Kagga Kamma

Na onze safari bij Inverdoorn waren we toe aan onze laatste lange roadtrip voor we weer naar Kaapstad terug zouden gaan. Een rit van 4 uur dwars door de Zuid Afrikaanse bush bush. 1 weg en verder alleen maar rotsen, struiken en af en toe een verdwaalde schildpad die bezig was met oversteken.
Roadtrip South Africa Cape town Kagga Kamma
Het eerste deel van de weg was redelijk hobbelig, maar na een klein uurtje kom je bij een goed aangelegde asfaltweg die je dwars door de mooie bergen begeleidt. Dit was de aller mooiste route van de hele vakantie. Slingerend langs en over bergen, struisvogels die je in de verte ziet lopen met hun jongen en de mooiste steenformaties ever.
Ceres Kagga Kamma South Africa
Kagga Kamma Roadtrip Kaapstad
Na een uur of twee rij je door het dorpje Ceres waar je nog even een kleine stop kunt maken om te tanken, wat water en chips te scoren en uiteraard voor een kleine plas pauze, want tot aan het hotel kom je dan niets meer tegen. Je rijdt dwars door het natuurreservaat heen en je zit echt in the middle of nowhere dus bereid je goed voor! Wel zijn er onderweg onwijs veel leuke picknick spots ingericht, tafeltjes met stoelen in de schaduw op een mooi uitkijkpunt, heel leuk om onderweg even te stoppen voor een kleine snack.
Kagga Kamma Cave Hut Hotel
Ik vond het best een lange rit, maar toen we eenmaal aankwamen bij het hotel en ik de kamer zag die wij hadden (middenin de rotsen) was ik alles direct vergeten. We hadden een cave suite geboekt en zouden een avond in de ‘Star Suite’ hun open air room slapen. Spannend!
Kagga Kamma Nature Reserve Kaapstad Hotel
Het hotel ligt echt in het midden van het natuurreservaat dus het enige wat je hier kan doen is relaxen, chillen bij het zwembad, hiken, met quads door de bergen crossen en andere leuke (natuur & wandel) excursies boeken.
Kagga Kamma Nature Reserve Kaapstad Hotel
Kagga Kamma zit in het zuid oosten van de Cederberg regio in het Swartruggens district. In deze regio woonden de San stam en tijdens diverse excursies kan je dan ook hun prachtige rotstekeningen bewonderen. Je hebt hier de mooiste sundowners dus wij gingen met een gids op pad voor de sundown tour alleen hadden we pech want het was helemaal bewolkt..
De volgende dag hadden we echter meer geluk en toen we het uitkijkpunt van het hotel beklommen vlak voor het eten werden we getrakteerd op een van de mooiste sundowners ever!
Best Sundowner Cape Town South Africa
Het natuurreservaat is beschermd en het barst hier dan ook van de wilde dieren. Naast zebra’s, struisvogels, antilopes, gembokken, wildebeasts, springbokken en elanden zit hier nog veel meer. Je kunt bij het hotel ook safari tours boeken om deze dieren echt in het wild te aanschouwen. Wij hadden onze portie safari al gehad bij Inverdoorn en The Garden Route Game Lodge dus deze gamedrive skipten wij maar mocht je nog geen safari gedaan hebben dan is dit zeker leuk om te doen.
Maar hier gewoon aan het zwembad liggen tussen de gigantische rotsen is eigenlijk ook gewoon heel spectaculair.
Kagga Kamma Nature Reserve Kaapstad Hotel
Het hotel heeft een prima ontbijt, redelijk goede lunchkaart en een bar die de hele dag open is. Hier drink je 2 ging tonics voor nog geen 2,30 euro dus flink doorzakken is geen probleem. Ik vond het restaurant een beetje sfeerloos maar het eten was goed. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en je komt hier echt helemaal tot rust.
Kagga Kamma
Kagga Kamma hotel Kaapstad
Kagga Kamma Hiking South Africa
Helaas sloeg het weer om toen wij in de ‘open air suite’ zouden overnachten, dus besloten we om in onze grot te blijven. Wat een pech want ik had mij hier zo op verheugd. Mocht je Kagga Kamma Bezoeken dan is naast een nachtje in de grot slapen dit ook wel echt iets wat je gedaan moet hebben.
Bucketlist Open Air Suite Cape Town
Bucketlist Open Air Suite Cape Town
Meer Zuid Afrika tips? Klik hier.
Klik hier voor de website van Kagga Kamma.