vooral ‘s avonds) dat je wel een beetje je best hebt gedaan op je outfit anders val je uit de toon.

Skylounge

Ideale locatie want het is vlakbij het centraal station, dus hier kan je je dagje Amsterdam perfect afsluiten. De rooftop bevindt zich boven het Double Tree Hilton en naast goede cocktails hebben ze hier ook heerlijke sushi. De prijs ligt hier iets hoger dan bij de gemiddelde bar in Amsterdam, maar daar krijg je ook veel voor terug. Mocht je dus een iets meer fancy avondje willen hebben ga hier dan zeker heen!

REM eiland

TV Noordzee werd opgezet in 1964 en vanuit de toren van het REM-Eiland werden voor het eerst in die tijd verschillende soorten programma’s uitgezonden. Helaas werd op last van de regering deze ‘piratenzender’ snel verboden, maar omdat dit een stukje historie is, is het fijn dat de REM toren is blijven bestaan. En nu fungeert het als bar, restaurant en rooftop.

Floor17

Deze hotspot bevindt zich op het Ramada hotel en heeft een prachtig uitzicht over heel Amsterdam. Floor17 is perfect voor een date of een avondje met vriendinnen. Hier worden ook movie nights georganiseerd en die zijn altijd een enorm succes. Bij zijn dus!
de beste rooftops van amsterdam

Nest

Nest is een van mijn favoriete en tevens de meest toegankelijke rooftop van Amsterdam. Het is hier gezellig, de sfeer is heel chill en geen fancy gedoe. Het eten is hier lekker en het uitzicht over de Amstel is prachtig. Er worden ook vaak leuke feestjes of events gegeven op dit dakterras. Zoals yoga on the roof, hoe cool is dat?

A’DAM tower

Gloedje nieuw en veelbesproken. Met chique restaurants als MOON on top, een schommel en een vloer waar een grote doorzichtige plaat in zit (doodeng) is de A’DAM toren direct een van de meest bekende. Een mooi uitzicht over Noord en het centrum én een hele funky elevator.
de beste rooftops van amsterdam

Zoku

Zelf ben ik vaak voor werk bij Zoku te vinden en dan neem ik altijd gretig gebruik van hun rooftop terrassen tijdens de lunch of een koffie break. Je hebt tegenover de keuken een groot terras maar aan de hal bij het entree zitten allemaal kleine aparte terrasjes. Zo kan je heerlijk met je bff koffie leuten op je privé rooftop. Leuk detail: de groenten en kruiden die hier in de kassen groeien worden gebruikt in de keuken.

Bret

Bret is een hotspot in Amsterdam West die je niet kunt missen. Iedereen was zo blij met de komst van Bret, eindelijk een leuke zaak vlakbij het station Sloterdijk. De enorme rode container is niet te missen en hun dakterras geeft net dat beetje extra.

Nemo

Veel van jullie zullen het Nemo alleen maar kennen als het museum. Maar na zo’n dagje educatief bezig zijn kan je daar ook het dak op. Welgeteld 120 traptreden maar dan heb je ook wat. Prachtig uitzicht over de stad!

Blue

Blue is een verborgen hotspot in het centrum en je zal er dan ook niet snel komen als niemand je hierover heeft verteld. Het bevindt zich in de Kalvertoren en heeft sinds kort een complete makeover gehad. Blue is een top locatie met een fantastisch uitzicht!
De beste rooftops amsterdam

Heb je alle rooftops gehad? Of hoort jouw favo rooftop ook in de lijst met de beste rooftops van Amsterdam? Let us know! Check hier dan de lijst met de beste terrassen van Amsterdam!

Andere leuke lijstjes voor in Amsterdam zijn;

De beste restaurants van Amsterdam
De hipste restaurants van Amsterdam
De gezondste restaurants van Amsterdam