De Wit Wasserij en Donuts

Ooit in een wasserette gezeten wachtend tot je was eindelijk klaar was en je compleet dood verveeld? Die tijd is nu voorbij! De eigenaren van De Wit Wasserij en donuts (tevens de heren achter het coolste hotel van Nijmegen Credible) waren in Canada en hoorden steeds verhalen over een wasserette waar de beste koffie ooit geserveerd zou worden. Dit was de inspiratie voor hun eigen gloednieuwe zaak, De Wit Wasserij. Hier kan je je was doen, goede koffie drinken, een hapje eten en ze hebben goddelijke donuts. What’s not to love?
De Wit Wasserij en Donuts

De Wit Wasserij en Donuts

De Wit Wasserij zit naast hotel Credible en het design en de inrichting is geweldig! Het is een soort urban jungle met (duh!) heel veel groen hangend in potten vanuit het plafond, overal planten print op de muren en hangende aapjes aan lampen. Nice. Het gedeelde waar echt gewassen wordt is niet overgeslagen en s’avonds wordt daar zelfs een disco lamp aangezet zodat als je je wasje staat te doen op vrijdagavond, je je niet helemaal zielig hoeft te voelen.
De Wit Wasserij en Donuts

Kleine wasjes, grote wasjes en donuts en cronuts

Dan nu mijn favo part van de zaak; het eten! Mijn god, de donuts en cronuts van De Wit Wasserij zijn écht geweldig. Een cronut? Yes, baby. Een cronut is een mix van een croissant en een donut. Hoe dat smaakt? Goddelijk! Er worden hier ook een soort van cronut/sandwiches gemaakt met bijvoorbeeld zalm of geitenkaas. Maar als je hier komt koffie drinken dan zou ik toch echt voor zo’n roze klapper van een donut gaan.
De Wit Wasserij en Donuts

De Wit Wasserij bakt haar eigen donuts zelf

Nog even over de donuts, ja waar het hart vol van is…
Deze worden elke dag vers gemaakt in hun eigen bakkerij een straatje verderop. Alles is dus verser dan vers hier en een droge donut zal je hier nooit krijgen. Meenemen naar huis? Trakteren op school? Bestel ze bij De Wit Wasserij en je maakt jezelf onsterfelijk.

Meer Nijmegen? Ik lunch heel graag bij Tati en Bairro Alto. Maar Sid & Liv is ook heel leuk! Voor alle Nijmegen tips klik gewoon even hier, wel zo makkelijk! Voor meer info over De Wit Wasserij en donuts klik hier.