Kinderboerderij De Werf

Twee dagen per week hebben Yuki en ik leuke dingen doe dag. Dan gaan we samen of met vriendinnen op stap. Naar Artis, de speeltuin, zwemmen, naar het park, het strand, knutselen en met verf schilderijen maken, kleien, klimmen en klauteren bij kindergym Friends call me Jim, of naar de kinderboerderij. Nu ging ik vaak in De Pijp naar de kinderboerderij maar ik ontdekte een jaar geleden kinderboerderij De Werf in Watergraafsmeer / Oost en wat is dát een leuke kinderboerderij.
Kinderboerderij De Werf

Leuk met kids kinderboerderij De Werf in Watergraafsmeer

Zodra je binnenkomt begint het feest gelijk want er staan wel twintig fietsjes, loopscooters, auto’s, skelters, tractors en andere coole racewagens klaar waar de kleintjes op kunnen rondscheuren. Je begrijpt, als je de eerste bent kan dit eerste deel direct een kwartier of langer in beslag nemen want welke zal ik nemen. Die, of die of toch die… Maar goed wat maakt het uit. Als Yuki dan eindelijk heeft besloten welke fiets of tractor ze neemt kan je door naar de hangbuikzwijntjes die ‘s ochtends rond elf uur eten krijgen en vanaf dat moment los rondlopen. Weer feest!
Kinderboerderij De Werf

Overal staan trouwens picknicktafels en stoelen en parasols dus ook aan vader en moeder of opa en oma is gedacht. Er is een winkeltje en een soort kantine waar je tosti’s en kleine snacks en koffie, thee en fris kunt halen. In de hoek bij het horeca gedeelte staan allemaal speeltoestellen voor de kleintjes die nog niet alleen durven rond te lopen dus ook die vermaken zich prima.
Kinderboerderij De Werf
Kinderboerderij De Werf

Kinderboerderij De Werf meer dan een kinderboerderij alleen

Naast geiten, kippen, een ezel, varkentjes, schapen, een prachtige pauw, een pony en konijntjes en cavia’s is er nog veel meer te doen bij kinderboerderij De Werff. En dat maakt nou juist zo het verschil. Via een gang aan de zijkant kan je doorlopen naar de speeltuin waar ze twee schommels (ook voor baby’s) hebben en een wip. Allemaal met uitzicht op de geitjes en de ezel en het paard. Daarnaast op het grote, zonnige grasveld is een grote zandbak met een kist vol cool speelgoed (handig) en nog een aantal klim huisjes en kastelen met glijbanen en uitkijkposten. Zo kan je dus de kinderboerderij combineren met de speeltuin én de zandbak. Hoe leuk!?
Kinderboerderij De Werf
Kinderboerderij De Werf
Kinderboerderij De Werf

Op vakantie?
Breng je konijn naar het konijnenhotel bij Kinderboerderij De Werf

Super leuk en gloednieuw initiatief is het konijnen hotel bij kinderboerderij De Werf. Hier kan je je konijn laten logeren als je zelf op vakantie bent en geen geschikte oppas kunt vinden. Handig!
Kinderboerderij De Werf

Ook handig om te weten:

Deze kinderboerderij is elke dag open van 11:00 tot 17:00
Adres: Archimedeslaan 59, 1098 PX Amsterdam
Meer weten over deze kinderboerderij? Klik hier voor de website.
Deze kinderboerderij is net als zovelen afhankelijk van donaties, dus vind jij het hier ook zo leuk? Gooi dan wat in de pot ten behoeve van het bestaan van de kinderboerderij en de zorg van de dieren en speelgoedjes.

Na je bezoek aan de kinderboerderij in de buurt nog lunchen met de kleintjes? Blitskikker en Melksnor Café zijn de leukste kindercafé’s van Amsterdam Oost en in beide gevallen geldt; óók voor de ouders.