Een ballonvlucht over Cappadocië

Een ballonvlucht staat ik weet niet hoe lang al op mijn bucketlist. Ik kan uren verdwalen in mooie Pinterest of Instagram plaatjes met mooie landschappen en luchtballonnen en ik sprong dan ook een gat in de lucht toen Corendon mij uitnodigde voor de meest mooie en bijzondere ballonvlucht ooit. Een ballonvlucht over Cappadocië.
Een ballonvlucht over Cappadocië

Een ballonvlucht over Cappadocië

Cappadocië staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet meer dan terecht. Google deze naam en je mond valt open van verbazing. Het gebied heeft een oppervlakte van 2000 km² en ligt tussen de rivieren de Eufraat en de Kizil Irmak en hier bevinden zich een aantal vulkanen.

Het landschap is ontstaan door uitbarstingen van de Dagi-vulkanen en door het vele kalksteen en het verschil in eroderen van deze gesteentetypen is heeft het landschap een bijzondere en grillige vorm. In de prehistorie werd na een aantal vulkaanuitbarstingen de gestolde lava gewonnen en werden deze tufsteenkegels uitgehakt tot woningen. In de jaren 50 werden deze holwoningen op last van de regering verlaten maar de sporen zijn nog goed terug te zien.
Een ballonvlucht over Cappadocië

Bucketlist

Terug naar de ballonvlucht. Als je dit ook op je bucketlist hebt staan dan kan ik je niet genoeg aanraden om hem hier te doen. Het landschap is zo mooi en bijzonder en doordat er zoveel verschillende ballonnen in de lucht hangen krijg je de gaafste foto’s.

Wil je je partner verrassen? Je vriendin ten huwelijk vragen? Of je onsterfelijk maken bij de vriendinnen van je lief door haar te verrassen met een surprise tip boek dan een ballonvlucht bij Corendon. Voor 150 euro per persoon ga je met een Nederlandssprekende gids de lucht in voor de ervaring van je leven. Daarna zin om nog een paar dagen te chillen aan het zwembad? Dat kan daar prima. Genoeg luxe resorts!
Een ballonvlucht over Cappadocië

Een ballonvlucht over Cappadocië en 8 dagen chillen in een 5 sterren resort

Zin in een langere trip? Je kunt al een achtdaagse reis boeken naar het super de luxe vijf sterren Delphin BE resort inclusief vlucht, transfer en op basis van ultra all-inclusive bij Corendon vanaf €620 euro per persoon. Dat is toch een werelddeal. Niet alleen voor romantische weekjes weg, maar ook voor familie vakanties is dit hotel te gek. Ze hebben een aquapark waar je u tegen zegt en waar ik als kind alleen maar van droomde vroeger. Iets minder over the top luxe kan ook, dan zit je in het Grand Park Lara (ook heel relaxed) en dat kan al vanaf €399 euro per persoon.

Vakantie kriebels gekregen? Check hier Ibiza’s best beaches.