Michel Inn

image

Oost is Hot!
Dat kan je wel merken. Waar de hipsters zich massaal samenvoegen bij Bar Bukowski, Henry’s en Baut is ook de rest van de horecazaken in Oost steeds meer in trek.
Mijn lievelings zaakje is nog steeds even leuk, altijd propvol, heel gezellig en tot mijn grote vreugde nog niet ontdekt door de hipsters, wipsters, flipsters en vipsters. Thank God.

Michel Inn is het ideale restaurant als je geen zin hebt om eerst drie uur in de make-up en styling door te brengen voor je je er kunt vertonen, maar wel gezellig op pad wil gaan. En bij uitstek de perfecte tent om lekker lang en uitgebreid, betaalbaar en heel goed te eten.

image

Shared dining hebben ze hier lijkt wel uitgevonden, de tapas en pintxos zien eruit als kunstwerkjes en de pizzas die in de houtoven worden gebakken zijn te gek. Ze hebben ook allerlei leuke nieuwe varianten (ook wel eens leuk om te proberen ipv altijd en eeuwig de tartufo of de san daniele) de Berend Killer bijvoorbeeld met oa witte ui, 4 soorten kaas, worst en honing. Honing? Ja dat was ook mijn reactie maar: echt zo lekker!!

image

De tapas en pintxos zijn gemaakt om te delen, je kunt dus veel meer bestellen, proeven en proberen dan als je normaal uiteten gaat.
Mijn grootste favoriet: de pintxo chorizo met gesmolten cabrales kaas en honing van fam. Moerkerk.
Maar ook de vitello is geweldig, de gevulde dadels zijn om je vingers bij af te likken en de steak tartare, uhm doe die maar 2x.
Wanneer de avond vordert gaat de muziek wat harder, verwisselen de wijnglazen zich voor de cocktails en af en toe wordt er zelfs gedanst. In het weekend zijn ze tot 03.00 open dus eat your hart out!

image

Geen zin om door te zakken tot in de vroege uurtjes, maar doordeweeks gewoon even snel, makkelijk en goedkoop? Ook hiervoor leent Michel Inn zich perfect. Leuk: overal staan spelletjes dus mocht je elkaar echt niks meer te vertellen hebben…. 😉
En zodra het zonnetje gaat schijnen, zoek je een plekje op het heerlijke en altijd drukke terras!

De bediening is lief, enthousiast en behulpzaam. Het gaat niet altijd even soepel en snel maar alles komt uit een goed hart en ach, uiteten is een feestje, dus why have a hurry?
Michel Inn is gezellig, niet duur, knus en het eten is er altijd goed.

Wist je dat Michel Inn ook op de lijst staat van ‘Beste pizza van Amsterdam’. Bekijk ‘m hier.

image