Bidou

image

Oost is HOT and HAPPENING.
Naast de nieuwste trendy spots zoals Baut en Bukowski zit er al een tijdje een andere hele toffe B in oost. Aan het Beukenplein, bijna aan het park zit Bidou.

Je kent het wel, laat uit werk, drukke hectische dag, geen zin om te koken of in een fancy dinner, dan is Bidou altijd het eerste wat mij te binnen schiet. Bidou is leuk, heel leuk. Het is knus en gezellig, maar afhalen is ook geen probleem. Maar ook voor met een grote groep of even gezellig een hapje eten met de meiden is Bidou ideaal. Bidou denkt mee met iedereen zo hebben ze verschillende menu’s zoals het “pizza menu”. Voor slechts 21euro krijg je een overheerlijke carpaccio met truffel, rucola en parmezaan, een pizza naar keuze en een kopje koffie of thee. Daar kan en wil je zelf niet voor koken, toch?!

Ik roem Bidou voor de pizza’s (vooral de Tartufo) maar deze Frans Italiaanse keuken met open houtoven heeft veel meer lekkerst dan alleen pizza. Zo is de op houtskool gegrilde kalfsribeye ook heerlijk en zou je de Black Angus en de gegrilde vis ook moeten proeven. Het menu bij Bidou wisselt maandelijks, maar de echte toppers blijven gewoon staan. Sinds kort bakken ze ook glutenvrije pizza’s voor diegene die allergisch zijn. Hoe fijn is dat! Wel even een dag van te voren reserveren, dan heeft de chef alle tijd om deze speciale bodems te maken!

image

Ook voor kinderen is Bidou het meest ideale restaurant want ze hebben zogenaamde kinderpizza’s die je zelf mag maken. Je krijgt een bodem, tomatensaus en allerlei lekker pizza beleg en bouwen maar. Een feest voor kids! (en voor de ouders ook want voor maar 7,50 krijgen ze limo, pizza en een ijsje!)

image

Dus lig je deze zomer in het Oosterpark en ben je geen held in bbqen, krabbel overeind en haal pizza’s bij Bidou. Heb je geen zin om te koken? Wandel binnen en eet voor een vriendelijke prijs een heerlijk maaltje. Bidou heeft in de zomer ook een terras vol in de zon, dus kortom: Bidou is de Bomb!