Naar Valencia met kids

Valencia is een stad die heel goed te doen is met kids. Ik heb zelf nog nooit een stedentrip gedaan met de kleintjes maar nu ik Valencia heb leren kennen durf ik het wel aan. Ik kon mij nooit zo goed voorstellen hoe zoiets zou zijn, ik heb een tijdje in Barcelona gewoond en dat is nou niet direct een stad waar ik meteen aan denk als ik een tripje met de kids wil maken. En vaak is het vervoeren van de kleintjes ‘gedoe’ vooral als je veel wil zien en doen, alle hotspots zijn vaak über hip en niet kindvriendelijk, maar een reisje naar Valencia met kids durf ik zo aan!

Naar Valencia met kids

De vibe die er in deze stad hangt is super relaxed en gemoedelijk. Ik heb mij er nooit onveilig gevoeld, er zijn weinig grimmige stukjes, straatjes of parkjes, de mensen zijn enorm vriendelijk en alle restaurants zijn ingesteld op kinderen. Wat helemaal leuk is, is dat er er echt veel te doen is ook voor ze en met ze. Wat dat allemaal is, vertel ik hier hieronder;

Het Turia park
Valencia met Kids

Valencia heeft een gigantisch park waar je heerlijk kunt wandelen, spelen, picknicken en fietsen. Om de zoveel meter is er een speeltuin of zijn er glijbanen of schommels en er is zelfs een speeltuin voor grotere kinderen. Deze speeltuin is gemaakt in de vorm van de reus Gulliver. Deze grote reus is van allerlei verschillende kanten te beklimmen en er zijn meerdere glijbanen. Ik zag hier kinderen van vijf maar ook scholieren van vijftien helemaal los gaan. Deze speeltuin bevindt zich in het park op de hoogte van “Calle Peris y Valero”. Pas wel op; de glijbanen kunnen enorm heet worden en zelfs brandwonden veroorzaken dus als je hier hartje zomer bent dan even een lange broek aantrekken!

Midgetgolfen

Vlakbij het “Gulliver” klimrek hebben ze een midgetgolfbaan. Bij het restaurant naast de midgetgolfbaan kan je golfclubs en balletjes huren. Dit is helemaal gratis je moet alleen een borg van €20,00 of je rijbewijs of paspoort inleveren. Sorry maar waar ter wereld kan je nog GRATIS midgetgolfen? Fantastisch toch!

Naar de film

Eén van de highlights in Valencia is de “Ciudad de las Artes y Ciencias”, oftewel de stad van de kunst en wetenschap. Het Hemisfèric is hier onderdeel van en in deze bioscoop kan je verschillende interessante IMAX films zien. Elke dag van de week draaien er verschillende films en aan het begin van de film krijg je dan een koptelefoon waar je vervolgens een taal mee kunt kiezen (Engels, Frans, Spaans of Valenciaans).

Bootje varen
Valencia met Kids

Bij het wetenschapsmuseum zijn bootjes te huur en supplanken. Hier kan je dus zelfs met kleintjes lekker varen en heb je wat oudere kinderen of pubers dan kunnen zij als ze varen niet leuk vinden paddelen.

Aquabubble waterballen
Valencia met Kids

Je kunt bij het wetenschapsmuseum in doorzichtige plastic ballen het water over. Een te gek gezicht en volgens mij heel geestig om te doen. De kids die ik heb staan bekijken hadden onwijs veel lol en de ouders zaten lekker te genieten van een koffietje in de zon. Top.

Het wetenschapsmuseum

Valencia heeft ook leuke musea zoals wij in Amsterdam bijvoorbeeld het Nemo hebben. Een leuk museum om te bezoeken met kids is het wetenschapsmuseum, oftewel Museo de las Ciencias. Ook dit is een onderdeel van de “Ciudad de las Artes y Ciencias” en dit alles zit dus in het park. Je kunt je hier dus echt dagen vermaken. In het Wetenschapsmuseum kunnen ouders en kroost van alles leren over technologie en wetenschap. Dit gaat op een leuk, interactieve manier en je mag ook van alles aanraken. En dat weet ik uit ervaring is het aller leukst voor kinderen.

Naar het strand
Valencia met Kids

Valencia heeft een enorm uitgestrekt strand en om de vijfhonderd meter is er een speeltuin midden op het strand of op de pier achter het strand. Nooit het ik zoveel speeltuinen gezien als in Valencia, echt ongelooflijk! Er zijn klimrekken, speel toestellen, glijbanen en pleintjes waar jonge en wat oudere kinderen zich prima kunnen vermaken.

De dierentuin

Bij Bioparc in Valencia vind je dieren zoals neushoorns, olifanten, apen, zebra’s, struisvogels, leeuwen en nog veel meer. Deze ‘nieuwe generatie dierentuin’ in Valencia is gebaseerd op het “zoo immersion” concept. Dit houdt in dat de dierenverblijven zo goed mogelijk zijn aangepast aan de karakteristieken van hun natuurlijke habitat en dat het voor bezoekers lijkt alsof ze zich daadwerkelijk tussen de wilde dieren bevinden. Klinkt cool hè?

Het trampoline park

Valencia heeft een trampolinepark, Fun Jump en dit is het grootste trampolinepark van Spanje met meer dan 2500 m2 aan trampolines. Je kunt er naast springen ook basketballen en er is een grote klimwand. Voor de allerkleinste kinderen (van drie tot zeven) is er een apart gedeelte en er zijn twee eet en drink gelegenheden. Fun Jump ligt een stukje buiten het centrum van Valencia in de gemeente Massanassa maar je kunt het gemakkelijk bereiken met de auto, trein, bus of taxi.

Kindvriendelijke hotspots
Valencia met Kids

Spanje is een echt familie land en iedereen gaat dan ook altijd met het hele gezin uiteten. Elk restaurant heeft dan ook kinderstoelen, omkleed en verschoon ruimtes en een kindermenu. Er zijn zelfs hotspots met mini toiletjes net zoals op de crèche. Ik ontdekte zelfs een über hippe hotspot aan het strand (La Mas Bonita) met een klein klimrekje met glijbaan in de achtertuin van het restaurant. Ideaal. Veel tentjes aan het strand hebben een achtertuin of een groot terras op of aan de boulevard dus de kids kunnen hier prima spelen als paps en mams rustig eten. Zaken waar je prima met kids terecht kunt zijn La Giraffe, La Mas Bonita en Pepica. Nogmaals alle zaken zijn enorm kindvriendelijk, zelfs de hippe hotspots, maar deze hebben allemaal een voor of achtertuin en sommige zelfs een speeltuintje!

Fietsen huren
Valencia met Kids

Wij boekten een fietstour bij de Nederlandse fietsverhuur shop in Ruzafa Verrassend Valencia en hier kan je ook familie tandems huren én bakfietsen. Dat laatste is super handig want hier kan je niet alleen de kleinste kids in kwijt maar ook alle strandspullen en andere rommel. Een bakfiets huren kost 30 euro per dag en een fietstour is 28 euro voor drie uur. Je fietst dan ruim elf kilometer en de Nederlandse tourguides nemen je mee langs alle highlights van de stad. Ik vond dit echt super leuk om te doen.

Naar Valencia met kids lijkt mij echt te gek, maar ga je liever met vriendinnen of je lover check dan hier meer tips voor een weekend Valencia.
Dit zijn trouwens wat mij betreft de leukste ontbijt en lunch hotspots van Valencia.